Hegedűs Zsuzsa, Orbán Viktor főtanácsadója interjút adott a holnap megjelenő Heti Válasznak. Ebben többek közt arról beszélt, hogy már nincs is 40 ezer éhező gyerek Magyarországon, a Nemzeti Minimum program hirdetői elavult, 2008-as statisztikával számoltak.

Hegedűst a kerítésről is kérdezték, amiről azt mondta:

Elfogadom a kerítést, mert Orbán Viktor az EU kormányfői elé terjesztett hatpontos csomagjával világossá tette, hogy nem a megoldást látja benne, csak a helyzet pillanatnyi kezelését. Ha az unió képes volna megvalósítani a javaslatát, lebonthatnánk a drótakadályokat.(...) Csakhogy a ma Európába özönlők akkora tömegben és oly gyorsan érkeznek, hogy a legjobb szándékkal sem lehet azt remélni, hogy belátható időn belül integrálódni tudnak (…)

Ám ennél sokkal érdekesebb az, hogy a lap azt is megkérdezte a tanácsadótól: „Lefokozta” Lázár Jánost a kormányfő?

A miniszter a helyén maradt, a politikai irányítást azonban a miniszterelnök a saját kezébe vette vissza. A változás nem látványos, de jelentős

- felelte erre Hegedűs.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eszegfu
Hegedüs Zsuzsa is azért elég gusztustalan egy ember! Nem a kinézetére gondolok! 1976-ban emigrált Franciaországba, mert itthon "ellehetetlenült" a munkája. Francia állampolgársággal rendelkezik... kb. a rendszerváltás előtt hazajött, SZDSZ egyik alapitója volt. Most ugy O.V. főtanácsadója, hogy NEM MAGYAR állampolgár, (nem is szavazhat itthon), van ugyan M.o-n lakása, de bankszámlát pl. külföldön vezeti. Ez a nő is biztos világbajnokságot nyerne, ha lenne "nyelvcsapás-szám" sportág!:((
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eszegfu
@papa.49: 10:03 Rögtön gondoltam, hogy Benned nem okoz semmiféle "törést"!:))
JAJMÁR
A főtanácsadó az ilyesmi tanácsokért bizonyára milliókat kap.
Lenne hozzá pár kérdésem: hol az állam felelőssége, úgy általában? Mert joga mindenre van. Beleszól még a gyereknevelés mikéntjébe is, a gyerek étrendjébe is? Még az ideológiai nevelésébe is?
Egyébként szerintem se a gyerekeknek kellene ingyen enni adni, ehelyett a szülőnek kellene esélyt adni arra, hogy a tisztességes munkából eltarthassa, felnevelhesse a gyerekeit. Ha jól tudom, jelenleg ez a szint - mivel e fölött kell fizetni - a minimálbér egy főre jutó 130 %-a, vagyis 89.408 Ft. -. Akkor lehetne ez egy állami cél, ezt elérni, nemde?
Nos, itt az állam felelőssége.

A közmunka százezrével nyomja ez alá a népességet.
profon
Nincs az a a hosszúságú bot, amivel megpiszkálnám egy masszívabb pálinkázás után !
Lepényleső
Nekünk mindegy ki nyúzza rólunk a bőrt,bár a keleti testvéreink annyira sosem tették,mint
saját vezérünk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.