A Magyarországon lekapcsolt mindkét férfit tíz napon belül át kell venniük a brit hatóságoknak. Addig is panaszkodnak az ételre, italra.

A Fővárosi Törvényszék csütörtökön elrendelte annak a másik brit férfinak az átadási letartóztatását is, akit múlt szombaton egy Bukarestbe tartó vonaton igazoltattak, majd előállítottak a magyar rendőrök.

Trevor Brooks a hazájában, az Egyesült Királyságban sajtóhírek szerint Abu Izzadinként is ismert, és rendszeres szónoka Nagy-Britanniában a szélsőséges dzsihadista megmozdulásoknak. Korábban ő és társa, Simon Jonathan Keeler terrorizmus finanszírozása miatt volt büntetve, és a brit terrorizmusellenes törvények szerint engedély nélkül nem hagyhatták volna el az Egyesült Királyság területét, ezért elfogatóparancsot adtak ki ellenük.

A magyar börtönkosztra, csapvízre panaszkodik a terrorgyanús brit

A törvényszék előzőleg, szintén csütörtökön döntött Simon Jonathan Keeler átadási letartóztatásáról.

Brooks a társához hasonlóan az egyszerűsített eljárást választotta, vagyis beleegyezett a kiadatásába. Ez azt jelenti, hogy tíz napon belül, november 29-ig át kell venniük őt a brit hatóságoknak, ha ez nem történik meg, akkor szabadon kell bocsátani.

A férfi a tárgyaláson panaszkodott a magyar börtönkosztra, és azt kérte, hogy a saját pénzén vásárolhasson magának élelmet. Ugyancsak kérte, hogy csapvíz helyett ásványvizet ihasson.

A két brit férfit a Bukarestbe tartó Ister nemzetközi gyorsvonaton igazoltatták a rendőrök múlt szombaton, ám ők sem a magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, sem az állampolgárságukat nem tudták igazolni. Egyiküknél volt ugyan egy angol vezetői engedély, a másik mindössze egy Koránt adott át a rendőröknek.

A magyar börtönkosztra, csapvízre panaszkodik a terrorgyanús brit

A határrendészeti kirendeltségen kiderült, hogy az angol jogosítvány valódi, tényleg a 44 éves Simon Jonathan Keeler brit állampolgáré. Útitársát – bemondott személyi adatai alapján – a brit konzuli ügyelet nem tudta angol állampolgárként azonosítani. Mindketten kiutasítást előkészítő őrizetbe kerültek. Az idegenrendészeti eljárás során az addig azonosítatlan férfi közölte valódi nevét: Trevor Brooks brit állampolgár, 40 éves.

Ügyükben kedden történt változás: a schengeni körözési rendszerben megjelent mindkettőjük ellen az európai elfogatóparancs, mivel engedély nélkül hagyták el Nagy-Britanniát. A két brit férfi ugyanis korábban terrorcselekmény finanszírozása miatt egy alkalommal másfél évet, egy másik alkalommal három és fél évet töltött börtönben. 2009-ben szabadultak, és az ítélet szerint a szabadulásukat követő tíz évben csak hatósági engedéllyel hagyhatták volna el Angliát.

A csütörtöki tárgyalásokat hatalmas rendőri készültség kísérte, több tucat rendőrautó jelent meg a Fővárosi Törvényszék előtt, illetve rohamsisakos, géppisztolyos rendőrök biztosították a helyszínt, és a tárgyaláson is mindvégig jelen voltak.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Basszus, ezek erre tekeregnek, és még azt sem tudják rólunk, hogy Európa minket irigyel! Hogy merészelik fitymálni a börtönkosztot, kitolnék velük egy általános klik iskolából vitetnék nekik kaját, Békésből hozatnám nekik az arzénes vizet, hogy legközelebb nagy ívben elkerüljék Tündérországot!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szókrakész
@Fradigege: Szerintem egy kolbásztöltő versenyen kéne kényszerdolgoztatni.
wagabund
@Szókrakész: 23.24.. ez nem a hülyébbjéhez tartozik..ez dumálja rá a többi szerencsétlent az önfeláldozásra...még egyszer sem akarta bemutatni, hogy is kell indítani a gyutacsot...
papa.49
@wagabund: De szívesen a kezébe adnék egy kibiztosított kézigránátot, hogy utoljára még ,,játszhasson,, vele)))))))))))
Szókrakész
@papa.49: De valami pusztán, előtte evakuálva tücsköt-bogarat, madarakat...
KERKA
@wagabund: azt hiszem kedves, hogy a jövő évi nyugdíj emelésből sem tudod megcsináltatni a fogsorodat.Pedig nagyon drukkoltam érte.:))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.