Az intézmény éves villamosenergia-igényének 10-15 százalékát biztosítja az a napelemes rendszer, amelyet a nagykanizsai kórházban építettek ki mintegy 134 millió forintos európai uniós forrásból. Brünner Szilveszter, a Kanizsai Dorottya Kórház főigazgatója a pénteki avatáson kifejtette: az egészségügyi intézmény épületeinek tetején 743 napelemtáblát helyeztek el, amelyek "tízmilliós tételt" jelentő energiamegtakarítást tesznek lehetővé az éves áramfogyasztást illetően. A főigazgató felidézte azt is, hogy a mostanival együtt az utóbbi két évben összesen mintegy hatmilliárd forint fejlesztési forrást használhatott fel a nagykanizsai kórház. Példaként említette a kórház két, hosszú távú működését meghatározó, struktúraváltó projektjét, a pszichiátriai rehabilitációs részleg fejlesztését, a neurológiai osztály korszerűsítését, és több képzési, működési és minőségbiztosítási feltételeket segítő program megvalósulását.

Forrás: epulettar.hu
Feltöltő: épülettár.hu
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Annak a b@rom L.Szájmon véleményére lennék kíváncsi..Ha éjszaka nem süt a Nap,,lesz áram azért ??
glorianna
Ez nagyon szép és örömös, egyetlen kérdés maradt: van/lesz ember is a kórházban? Mármint orvos, nővér, beteghordó, takarító, szakács, ... .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.