A Fidesz parlamenti képviselőcsoportja szerint a baloldal azt követően állítaná le a paksi atomerőmű bővítését, hogy "közülük jó néhányan milliókat talicskáztak ki" a beruházásból.

A kormánypárti frakció az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció (DK) szóvivőjének napközben tett nyilatkozatára válaszolta ezt, amelyben az ellenzéki politikus arra szólította fel a kormányt, hogy állítsa le a paksi bővítést, mert az csak az oroszoknak és a "Fidesz korrupt oligarcháinak" éri meg.

"A baloldal, mint mindig, most is a nemzeti érdekek ellen van, és számukra az lenne az öröm, ha Magyarországot megbüntetnék és a magyarok hosszútávú áramellátására tervezett paksi atomerőmű fejlesztése is elmaradna" – fogalmaz a Fidesz, mejegyezve, a baloldal hónapok óta kilincsel Brüsszelben a beruházás leállításáért, "semmibe véve a magyar emberek és gazdaság érdekeit".

Hangsúlyozták, a paksi atomerőmű fejlesztése kiemelt nemzeti érdek, a hosszútávú, biztonságos és olcsó áramellátás feltétele, amellyel tovább Magyarország energetikai függetlensége.

A kormánypárt emellett arra is felhívta a figyelmet, hogy a bővítésre eredetileg Gyurcsány Ferenc kormánya kérte a parlament felhatalmazását még 2009-ben, a baloldali politikusok pedig kormányzásuk alatt nem csak egyértelműen támogatták a bővítést, "de közülük jó néhányan milliókat talicskáztak ki az atomerőműtől".

A Fidesz példaként említette, hogy szerintük Gyurcsány Ferenc 80 millió forintot tett zsebre egy cégén keresztül a paksi atomerőmű bővítésének népszerűsítésére, míg a szocialista Józsa István közel 7 milliárd forintot, frakciótársa Harangozó Tamás pedig ugyancsak milliókat.

A kormánypárt közleményében kijelenti továbbá, hogy a paksi fejlesztés minden részletét kezdettől leegyeztették Brüsszellel.

77 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
""A baloldal, mint mindig, most is a nemzeti érdekek ellen van, ..."

Aha ! Ki volt az a büdösbogár, "amelyik" 2004-ben az ellen ágált Lisszabonban, hogy Magyarország pénzügyi támogatást kapjon ?
Valami orbánc nevű mocskos féreg volt az !

Tehát ki volt a nemzeti érdekek ellen ? Szarházak !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Toby
""A baloldal, mint mindig, most is a nemzeti érdekek ellen van, ..."

Aha ! Ki volt az a büdösbogár, "amelyik" 2004-ben az ellen ágált Lisszabonban, hogy Magyarország pénzügyi támogatást kapjon ?
Valami orbánc nevű mocskos féreg volt az !

Tehát ki volt a nemzeti érdekek ellen ? Szarházak !
lópicigáspár
Még bele se fogtak, de már az a bajuk, hogy a baloldal onnan akar lopni! Már engedtessék meg, de mekkora összegről van szó?! Na ha abból nem jut mindnek, akkor valamit nagyon elcsesztek! És megérdemlik, hogy bukjanak, ha ebből se akarnak másnak adni!
bencemacska
Ezt mondják ahelyett, hogy felköpnének és aláállnának!!!
lópicigáspár
@Horizont: Hát az a bizonyíték, hogy nem az ő bankszámlájukon jelentkezett az összeg! Ámbár itt akkora pénzekről van szó, hogy fel sem fogható az átlagpolgár számára. Valahogy akkora tétel a 80 millió, mintha a Tesco parkolóban megengedném a homelessnek, hogy tolja vissza a bevásárlókocsit! (mondjuk én 25-ös anyát használok bele!! :-)))
glorianna
Paks2-vel "csak" két baj van: 1. teljesen felesleges 2. ilyen konstrukcióban veszélyes (nem nukleárisan - egyébként alapvetően pártolom a nukleáris erőművek építését+működtetését)
A kormánypárti szövegekhez: szánalmas a gyurcsányozásuk - ha Gyurcsánynak ereje-hatalma lenne, akkor itthon nyerne választásokat és/vagy lenne komolyabb gazdasági és politikai hatalma. Egy 5% körüli párt első emberéről beszélünk - hogyan lenne ereje az EU-s döntések komoly (vagy bármilyen) befolyásolására?
kakaósbögre
hahó,firdeszesek,Párizsban nem a gyurcsányvót?!
vadnarancs
@Toby: Bizony ám, aztán folyamatosan ezt tették még évekig! A farkas, izo-féle kártevők meg itt óbégattak, hogy ne adjanak több pénzt, igaza van a vezírnek! Majd amikor az általuk oly sokra tartott népünk megrontója került hatalomra (aki gusztustalanul nagy tételben lop), akkor hazaárulózzák azokat, akik szóvá teszik, hogy Viktorka és bandája szétlopja az országot és haveroknak játszanak át minden még megmaradt állami vagyont.
karma1
@Horizont: 17.58-ra: Paksbol meg a fide$$-esek sem tudtak lopni, mert orban meg eloluk is eltitkolta, hogy mit is akar csinalni Moszkvaban 2013 decembereben...Sot,mikor onnan visszajott, es a sajt frakcioja vonta kerdore, meg azoknak, meg akkor sem mondta el az igazat.
Mivel ez a dolog pont 2 eve van napirenden, akkor a baloldali Jozsa hogy is birt HET MILLIARDOT, Gyurcsany 80 milliot es meg mas baloldaliak is egy csomo penzt?

