Az internetezés áfájának 18 százalékra csökkentését, minden magyarországi településen hozzáférhető ingyenes wifi-szolgáltatás kiépítését, valamint átfogó digitális köznevelési stratégia megalkotását javasolják egyebek mellett a kormánynak az internetről szóló nemzeti konzultáció (InternetKon) alapján – ismertette a konzultáció előkészítéséért és lebonyolításáért felelős miniszterelnöki biztos pénteken Budapesten.

Deutsch Tamás az InternetKon záró szakmai konferenciáján elmondta: a konzultáció során a polgárok világossá tették, hogy az internet legyen biztonságos, hozzáférhető és megfizethető mindenki számára Magyarországon, nagyobb szerepet kapjon az oktatásban, valamint a kormányzat minél többet tegyen a digitális gazdaság és a közigazgatás fejlesztése érdekében.

A magyar polgárok kiálltak a piaci egyenlőség, a netsemlegesség ügye mellett is – jelentette ki.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eszegfu
És akkor melyik adót emelitek meg, vagy esetleg találtok ki, hogy "betömjétek" az internet ÁFA-jának csökkentése miatti lukat?!
human
Nálunk a fideszes jelölt kampányként ingyen wifit "osztogatott" a főtéren. Ha őt megválasztják akkor lesz ingyen wifi. Aztán kiderült, hogy az a wifi amivel kampányolt nem is volt az övé és a tulaj nem tudott róla, hogy kampányban lesz felhasználva. Kérdem én, ha már a kampány hazugságra és mások kihasználására épül, akkor ilyenektől mit lehet elvárni ha hatalmat is kapnak hozzá? Van rá válasz, mégpedig maga Orbán Viktor a stadionjaival és felcsúti tündérországával együtt.
Jankó123
Jobb volna talán ingyen vezetékes internetet, majd ha valakinek szüksége lesz rá, akkor rácsatlakoztat egy wifi-routert.
human
@Jankó123: A wifi-t gondolom úgy értik, hogy köztereken, közintézményekben. Legalábbis azt nem olvastam, hogy magánlakásokra gondoltak volna.
Jankó123
@human: Jogos!
Tehát a vezetékest jól meg lehet ezután adóztatni.
Az ingyenes wifi az eddigi intézkedéseik kivitelezési minőségét figyelembe véve, olyan lesz amilyen lesz, ha egyáltalán lesz!
Yoda69
Ez mar megint egy gumicsont. Az internet adoja legyen 0%
Igyen Wifi mar szinte mindenhol van, de ha elintezi dojcs hogy a legkissebb faluban is legyen (kizartnak tartom) akkor gratula hozza.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.