A volt honvédelmi miniszter két éve perelte be a szombathelyi Nyugat.hu-t, mert tudósított egy MSZP-s sajtótájékoztatóról. Azon Czeglédy Csaba városi képviselő – egyebek között – azt mondta, hogy a pályázatok elbírálása teljesen kézi vezérelt dolog volt, és véleménye szerint a végső döntéseket helyben Hende Csaba hozta meg.

Perelte a sajtót Hende Csaba, de nagyot koppant

Hende Csaba nem sokkal később reagált az MSZP-s állításra, véleménye úgyszintén bekerült a Nyugat.hu beszámolójába. Hende ennek ellenére Czeglédy Csabán kívül a Nyugat.hu-t is beperelte, mondván, megsértette személyiségi jogait, hogy a lap közölte, amit a szocialisták mondtak róla. Czeglédy szavait más lapok is lehozták, azokat Hende nem perelte – ezt korábban a Nyugat.hu-nak azzal magyarázta, hogy az orgánumot szenny- és hecclapnak tartja.

Az elsőfokú ítéletben a bíróság gyakorlatilag azt mondta ki, hogy a Nyugat.hu jogsértő is volt, meg nem is. Felelős a valótlan hírközlés híreszteléséért, azonban, mert eleget tett a pontos, gyors és hiteles tájékoztatás követelményének, mentesült a jogsértésből származó jogkövetkezmények alól. A lap és jogi képviselője, Szendrő-Németh Tamás ezt nem hagyta annyiban, fellebbezett.

A másodfokon hozott ítélet szerint nem hiába. A Győri Ítélőtábla szerint a Nyugat.hu nem sértette meg Hende Csaba személyiségi jogait. A szóbeli indoklás szerint a Nyugat.hu tájékoztatása a sajtótörvénynek mindenben megfelelt, objektív, szövegszerű, korrekt, bemutatta Hende álláspontját, mindezek miatt nem jogellenes. Az ügyben a perköltséget is Hendének kell viselnie.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Szóval orbánc - a geci ! - is ráébredt, hogy mekkora ökör ez a lencsevédősapkán is átlátó hende, ezért b***-ta ki !
No és mi van a szombathelyi "szippantós" csürhetaggal ? Csak nem Vegacillint szippantott a taknyára ?
volvós
Lesz miböl Mr kukkerosnak kifizetni a perköltséget,
kapott rendesen a végkielégitésekor...
Desischado
Én már az egész bandát szeretném a bíróságon látni!
Lepényleső
Hozzászoktak,hogy nem az elkövető a bűnös,hanem aki felfedi azt. Most meg valami
porszem került a gépezetbe. Skandallum.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.