Jajjjaj, orban, a nagy Gyurcsany-fobiadban elfeledkeztel arrol, hogy kit vadolsz? Gyurcsany nem a falvedorol jott le, ilyen ragalmazasert, hitelrontasert bizony komoly per nez ki, legalabbis remelem, hogy ezt mar Gyurcsany meg a partja sem hagyja annyiban.
Gyurcsany pedig joggal lobbizott Brusszelben, mert nem az atomeromuvek ellen lobbizott, hanem azert, hogy ne a meregdraga atomeromube oljek a magyarok a penzuket, hanem a sokkal kornyezetbaratabb , olcsobb es jobb termeszetes zoldenergiaba, (napkollektorok, windmill-ek) felallitasaert, amivel valosan is le lehetne az energiaarakat csokkenteni, de nem ugy, ahogy azt a csuti orias elkepzelte.
agnes200
Még ha le is nyúlt bárki is pénzt a Paks I. miatt valami tanulmányért vagy bánat tudja miért, akkor azt a fidesz oknak érzi arra, hogy ők százszor annyit nyúljanak le? Mert kicsit így jön ki ez a másra mutogatás.

De komolyan, engem nem az zavar a legjobban, hogy lopni akarnak a Paks II. építésén keresztül, (bár ez is elég nagy baj), hanem hogy ide kupacolják az országunk közepére ezt a sugárveszély-forrást, ami a Putyinnak lesz a kihelyezett sugárszennyező létesítménye. Ő csak hazaviszi a megtermelt áramot "piaci áron". (De ha túl sokat termelünk, akkor ugyebár kénytelenek leszünk levinni az árat...) Az atomhulladék meg ittmarad nekünk. Itt nincs Ural hegység, meg jégmezők, mi Pécs város mellé kell, hogy atomtemetőt építsünk! Nem ugyanaz!

Építsük meg együtt az atomreaktort Oroszországban, magyar segítséggel, magyar beszállítókkal, bánat tudja hogyan, és vegyük meg a kész áramot tőlük! És tiszta marad az ország!
karma1
2009-ben kerhette Gyurcsany az atomeromu boviteset johiszemuen, de amint megkapta a hatastanulmanyokat, amik a bovitessel jarnanak, nem is forszirozta azt.

Ezeket a hatastanulmanyokat - mert tobb is keszult - orban nem hogy nem nezte meg, de egyenesen LETAGADTA, amikor a partja is kerdore vonta ezert.

