Legalábbis Jakab Roland, az Ericsson Magyarország ügyvezető igazgatója szerint, aki egy konferencián beszélt a jövő társadalmáról hétfő délelőtt. Az igazgató azt mondta, hogy az internet azért fog hamarosan megszűnni, mert nagyon sok kis internet lesz a világban. Vagyis az egységes, a világot áthálózó globális internet helyét átveszi„a dolgok internete”. Utóbbi nagyjából azt jelenti, hogy a kávéfőzőm kommunikálni fog a laptopommal, az utakba épített szenzorok elmondják az önvezető kocsimnak, hogy merre kerülje ki a dugókat, az okos gyógyszerdobozom figyelmeztet, hogy mikor vegyem be a gyógyszerem, stb. Jakab szerint ezek a dolgok a fejlett világban tömegesen el fognak terjedni 2020-ig, és ha valaki, akkor ő tényleg tudja ezt. Az Ericsson ugyanis – mobilhálózatokkal foglalkozó multicégként – a világ összes mobilszolgáltatójától kap adatokat arról, hogy a világ merrefelé megy, és a felhasználók milyen újdonságokra vágynak.

Forrás: 24.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
elképzelhető, mert a hagyományos drótok már televannak..meg a szerverek is.. ...asszem külön kell majd fizetni, ha mégis szeretnék Tasmániával levelezni... ..marad az országos ingyenes net, amit dajcsnak fogunk köszönni..
érdekes világ lesz...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.