Novemberben lép hatályba az Európai Parlament által elfogadott, egységes távközlési piacról szóló rendelet, amely alapján jövő tavasszal tovább csökkennek, 2017. június 15-től pedig megszűnnek a roamingdíjak – hangzott el a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) csütörtöki háttérbeszélgetésén.

Az uniós rendelet a hálózatsemlegességre vonatkozóan iránymutatást fogalmaz meg, ennek alapján nem lehet az interneten korlátozni vagy lassítani a különböző tartalmakat vagy szolgáltatásokat, forgalomkorlátozás pedig csak kivételes esetben és csak ideiglenesen engedélyezett. Ezeket az elveket a rendelet hatálybalépésétől számított 9 hónap múlva kell alkalmazni.

A beszélgetésen szó volt arról is, hogy a 3400-3800 megahertzes frekvenciákat várhatóan jövő év elején értékesíti a hatóság, az árverésre szóló felhívás ez év decemberében, vagy 2016 januárjában jelenik meg.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Ugye most ezt ugy kell erteni, hogy az Unio megszoritasokat tesz, azert csokkenti, majd szunteti meg a roaming dijakat... Aha,... Meg lassitani sem szabad az internetforgalmat, es korlatozni sem...

majd csak mi mutatjuk meg dejcstompuska kozbenjarasara, hogy ezt (IS) maskepp csinaljuk, szembemenve az Unioval...

Azer eleg szemetek ezek ott az Unional, nem??? Biztosan azert, mert ok is csak a GYurcsany kottajabol jatszanak...:o(((

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.