Sok bune van orbannak, de az, hogy nemcsak anyagilag adta el az orszagot, de a kornyezet sorsarol is dontott - LEROMBOLJA MINDENARON A LASSAN LEBOMLO ATOMHULLADEKKAL, amit az oroszok csak egy darabig vesznek vissza tolunk, de meg ez sem biztos - ez mar nemcsak "sima" hazaarulas, hanem az emberiseg ellen elkovetett bunugy. A radioaktiv sugarzas nem fog megallni Magyarorszag hatarainal. ha felelotlen, penzehes emberek kezebe kerul - szerintem meg mar ott is van -, akkor vegelathatatlan kovetkezmenyei lehetnek ennek...Igaz, addigra a nepesseg anyagilag, eletzinvonalban mar annyira a beka segge alatt lesz, (tekintve az 5 eves fidesz-uralkodas "jotetemenyeit"), hogy a halal mar megvaltas lesz sokaknak...Bar ne igy lenne, de ezert most kene meg tenni, mielott belekezdenek a projektbe...
agnes200
És a Paks II. beruházás költségéből hány négyzetméter napelemet lehetne venni és üzembe helyezni???
vadnarancs
@agnes200: Nem csak napelemet, hanem szélerőműveket, geotermikus energia, vízerőművek, stb stb. Az atomenergia leépülőben van, drágább, veszélyesebb. A fejlettebb országok lassan mindenhol áttérnek a megújuló energiaforrásokra. Viktorkának és bandájának üzenem, hogy térjenek át végre ők is, abból is tudnak eleget lopni!
cs.n.
Ha már visszamegyünk 2009-ig, akkor talán a számokat is érdemes lenne megnézni, akkor 2-2,5 mrd €-ról volt szó a "legoptimistább becslések szerint".
mfor.hu/cikkek/minoseg/Szazmilliardokba_kerulhet_Paks_bovitese.html
Most ennek a többszöröséről. Már nem száz-, hanem ezermilliárdokról van szó "a legoptimistább becslések szerint is". Ilyen "apróságokat" persze nem említ a Fidesz közleménye.
karma1
@agnes200: Sokkal tobbet, mint gondolnad...:o))) Voltam olyan hotelban, ahol a teljes elektromos aram ellatast napkollektorokkal oldottak meg. Villany, melegviz, kozponti futes, (hutes nyaron)

A vallalkozas rendkivul sikeres, egy kisvallalkozo uzemelteti csaladi vallalkozasban. Azt mondta, hogy az epuletek utan a legnagyobb befektetes a napkollektorok megvasarlasa jelentette, de az allam fizette a felet, vissza nem teritendo kolcsonkent. A beruhazas egy 12 szobas csaladi kempingnel masfel ev alatt teljesen megterult, onnantol mar csak hasznot hozott.

A baj csak az, hogy mindez Uj-Zelandon tortent, a West Coast-on...egy 2004 ota mukodo vallalkozasban...:o(((
Freewolf
Megint kiderült, hogy akik loptak, azok kiáltanak tolvajt! Erkölcstelen egy bűnbanda a börtönérett Gyurcsánnyal az élen!
karma1
@Freewolf: Milyen igaz amit mondasz!" Megint kiderült, hogy akik loptak, azok kiáltanak tolvajt!" - Valoban, a fide$$ lopott, es ok kialtottak: Gyurcsany a tolvaj!

Az is igaz, hogy " Erkölcstelen egy bűnbanda a börtönérett orbannal az elen!

Gratulalok!
Freewolf
@karma1: A tolvaj szocik vádaskodnak Orbánék ellen! Lám, a nemzet mit akar? Kovács László nyilatkozta, hogy a szocik kieshetnek a parlamentből. Az a hazug, tolvaj szoclib banda nem kell itt senkinek! Van egy minoritás, aki támogatja őket, de ők az egész magyar nemzetet üldözik és köpködik! Ha Vona nyer, még össze is fogdossák őket! Egyenként!
karma1
@Freewolf: Igazad van, ugyanez az MSZP tamadta hatba Gyurcsanyt is, most meg azota toketlenkedik, amiota ellenzekbe kerultek.

