Két árverési hirdetményben is talált a Magyar Nemzet olyan hamis adatokat, amelyek a privatizációra kiírt földek valóságos helyzetének ellentmondanak. Jogi szakértők szerint ezekben az esetekben a pályáztatás érvénytelen. Nem egyeznek az eladásra szánt földekről szóló pályázati kiírásokban szereplő adatok a földhivatalban hivatalosan vezetett földhasználati lapokon bejegyzett adatokkal. Szúrópróbaszerűen kiválasztott állami földek pályázati anyagait vetette össze a Magyar Nemzet a közhiteles nyilvántartással, és két esetben találtak egymástól eltérő információkat. Az államtól a Békés megyei Mezőhegyesi Ménesbirtok Zrt. által bérelt, rendkívül értékes földek közül egy 154 hektáros szántóért december 8-án lehet licitálni, a kikiáltási ár 438 millió forint. A kiírás mellékleteiben szereplő ingatlanjegyzék szerint ezen a földön 2037-ig van haszonbérleti szerződés, azaz az új tulajdonos csak ezután tudja másnak bérbe adni, vagy saját maga művelni a területet. Az árverési...

Forrás: mno.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Ügyes. Így írják ki az adatokat, hogy ne legyen a kedve az embernek megvenni a földet, de akinek szánják az tudja mi a valódi bérleti idő.
Ugyanez volt a trafikmutyinál. Akiknek szánták a trafikokat, azok tudták, hogy később sokszorosa lesz a haszonkulcs és több mindent árulhatnak majd, mint a pályázat kihirdetésekor. Bennfentes információban a fidesz mindig jól teljesít.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bencemacska
@lópicigáspár: Én igen, de nem vagyok mindenkiben biztos! Lehet, hogy valaki még komolyan vesz!!!
lópicigáspár
@bencemacska: Aki tőlem komolyan veszi, az menthetetlen! :-)
Jankó123
Csak költői kérdésként.
Vajon kinek a pályázatát "szúróprobázhatták" ki?
:-)
bencemacska
@Jankó123: A "főnök" bérletében levő földekét!
Jankó123
@bencemacska: Lehet, hogy azt, de az is lehet, hogy valami "másik alomból való" személy pályázatát.
Csak találgatok.
bencemacska
@Jankó123: Én is találgatok.
- Simicska által bérelt földeket árvereztek.
- A Magyar Nemzet hasonlította össze az árverési kiírásokat az eredeti földhivatali tulajdonlapokkal!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.