A Fidesz parlamenti képviselőcsoportja szerint a baloldal azt követően állítaná le a paksi atomerőmű bővítését, hogy "közülük jó néhányan milliókat talicskáztak ki" a beruházásból.

A kormánypárti frakció az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció (DK) szóvivőjének napközben tett nyilatkozatára válaszolta ezt, amelyben az ellenzéki politikus arra szólította fel a kormányt, hogy állítsa le a paksi bővítést, mert az csak az oroszoknak és a "Fidesz korrupt oligarcháinak" éri meg.

"A baloldal, mint mindig, most is a nemzeti érdekek ellen van, és számukra az lenne az öröm, ha Magyarországot megbüntetnék és a magyarok hosszútávú áramellátására tervezett paksi atomerőmű fejlesztése is elmaradna" – fogalmaz a Fidesz, mejegyezve, a baloldal hónapok óta kilincsel Brüsszelben a beruházás leállításáért, "semmibe véve a magyar emberek és gazdaság érdekeit".

Hangsúlyozták, a paksi atomerőmű fejlesztése kiemelt nemzeti érdek, a hosszútávú, biztonságos és olcsó áramellátás feltétele, amellyel tovább Magyarország energetikai függetlensége.

A kormánypárt emellett arra is felhívta a figyelmet, hogy a bővítésre eredetileg Gyurcsány Ferenc kormánya kérte a parlament felhatalmazását még 2009-ben, a baloldali politikusok pedig kormányzásuk alatt nem csak egyértelműen támogatták a bővítést, "de közülük jó néhányan milliókat talicskáztak ki az atomerőműtől".

A Fidesz példaként említette, hogy szerintük Gyurcsány Ferenc 80 millió forintot tett zsebre egy cégén keresztül a paksi atomerőmű bővítésének népszerűsítésére, míg a szocialista Józsa István közel 7 milliárd forintot, frakciótársa Harangozó Tamás pedig ugyancsak milliókat.

A kormánypárt közleményében kijelenti továbbá, hogy a paksi fejlesztés minden részletét kezdettől leegyeztették Brüsszellel.

77 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
""A baloldal, mint mindig, most is a nemzeti érdekek ellen van, ..."

Aha ! Ki volt az a büdösbogár, "amelyik" 2004-ben az ellen ágált Lisszabonban, hogy Magyarország pénzügyi támogatást kapjon ?
Valami orbánc nevű mocskos féreg volt az !

Tehát ki volt a nemzeti érdekek ellen ? Szarházak !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eriksson
@eszegfu: Nem nehéz megtalálni a vezércikket:
Horizont
"Már hányok tőlük. Mégis ki a picike f@ccom uralkodik már több mint 5 éve? Ne köpködjék a baloldalt (na ezen meg röhögnöm kell, hol van itt egy egész oldalnyi bal? ) hanem elő a farbával meg a bizonyítékokkal és akkor börtönbe a baloldallal, de legfőképpen Gyurcsánnyal a főmumussal.De ha nincs bizonyíték akkor ha kérhetem kussoljanak már használjanak tükröt és ne legyenek már ilyen töketlenek hanem dolgozzanak azokért akikre felesküdtek! Barom állatjai..."
tegnap, 17:47
Erre a tudományos igénnyel megfogalmazott esszére reagáltam. Csupán arra a tényre akartam felhívni a figyelmet, hogy a múltat nem lehet megváltoztatni. S gondoljuk át elóször, hogy miről mit akarunk írni, mielőtt elkezdenénk hadoválni.
Ettől függetlenül az egész akkori baloldali kormányzó brancs mehetne a börtönbe, ahogy a mostani bagázs is.
Amiről mi ketten a továbbiakban beszélgettünk, nem gondolom, hogy szorosan a tárgyhoz tartozna. Messzire elkalandoztunk.
Egyébként nem mondtam még, hogy nem érdekel senkinek a politikai hozzáállása? Kizárólag az objektivitás.
glorianna
@eszegfu: Akkoriban valami perverz módon minden politikai eseményt árgus szemekkel figyeltem, s pont az OV beszéde volt az, amitől először felfordult a gyomrom - függetlenül attól, hogy akkoriban hősként ünnepelték egyesek. Aztán az "első szabadonválasztott" ténykedése alapján már tudható volt: megint "sikerül" elásnunk magunkat pár évtizedre.
eszegfu
@Eriksson: 19:14 Tényleg "elkalandoztunk" a tárgytól...Elfogadom véleményedet. Kösz. a beszélgetést!
eszegfu
@glorianna: 19:15 Az MDF és az MSZP ideje alatt ellenzékként semmi sem volt jó a Fidesznek, igy mikor kormányra kerültek azt gondoltam: akkor most itt az ideje mutassák meg mit tudnak! Na ez alatt a 4 év alatt ment el a "kedvem" tőlük, szépen, folyamatosan...de hogy eljuthattunk a mai rendszerhez... hát rémálmaimban sem gondoltam!:((
glorianna
@eszegfu: "mutassák meg mit tudnak" - megmutatták '98-'02 között, de úgy látszik, sok választó memóriája nem képes 8-12 évet átfogni. Az egy másik kérdés, hogy az "eeemúttnyócév" valóban nagyon sok bénázással telt :(
eszegfu
@glorianna: 13:01 Magam sem tudom megmagyarázni az "emutnyocév" baloldali latymatag kormányzását, mint ahogyan a mostani kormányt pártolók memóriájának ilyen "részleges" kiesését.:(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.