Ha nem tudnak megujulni, akkor jobb is , ha mennek, mert nem eletkepesek.
De ezt most miert is mondtad? Bar tudod mit, tokmindegy, nem erdekel. En is olvastam a cikket, a velemenyem a fenti.
vadnarancs
@karma1: ne foglalkozz ezzel az OPNI-szökevénnyel. Fizetett troll, ép elméjű ember nem lehet ennyire vak, elfogult és elmebeteg. Tudod ha neki a reggelizős tányérjába Orsóska belesz@rna, azt is vígan lefetyelné. Amikor kellett, akkor komcsizott, büdös ruszkik és társai, amikor Putyin seggét kell nyalni, akkor nyalja bőszen, mert a vezír is azt teszi. Nincs önálló véleménye, csak a gyűlölet fűti. Mindig mosolyt csal ilyenkor az arcomra az a gondolat, hogy ez a birka hogy nyüszíthetett a 8 év ellenzéki kormányzás alatt, hogy fájhatott neki... Inkább most tapsikol a gerincteleneknek, azt hiszi ez neki az elégtétel. Hát nem... A szekértolókat is meg szokta büntetni a történelem... ;)
vadnarancs
@Freewolf: Ne aggódj Pubi, ha Vona nyer, te és a haverjaid is mennek a levesbe! Éppen itt lenne az ideje! :)
Freewolf
@vadnarancs: Téged be fognak gyűjteni! :-)
vadnarancs
@Freewolf: Persze. Én leszek a gazdád. Ne aggódj, nem kapcsolom el előled az M1-et!
Freewolf
@karma1: Gyurcsányt nem kellett hátba támadni, ő saját jogon volt hülye!
Freewolf
@vadnarancs: Cellából nehezen is kapcsolgathatnál! :-)
karma1
@Freewolf: Valoban. En is hulyenek tartom, mivel nem tette padlora a magyarokat anno, es az allamkasszat is rendben adta at,
Holott el is lophatta volna, meggazdagitva az osszes csaladtagjat, baratait, ismeroseit, es azokat, akik boszen nyaljak a s@gget...
vadnarancs
@Freewolf: Igen, rácson keresztül fogjuk egymást nézegetni. A különbség az lesz, hogy te leszel bent, én a külső oldalán. Tudod ott, ahol ha meguntam a képedet, akkor hazamehetek :) Amióta az OPNI-t bezárták a hozzád hasonszőrűek már irkálhatnak fórumokon is. Ezért tart ott ez az ország, ahol...
Freewolf
@karma1: Épp csak az országot adósította el és hazudozott!
Freewolf
@vadnarancs: Lázálmodban, kicsim! :-)
Álmodozz csak továbbra is horogkeresztes álmot, mint eddig, de nem tűrjük sokáig!
karma1
@Freewolf: Lapozz a brossuradban! Amikor atadta az orszagot, az IMF kolcson a bankban pihent, a kolcson 75 %-at NEM hasznalta fol! A te gazdad volt az, aki pillanatok alatt a valagara vert az IMF kolcsonnek, es amikor az IMF erdeklodni akart, hogy megis, mire koltotte a penzt, akkor viktorka megsertodve mondta, hogy "coki, IMF", es felvett egy sokkal rosszabb konstrukcioju kolcsont, nagyobb kamatra, mert sertodottsegeben mas nem jutott eszebe.
Ha mar ennyire rakaptal a "gyurcsanyozasra", aruld mar el, mit irnak a te fide$$-es brossuraid a manyup 3000 milliardos lenyulasarol? Biztos arra is talalsz valami magyarazatot, kivancsi vagyok, milyet.
De kerlek, erre TENYLEG valaszolj, ne a szemelyeskedes fele menj el...
vadnarancs
@Freewolf: Persze, hogy nem. Majd a celládban libsizhetsz kedvedre. Én nem javaslom a kényszerzubbonyt, a többieket kérdezd, tennének-e rád. Amúgy megmondanád nekem, hogy hogyan lehet az, hogy te reggel fél 8tól délután 4ig folyamatosan válaszolsz itt mindenkinek, fújod a baromságaidat, aztán estére mindig eltűnsz. Na már most ha te munkahelyen dolgozol, akkor csak ez lehet a feladatod, mivel hónapok óta napközben mást sem csinálsz, csak ide írogatsz. Igazából vicces vagy, meg minden, csak remélni merem, hogy nem az én adómból fizetnek téged ezért a központból. Azon a pénzen inkább komolyabb humoristákat hallgatnék, ha nem haragszol meg.
karma1
@vadnarancs: Huuu, TENYLEG! Ezt ki se szurtam! Igaz, en az idoeltolodas miatt nem nagyon tudom figyelemmel kiserni, hogy ki mikor ir, de valoban, igazad van!...:o)))
Igy viszont mar ertem, hogy valaki elore megad egy brossurat, amit kovetni kell...

