Az összehangolt európai cselekvés hatékonyabb, mint a tagállamok külön fellépése, de az EU szolidaritásból egyelőre rosszul vizsgázik – mondta Tóbiás József, az MSZP elnöke egy nemzetközi konferencián szerdán Budapesten.

Az Európai Progresszív Alapítvány (FEPS) és a Táncsics Alapítvány által Az Európai Unió történelmi válaszút előtt: Kihívások és politikai válaszok címmel megrendezett tanácskozáson Tóbiás József kiemelte: úgy tűnik, a dublini rendelet már nincs érvényben, ezért új ideiglenes szabályozás kellene, amelynek része egyebek mellett az európai külső határvédelem közös regisztrációs és elosztási mechanizmussal, megállapodás az oltalmat nem kapók kitoloncolásáról, uniós hírszerzési ügynökség és közös európai haderő létrehozása.

Gurmai Zita, a FEPS alelnöke azt mondta, a jelenlegi történelmi helyzet, a párizsi támadások után teljesen új helyzet állt elő Európában, ez "mindent megkérdőjelez, amiben eddig hittünk, és ha nem vigyázunk, mindent lerombol, amiért eddig küzdöttünk". A baloldal felelőssége, legfontosabb feladata, hogy megakadályozza a szolidáris gondolkodás eltűnését – vélekedett.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyarbakancs
"Tóbiás elmondta, mit kell tenni terrorizmus-ügyben."
A Szocialista pártnak csöndbe lenni.
Rajtatok múlna nem csak cigó de még iszlám szomszédom is lenne
Mobil123
Milyen jó hogy minden politikus csak azt hajtogatja hogy összefogni kell de lóf@szát se csinálnak!!!
Aki Én
Mintha megállt volna az idő. Hosszú hónapok óta csak ugyan azokat hallom. A két oldal a két véglet, de semmi eredmény, változás. Lassan egy évvel a téma kezdete óta még mindig ott tartunk, hogy minden bevándorló menekült vagy terrorista. Ezen szépen eltársalognak, de közben csak romlik a helyzet. Ostoba, demagóg, cselekvésképtelen, megtévesztő alakok mind! Ilyenkor látszik, hogy mennyire kontárok, hasztalanok és döntésképtelenek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.