A Fővárosi Főügyészség elutasította Hadházy Ákos feljelentését, és nem hajlandóak nyomozni a 600 millió forintból megrendelt kormányzati plakátkampány ügyében – írja a 444.hu az Index nyomán.

A Miniszterelnökség sürgősségre hivatkozva bízta meg a vonatkozó médiavásárlásokkal Rogán Antal propagandaminiszter pasaparki szomszédjának, Csetényi Csabának a cégét, a HG 360 Reklámügynökséget.

Nem hajlandó nyomozni az ügyészség Rogán szomszédjának 600 milliója miatt

(a képen: Rogán Antal és Csetényi Csaba)

Aztán novemberben jött egy újabb kiírás, ezúttal a kormányablakok népszerűsítésére, 1,57 milliárd forintért, amit ismét sürgősséggel tárgyaltak, és ismét Rogán szomszédjának cége nyert. Csetényi nem idén emelkedett fel, korábban behúzott már a lap szerint kilenc trafikkoncessziót is és a HG360 pedig 2013-ig 1,5 milliárd forintnyi közbeszerzést nyert meg.

A 600 milliós kampány miatt Hadházy Ákos fordult Polt Péterhez, mert szerinte hivatali visszaélés büntette, valamint a közbeszerzés szabályainak megsértése miatt történt, mert a Miniszterelnökség nem választhatott volna nyílt versenyeztetés nélkül kivitelező cégeket.

Az ügyészség viszont elutasított az LMP-s politikus feljelentését, mert szerintük

„önmagában abból a körülményből”, hogy nem állt fenn a sürgősségre hivatkozás törvényi előfeltétele, nem vonható le megalapozottan olyan következtetés, hogy... ezzel jogtalan előnyhöz akarta juttatni a vele szerződő gazdasági szereplőket."

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Megmondtam, hogy eljön az idő, mikor a szemünkbe is megmondják, "Loptam, és akkor mi van?".
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bakegya
@prime777: ezek egymást fogják kinyírni,méghozzá a szorongásaik és a bizalmatlanságaik következményeképpen-a hatalommánia minden pénzt megér annak aki nem a saját munkája után értékeli azt amit megszerzett.
human
@bakegya: Az igaz, hogy egymást nyírják, de a költségvetés rovására teszik ezt. Az oligarchák háborúja nagyon sokba kerül.
vonotok
@justhpeter: Nem akartam Nagy Imre szellemét m,megbántani, csupán példa ként, mint politikus , megérdemelné a kötelet. Még egyszer sajnálom, ha félreérthető voltam.
herczeg0210
A "cuculisták" annak idején Nokiás dobozban, meg talicskával loptak több száz milliót.Ezek már nem annyit lopnak, hiszen itt már a minimum MILLIÁRDnál kezdődik. És senkit nem zavar...
Gyuri Géderről
Az lenne a csoda és az igazi hír, ha nyomoznának
kukac50
Magyarország igazságszolgáltatása annyit ér mint az az ifa trágya,amit leborítottak a polgármesteri hivatal elé .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.