Igy konnyu, lol...:o)))
karma1
@nyanya001: Sztem eleg ahhoz, hogy megerje a sok cikizest is...:o))))
eszegfu
@vadnarancs: @karma1: Igazságtalanok vagyok! Hétfő óta a kolléga még 19 óra után is itt van!
solidedge
@Freewolf: Egyetértek azzal, hogy a Gyurcsány félék ne kerüljenek soha a hatalom közelébe. Viszont nem az általad felhozottak miatt. A 2008-as válság a gazdaságilag erős Németországot is a padlóra küldte, nem hogy ilyen harmatgyengét, mint Magyarország. A kiút ekkor az IMF hitel volt. Gyurcsány valóban hazudott sokszor. Viszont érthetetlen, hogy Orbán legalább tíz őszödi beszédre valót hazudott már még is nagy tolerancia van iránta. Én ezt a Fidesz ördögi propagandájának tudom be, sikerült több millió emberbe beleplántálni a baloldal gyűlöletét, aminek egyetlen célja Orbán beteges hatalomvágyának kielégítése.
karma1
@nyanya001: A 09.39-es kerdesed ota, meg az enyem ota (folotted) ugy eltunt, mint az aranyora...:o)))
Vagy csak a tizoraijat fogyasztja?...:o))))
vadnarancs
@karma1: Eligazítás van, meeting. Lebukott, most kreálják az új nicket és az új profilt hozzá. De ezekről a besúgó kisztitkár miniszterelnökünk többet tudna mesélni... :)
solidedge
Ezzel a Fidesz érveléssel jobb helyen néhány alsó csoportos óvodást lehet megnyerni. A baloldal azért fordul az EU-hoz, mert a demokratikus berendezkedésünk lezüllesztése miatt itthon nem lehet más érdeket érvényesíteni, csak a Fideszét, sőt a növekvő személyi kultusz miatt konkrétan Orbán Viktorét. Ha az EU nem a Fidesz szája íze szerint reagál az azt jelenti, hogy jogszabályba ütköző dolgokat vett észre. A baloldalt elzavarnák, ha csak rágalmazna. Az, hogy Orbán a saját hibái által okozott károkat igyekszik átterelni a baloldalra és az EU-ra azt jelenti, hogy az elvtelenség és a hazugság Orbán fő támasza. Szomorú, hogy hazánkban ma ettől lehet népszerűnek lenni.
vadnarancs
@eszegfu: Biztos akkor retusálták a Nyíregyházán és Szombathelyen készült fényképeket. Összeálltak a trollok is egy sarokba, hogy felmontázsolhassák őket is a képekre! :)
Eriksson
@Horizont: Kéne egy kicsit visszaolvasgatni, ha már feledékenyek vagyunk. Az internet korában már nem egyszerű letagadni a múltban történt eseményeket. A paksi projekt nem 2010-ben kezdődött, de lássuk csak:
"Ilyen előzmények után Gyurcsány 2009. február 16-án a parlamentben jelentette be, hogy új atomerőművet szeretnének. "Szeretném tájékoztatni a parlamentet, hogy a kormánynak az a szándéka, hogy arra kérje az Országgyűlést, hogy még az idei év első félévében hozzon döntést arról, hogy a Paksi Atomerőmű kapacitását egy átfogó fejlesztéssel megkétszerezzük" – mondta utolsó miniszterelnöki beszédeinek egyikében, amelyben az atomerőmű-bővítést lényegében besorolta a válságkezelő intézkedések közé, holott az ötlet jóval régebben megszületett."
hvg.hu/gazdasag/20140115_Oroszok_Pakson__hogyan_jutottunk_idaig
Tanulságos.
agnes200
@Freewolf: 2015-ben járunk! Most nem a Gyurcsány van kormányon, hanem orbán, most nem a gyurcsánnyal kéne foglalkoznod, hanem orban viktorral.

