Hivatalos látogatásra Iránba utazik Orbán Viktor kormányfő, aki a vasárnapi brüsszeli EU-Törökország-csúcstalálkozóról érkezik Teheránba – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-vel.

Orbán Viktor hétfőn megbeszélést folytat Esak Dzsahangiri iráni első alelnökkel, majd több kétoldalú megállapodást is aláír a magyar és az iráni fél. Ezt követően a kormányfő beszédet mond az iráni-magyar üzleti fórumon.

Kedd reggel a miniszterelnök a Teheráni Orvostudományi Egyetemre látogat, ahol felszólal a Semmelweis-emlékkonferencián, majd részt vesz a Semmelweis- és Avicenna-szobor avatásán.

Délután Orbán Viktor találkozik Haszan Róháni elnökkel, majd Ali Hamenei ajatolláhhal, Irán legfőbb vallási és politikai vezetőjével. Programja zárásaként Ali Akbar Hasemi Rafszandzsanival, az Egyeztető Tanács elnökével találkozik a kormányfő – tájékoztatott Havasi Bertalan.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kkalman
Ennek az útnak akkor lenne haszna, ha az irániak megtartanák maguknak, hogy az ő országukban is felvirágozhasson az orbáni illiberalizmus.
karma1
Azert kivancsi lennek a megtargyalt problemkra orbn es az irani ajatollah kozott...:o))))
Asszem, orbannak nem mindig mondjak el a protokollosai, hogy hova is utazik... Raer megtudni a helyszinen, mirol is kell targyalnia...

Lehet fogadasokat kotni: kezcsokkal fogja-e udvozolni Hameinit vagy kezfogassal?...:o))) Nincs mindig kepbe,...:o))))
F_Viktor
Irán...Irán...
Amerika és nyugat ellenes, Putyinnal puszi pajtások. Közösen támogatják a szír diktátort...
lampa laz
@kkalman: nem hiszem, hogy kell nekik, mert rövididőn belül az összes olajkutat lőrinc nevére iratná.
bakegya
Saját szobrát is felavathatná ott helyben,de ha nem akkor a pengés dróton átmászva,önerőből saját lábon mászva jöjjön...de ne is jöjjön...tünjön már a pichába.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.