Átlag tizenkét másodpercenként érkezik egy illegális bevándorló az Európai Unió területére, a kontinens déli határainál nincsen érdemi ellenőrzés – közölte a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter.

Rogán Antal azt mondta: folyamatos az áramlás Európa déli határainál, és az érdemi ellenőrzés hiánya miatt olyan emberek is bejuthatnak Európába, akik terrorcselekmények elkövetésére készülnek vagy arra képesek.

A jelenlegi információk alapján két olyan ember is lehet a párizsi merénylők között, aki az elmúlt egy év migrációs hullámával jutott Európába, ez nagyon komoly veszélyt jelent, amelyre fel kell készülni – mondta.

A brüsszeli bevándorláspolitika a párizsi események fényében sem változott, Brüsszelben ma azt mondják, hogy a kettőnek nincsen semmi köze egymáshoz, holott ez nem így van – fogalmazott a miniszter. 

Rogán Antal szólt arról, hogy újabb problémát jelentene, ha bevezetnék az Európai Bizottság által szorgalmazott kötelező bevándorlási kvótát. Ez azt jelentené, hogy az úgynevezett Junker-képlet alapján – amely 15 ezer ember befogadását jelentené egymillió emberenként évente – egy hazánkhoz hasonló méretű országba öt év alatt "szegednyi" migránst kellene betelepíteni – jegyezte meg.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szókrakész
Kevés.
Még többet!
Több millióval fogy évente az EU lakossága.
Főleg nyugdíjas orvosok, mérnökök távoznak el tőlünk.
Ezért jó lenne pótolni ezen szakmák üresedéseit.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.