Ilyen alapon azzal is foglalkozhatnál, hogy honfoglaláskor Árpád miért nem máshol telepedett le, és mennyivel jobb lett volna másutt! De most az már nem érdekes! A jelennel foglalkozzál!
karma1
@vadnarancs: Visitottam a rohogestol...:o))) Amint a fejuket osszedugva gondolkodnak az uj nickname-en...:o))) Lehet, hogy mara mar szabadnapot kapott?
Freewolf
@agnes200: Azért ne tagadjuk már a felelősségét a hazudozásban és a gazdaság szétverésében!
Freewolf
@solidedge: Én nem látom Orbánt olyan hazugnak, mint Gyurcsányt!
nyanya001
@Freewolf: Annyira én sem csak sokkal nagyobb hazudozónak !
Freewolf
@nyanya001: A kisebbség bírálata támogatottság hiányában súlytalan! :-)
karma1
@vadnarancs: Letelt az ebedido, Te nyertel!...:o))))
nyanya001
@Freewolf: Akkor miért told a szövegedet ?? :)))))
Freewolf
@nyanya001: Azért írom le a véleményem, hogy a sok hazudozót és Orbánt gyalázót leleplezzem! Sikerül is!
nyanya001
@Freewolf: Nem győzöd a feljelentéseket azért vagy itt este 7 órakor is újabban mi ? :))
Freewolf
@nyanya001: Látod, tudsz te, ha akarsz!
nyanya001
@Freewolf: Na csak told, biztos jó kis júdáspénzt kapsz :))
eszegfu
@Eriksson: 11:10 Ahogy irod, valóban tanulságos! Helyes a megállapitás:Gyurcsány jelentette be a parlamentnek a bővitést. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy az egész energia (Paksot is beleértve!) ügy az MVM-hez tartozott, majd 2012-ben O.V. kormányzása idején "átkerült" az MVM-től kormányzati hatáskörben, vagyis az "egész kérdés szakmai sikról politikaira került át"... ez legelőször a tender kiirások között látszik.
eszegfu
@Eriksson: Nem tudom értelmezni az első mondatodat, mivel a belinkelt cikk 2007.!!!-ben iródott... és nem a Paksról, vagy az előkészitéséről!
vadnarancs
@karma1: Nincs új a nap alatt. Vezírünk nehezen székelt reggel, mire szétosztották, elhiheted, nem kevés idő. Amióta nincs OPNI, ők azóta járnak LOPNI!
Yoda69
@Freewolf: Kit leplezel te le szerencsetlen. Eddig soha egyetlen bizonyitekot, tenyt, de meg egy arva linket se hoztal igazad igazolasara.
Vagdalkozason es szardobalason kivul mast itt te nem csinalsz.
Eriksson
@eszegfu: Bizony, hogy arról.
De tisztázzuk az álláspontom, mielőtt lefasisztáznál. Én teljesen egyet értettem Gyurcsánnyal annak idején, amikor erőfeszítéseket tett a paksi bővítés mellett. A mai nap is támogatom a projektet, ha egy népszavazás szerveződne. Kifejezetten csak azért linkeltem be a történéseket, mert itt mindenki azt állítja, hogy Gyurcsány márpedig ilyet nem akart. Dehogynem akart és jól tette.
Csak ez az elvtelen Gyurcsány mosdatás bosszant fel. Mert az igazság nem azon múlik, hogy kinek milyen hangulata van
vadnarancs
@Yoda69: Ezért fizetik, nézd el neki, csak a munkáját végzi.
eszegfu
@Eriksson: 13:44 Azért még a feltételezés is sértő, hogy én valaha, valakire ilyen mocskos megjegyzés tettem volna. 2007-es cikkben bizony én sehol sem olvastam, még utalást sem Paksról... Azt a tényt, hogy Gyurcsány kezdte szorgalmazni, elismertem! Neked meg talán el kellene ismerned, amit a 12:49 hsz-mben irtam... hiszen az is tény, nem én találtam ki! És ez valóban nem a "hangulaton" mulhat!
Eriksson
@eszegfu: Régi dolgok ezek és tudjuk, hogy a két politikus nagyon jó viszonyban volt egymással. A családjaik is. Ám a szélirány megváltozott azóta. Meg akik a szeleket fújják.
Ebben az kivetnivaló, hogy ezt a jó együttműködést ma már szégyellni kell. Ugyanazt vetik Orbán szemére, ami akkoriban természetes volt. És ugyanazok.
eszegfu
