A Fidesz-frakció szerint szégyen, amit az ellenzék művel, és amit a magyar gazdák ellen tesz. A nagyobbik kormánypárt az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményével LMP-s és jobbikos akcióra, illetve nyilatkozatra reagált.

Sallai R. Benedek LMP-s képviselő a földárverések elleni tiltakozásul hétfőn délelőtt trágyát borított Kaposváron egy kormányhivatali épület elé. Vágó Sebestyén jobbikos képviselő pedig Tatabányán, a földárverések helyszínén azt mondta, hogy év elején oligarchaváltás történt a nagyobbik kormánypártnál, az állami tulajdonú földek árverésével pedig ki tudják szolgálni "a feltörekvő oligarchákat".

A Fidesz-frakció közleményében feltették a kérdést:

vajon az ellenzék akkor is trágyát borítana a kormányhivatalok elé, ha "most nem a magyar gazdák, hanem a külföldi spekulánsok vásárolnák fel a magyar földeket, ahogy azt már Romániában megtették".

Hozzátették: a magyar föld veszélyben van, mert a Jobbik és a balliberálisok összezártak a magyar gazdák ellen, és a külföldi spekulánsok érdekeit védik.

A baloldaltól ez nem meglepetés – fogalmaztak –, ők már kormányzásuk alatt is a külföldi spekulánsok kezére játszották a termőföldeket. A Jobbik azonban ez ügyben is elárulta a korábbi politikáját, "a zsoldos kosztért és a médiafelületért cserébe eladta a lelkét" nagybirtokos támogatójának – véli a Fidesz.

A polgári kormány ezzel szembe a magyar földet magyar kézben akarja tartani, meg akarja védeni a külföldi spekulánsoktól, ezért a helyben lakó magyar földműveseknek ad arra lehetőséget, hogy az eddig állami tulajdonban lévő termőföldeket nyílt árveréseken, tisztességes piaci áron megvásárolhassák – áll a közleményben.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

leszúrt rittberger
Mindenki a gazdák ellen van, csak a Fidesz szórja kétmarékkal a földet a kis, apró, pici családi gazdaságoknak... Hát hogyne, azért ennyire ne toljuk túl, gyanús lesz.
leszúrt rittberger
Mindenki a gazdák ellen van, csak a Fidesz szórja kétmarékkal a földet a kis, apró, pici családi gazdaságoknak... Hát hogyne, azért ennyire ne toljuk túl, gyanús lesz.
Hofipisti
És a nép - a vidék népe is - még mindig nem mozdul!
cs.n.
És ki veszi ezt be? Veszélyben a magyar föld, mert az ellenzék így meg úgy. Hagyjuk már, bameg. Pont a Fidesz-frakció mondja ezt, mintha 5 éve nem az lenne mindig, amit ők akarnak, az ellenzéknek meg marha nagy beleszólása lenne a dolgokba.
Yoda69
Az a szegyen amit fideSS tesz a magyar neppel.
eugen4402
Az ellenzéktől minden kitelik. Még arra is képesek voltak, hogy kijelentették:
Legyen azé a föld, aki megműveli! Még mit nem...? A föld az a Fideszé, és annak adja, aki megérdemli, ezt végre meg kellene tanulni az ellenzéki uraknak, és nem ingerülten kiabálni a parlamenti ülésteremben. Főként pedig nem trágyát borogatni a vidéki kormányhivatalok elé közterületre, mert ezzel a viselkedéssel a magyar GAZDÁK érdekeit sértik meg. Gazda csak Fidesz-szimpatizáns, esetleg annak családtagja lehet, ellenzék helyedre...! :-(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.