Orbán Viktornak a gyermekszegénységről tett kijelentésének köze sincs a valósághoz – állítja egy civilszervezet vezetője. A Gyermekétkeztetési Alapítvány szakembere szerint a 14 év alattiak 37% -a, 380 ezer gyerek nyomorban él. Közülük 320 ezren jutnak ingyenes étkezéshez. A szervezet szerint a karácsonyi szünetben közel 8000 családnak két héten keresztül nem lesz miből megetetnie a gyermekeit.

Forrás: 168ora.hu
Feltöltő: kakaósbögre
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
Az a baj, hogy ennek az embernek nincs egy igaz szava. Valahogy így kezdte a pályafutását.
enslaved
@Aki Én: A gyerekeket én is nagyon sajnálom, de nem kellett volna annak a 8000 családnak futószalagon gyártani őket a családi reményében. Tudom, megint én vagyok a hülye, nincs igazam, de tudod, nem érdekel a "mindenkinél mindent jobban tudok és értek" véleményed. Ami viszont biztos, üres szavak helyett én teszek is valamit a gyerekekért, remélem te is.
Aki Én
@enslaved: Tévúton jársz. Nem csak sokgyerekes felelőtlen családok éheznek. Tudom, hogy van egy ilyen réteg, de nem általánosítanék. Olyan országrészekben, ahol nincs munka, értéktelenek az ingatlanok, nincs kitörési lehetőség. Már mondtam, ne a közvetlen környezetedből indulj ki. Többdiplomás emberek nem találnak munkát. És ne mond, hogy aki akar az talál munkát, mert ez nem igaz.
Ha valóban teszel a gyerekekért, és ha úgy érted mások gyerekeiért, az nagyon becsülendő dolog, azzal együtt, hogy nem a te dolgod lenne.
A magam módján én is teszek, habár úgy érzem nem így kéne lennie. Most például óvodai karácsonyi vásárra készítünk ajándékokat saját költségen, ami az óvoda kasszáját gyarapítja. Amit ezzel az önkormányzat megspórol, az akár élelemre is mehet. Innentől nézőpont kérdése kik fizetik az élelmezést. Tegnap éppen azt függesztették ki, hogy kérnek másolópapírt. Tehát nem kapnak wc papírt, másolópapírt, mert azt a szülők viszik, amin sokat spórol az állam. Nem olyan kerek ez ahogy gondolod.
Szó sincs arról, hogy mindenkinél mindent jobban tudok. De vannak olyanok, akik nagyon nem látnak reálisan.
pbalage
@enslaved: ja kérem, egy lexusból kikönyökölve könnyű dumálni.
Aki Én
@pbalage: 09:32 Nem a Lexus a baj, hanem, hogy kérkedik vele, és úgy próbálja beállítani, mintha ma ez lenne az alap. Az a baj, hogy a Lexusból eltűnik nála a realitás. Kérdés, volt-e valaha?
enslaved
@pbalage: Ja kérem, odáig el is kell jutni.
enslaved
@Aki Én: Én reálisan próbálok gondolkozni, de az ember legszívesebben magából indul ki, viszont abban tényleg van némi igazság, hogy szokásom általánosítani, de ez fordítva is igaz. A gyerekek kapcsán csak annyit, hogy a legközelebbi jótékonysági tevékenység a Mindenki Karácsonya lesz, amiben főszerepet vállalok ismét. Ahhoz egyébként külön gratulálok, hogy te is teszel értük.
pbalage
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
pbalage
@enslaved: rendben, majd később megtudom, de már nem is emlékeszem, milyen gombokat nyomogattam le, de biztos a gömbvillám lehetett a ludas, ami az előbb belecsapott a zinternetbe. Ismerem a fajtáját, marhára idegesítő, amikor pisszeg meg randalírozik itten a vezetékekben.
Valami szúnyogriasztót kell rá venni, azt mondják hogy az hatásos az ilyen parajelenségek ellen.
pbalage
@enslaved: jaj, nem akartalak bekakiltatni, én nem is fenyegettelek meg semmivel sem, olyan szelíd vagyok, mint egy ma született bárány, csak ezek az átok vezetékek, ezek keserítik meg mindig az életemet.
Ne tudd meg, hogy karácsonykor, amikor kicsomagolom az égősort, mit élek át, hogy világítson.
Tökre idegesítő.
pbalage
@enslaved: mondom, hogy tiszta idegesítő, van valami vírusod, az is gond lehet. Szerintem szedd le te magad a vírusodat a weboldaladról.
Eláruljam, hogy mi van rajta?
pbalage
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
enslaved
@pbalage: Sötét vagy, mint az éjszaka.
pbalage
@enslaved: lehet hogy az vagyok, de azért azt látom, amit te nem látsz.
pbalage
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
pbalage
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Aki Én
@pbalage: Szandi tudja miről beszél, már többször kitiltották, ezért kell újabb és újabb profillal visszatérnie. Valamiért imád itt lenni, talán a liberális múltja...
karma1
@Aki Én: Dragam, milyen "liberalis multrol" beszelsz? Ez valami vicc volna?...:o(( Mer annak akkor nagyon nem jo...:o(((
Aki Én
@karma1: Az szdsz nem számított liberálisnak?
karma1
@Aki Én: Sort of... (Ha ezt mondom egy kiwinek, mindig nevetni kezd,... nagyjabol azt jelenti, hogy "valahogy ugy"...:o)))))
Volt a Szandi szdsz-es? Mik derulnek ki, ennyi ev utan...?!
enslaved
@Aki Én: @karma1: Sosem voltam liberális, legalábbis nem az szdsz féle.
Aki Én
@enslaved: Most akkor mégis te vagy a Szandi?
Aki Én
@karma1: Óóóó, akkor talán te vagy az egyetlen aki nem tudta? Ok, távol élsz, ez lehet az oka. Tudod olyan liberális eszmék meg ilyesmi... Ahogy az lenni szokott.
Azt beszélik legalábbis. De talán a többit majd ő elmondja nekünk. Ki tudja, lehet, hogy csak alaptalan pletyka.
karma1
@Aki Én: Uriember biztosra nem fogad, nem szegyelled Magad?...:o)))
kkalman
A kormányt egyáltalán nem érdeklik az emberek. Így a gyerekéhezést csökkentő civil kezdeményezés is mehetett a kukába. Hazugovicsék szerint a fellegvárból nézve nem létezik, ezért nincs szükség, ők megoldották, másnak meg semmi köze hozzá.
enslaved
@Aki Én: Rólam valamiért szeretnek pletykálni az itteni emberek, attól érzik jól magukat. Különböző neveket is kapok, ami felettébb szórakoztat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.