@Eriksson: Nekem csak azért "visszatetsző" O.V. "jóviszonya" az oroszokkal, mivel a rendszerváltás környékén pontosan ők voltak, akik legjobban követelték, hogy a "ruszkik" menjenek haza... most pedig szinte "kiemelt ügyfeleink"! Az is tény: a "szél is megfordult", de tudod egy fa is csak elhajlik a szélben, de fajtát, milyenséget, helyet nem változtat... marad. Én ezt gondolom, Te meg mást...
Eriksson
@eszegfu: Ezt a hajladozást mindenhol tetten lehet érni, s még az is lehet, hogy visszaáll az eredeti helyzetbe. S akkor a választók megint véleményt fognak módosítani. Én meg ezt gondolom, Te meg lehet, hogy valami mást.
A ruszkik hazazavarása, a taváris konyec MDF szlogen volt.
eszegfu
@Eriksson: Egyetértünk! Utolsó mondatodat csupán kiegészitem -- elfogadom, hogy MDF szlogen volt, erre nem emlékszem -- a pontosság kedvéért, mert itt nem igazán a szlogen miatt más a véleményünk, hanem ki is "küldte" haza az oroszokat?
1989. jun. 16-i beszédében (Nagy Imre ujratemetésén) O.V. olyan kormányt követelt, amelyik azonnali tárgyalást kezd az orosz csapatok kivonására! (Ez akkor elég nagy belpol. vitát kavart.) Tehát szerintem igenis a Fidesz kezdte ezt "szorgalmazni". Ez követően majdnem 1 évvel került kormányra az MDF.
Eriksson
@eszegfu: Szerintem ennek már nem sok jelentősége van. A világ változik, s a politikában rengeteg érdek ütközik. Lám, a erőmű bővítés is milyen jó ötletnek bizonyult 2009-ben, mostanra meg Brüsszel közbeszólt. Átalakultak a gazdasági érdekeltségek. Nehogy már a ruszkik építsenek Mo-n, holott az volna ésszerű, mivel az eredetit is ők építették saját technológiájuk szerint.
hetöndöe
Kétféle fitymaszos szavazó van,aki megeszi ezt az aljas dumát,mert olyan sötét,mint a hold túlsó oldala,a másik fele,aki meg pénzügyi érdekből bármire képes de csak önös érdekből szavaz ezekre a tetvekre,ennek ellenére tisztában van vele,hogy amerre megyünk az zsákutca.
eszegfu
@Eriksson: 16:02 Már bocsánat... de véleményedben nem vagy következetes. A "kronológiája" 11:10 Horizontnak irod: Gyurcsány inditotta el, 12:49 Én irtam: O.V. szakmai kérdésből politikai kérdéssé tette, Te 14:09 azt vetjük szemére O.V-nak, amit Gyurcsánynál elnéztünk, 14:21 nekem az oroszok kivonulása miatt "visszatetsző", O.V, Te 14:44 MDF inditotta el, én 15:49 nem az MDF, hanem Nagy Imre temetésén O.V. követelte... az utolsó hsz-dben pedig az irod "ennek ma nincs már jelentősége"... hát hogy az ördögben ne lenne?! Ekkora "szélvihar" a világon nincs, hogy O.V-n ekkorát lökjön, illetve ma már egészen mást gondoljon az oroszokról akkor és most?! Az igaz, hogy az akkori orosz vezetők személyükben nem azok, mint a maiak, de akkor ezt a párhuzamot "felhasználva" miért "komcsiztok" le ugy általában mondjuk a velem hasonló gondolkodásu embereket, hiszen mi sem u.azok az emberek vagyunk, mint a rendszerváltás előtt. Azt is elismerem, hogy átalakultak a gazdasági érdekeltségek, de ha ezt M.o. érdekében teszi talán el kellene magyarázni annak miértjét: ezért + ezért hasznos... meg nem kellene titkositani a szerződés, a hitel körülményeit, amiről csupán annyit tudunk, hogy 70 évre szól, kb. annyira mint a tervezett erőmü élettartama (!)... ne Neked és nekem mutassák meg, hanem pl. az ellenzéki képviselőknek... ezért gondolom: nem egészen "tiszta" ez.
glorianna
@eszegfu: Bocs, h belevau, de az események sorrendje annakidején a következő volt:
1989 februárjában aláírják a szovjet-magyar megállapodást arról, hogy a szovjet csapatokat kivonják Magyarországról 3 éven belül, a csapatok kiszállítását haladéktalanul megkezdik.
1989. április-május: az ideiglenes itt állomásozók mintegy 10%-a elhagyja Mo-t, a csapatok kivonása folyamatos, felpörög a feketekereskedelem, a távozók mindent eladnak, fillérekért lehet mindenféle gépet, fegyvert.és lőszert vásárolni bármelyik "lengyelpiacon"
1989. június 16-án OV "elrikkantja magát", h követeli a szovjet csapatok kivonását, holott a szervezők és szónokok előzetesen megállapodtak abban, hogy aktuálpolitika nem lesz egyik beszédben sem. Nem is volt, kivéve az OV beszédét.
1990 kora tavasza: az MDF megalázóan ronda "Ruszkik, haza" plakátja (ennek még '93 őszén is volt egy igazán csúf gazdasági hatása... alkalomadtán elmondom azt is)
1992 június vége: az utolsó orosz katona is távozik.
eszegfu
@glorianna: 18:37 Ne hülyéskedj! Inkább én köszönöm a pontositást! Az az igazság, hogy azt tudtam, hogy kb. 1989-ben történt már egy és más a kivonulás ügyében, de bevallom azt nem tudtam, hogy Nagy Imre ujratemetésén a szónokok és a szervezők egyáltalán "egyezkedtek" bármiben is! Az MDF szerepére sem igy emlékeztem, azaz jóformán semmire! Valahogy elhanyagolhatónak éreztem... biztos hiba volt! :( A többivel hozzávetőlegesen, nagyjából "képben" vagyok. Igazából csak O.V. beszédére szerettem volna utalni (amelyben követeli az oroszok kivonulásának azonnali megkezdését) pontosan azért, amiért most annyira kedveli az oroszokat.
Eriksson
@eszegfu: Nem nehéz megtalálni a vezércikket:
Horizont
"Már hányok tőlük. Mégis ki a picike f@ccom uralkodik már több mint 5 éve? Ne köpködjék a baloldalt (na ezen meg röhögnöm kell, hol van itt egy egész oldalnyi bal? ) hanem elő a farbával meg a bizonyítékokkal és akkor börtönbe a baloldallal, de legfőképpen Gyurcsánnyal a főmumussal.De ha nincs bizonyíték akkor ha kérhetem kussoljanak már használjanak tükröt és ne legyenek már ilyen töketlenek hanem dolgozzanak azokért akikre felesküdtek! Barom állatjai..."
tegnap, 17:47
Erre a tudományos igénnyel megfogalmazott esszére reagáltam. Csupán arra a tényre akartam felhívni a figyelmet, hogy a múltat nem lehet megváltoztatni. S gondoljuk át elóször, hogy miről mit akarunk írni, mielőtt elkezdenénk hadoválni.
Ettől függetlenül az egész akkori baloldali kormányzó brancs mehetne a börtönbe, ahogy a mostani bagázs is.
Amiről mi ketten a továbbiakban beszélgettünk, nem gondolom, hogy szorosan a tárgyhoz tartozna. Messzire elkalandoztunk.
Egyébként nem mondtam még, hogy nem érdekel senkinek a politikai hozzáállása? Kizárólag az objektivitás.
glorianna
@eszegfu: Akkoriban valami perverz módon minden politikai eseményt árgus szemekkel figyeltem, s pont az OV beszéde volt az, amitől először felfordult a gyomrom - függetlenül attól, hogy akkoriban hősként ünnepelték egyesek. Aztán az "első szabadonválasztott" ténykedése alapján már tudható volt: megint "sikerül" elásnunk magunkat pár évtizedre.
eszegfu
@Eriksson: 19:14 Tényleg "elkalandoztunk" a tárgytól...Elfogadom véleményedet. Kösz. a beszélgetést!
eszegfu
@glorianna: 19:15 Az MDF és az MSZP ideje alatt ellenzékként semmi sem volt jó a Fidesznek, igy mikor kormányra kerültek azt gondoltam: akkor most itt az ideje mutassák meg mit tudnak! Na ez alatt a 4 év alatt ment el a "kedvem" tőlük, szépen, folyamatosan...de hogy eljuthattunk a mai rendszerhez... hát rémálmaimban sem gondoltam!:((
glorianna
@eszegfu: "mutassák meg mit tudnak" - megmutatták '98-'02 között, de úgy látszik, sok választó memóriája nem képes 8-12 évet átfogni. Az egy másik kérdés, hogy az "eeemúttnyócév" valóban nagyon sok bénázással telt :(
eszegfu
@glorianna: 13:01 Magam sem tudom megmagyarázni az "emutnyocév" baloldali latymatag kormányzását, mint ahogyan a mostani kormányt pártolók memóriájának ilyen "részleges" kiesését.:(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.