Fizetni hajlandóak vagyunk, de kényszerbetelepítést nem fogadunk el – fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Unió és Törökország vezetőinek vasárnap Brüsszelben tartott rendkívüli csúcstalálkozója előtt.

Garanciát akar kapni Magyarország arra vonatkozóan, hogy nem lesz hátrányos az ország számára a vasárnapi találkozó keretében elfogadásra váró akcióterv – mondta Orbán Viktor. A miniszterelnök kifejtette, hogy a legutóbbi uniós csúcstalálkozón megfogalmazott terv szerint, ha az "rosszul sül el", Magyarországon kényszerbetelepítéssel kellett volna embereket befogadni.

Orbán: Fizetünk, de kényszerbetelepítést nem fogadunk el

A kormányfő reményét fejezte ki, hogy ilyen kötelezettség nem lesz, és egyetlen tagállamot sem lehet majd arra kötelezni, hogy a Törökországgal megkötött megállapodás alapján ilyen jellegű intézkedéseket legyen kénytelen eltűrni. A miniszterelnök kijelentette, hogy az erre irányuló törekvéseket Magyarország megakadályozta, aminek a következményeit a vasárnapi találkozó eredménye tükrözni fogja.

Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy az elfogadásra váró akciótervet Magyarország támogatni fogja, és reményét fejezte ki, hogy az eredményes lesz, és könnyíteni fogja az unióra és Magyarországra nehezedő migrációs nyomást.

Az EU-török csúcs előtt külön egyeztetést tartanak a visegrádi országok vezetői.

81 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Mármint az adófizetők a "fizetünk" ! Nem így gondoltad - te selejt ?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
teuton
@tothjani: Ez lenne am az igazi bosszu, jol megbosszulnank Trianoint!!!;-)
teuton
@DND: CHRISTLICHE CSU? Seehofer als Vorbildvater und Ehemann? Erzkatholisch? Naja, wenn nebenher noch ein Kind von der Sekretärin reinpasst... Wirklich vorbildlich!
libellle
@teuton: ma 00:9 Sehr-sehr passend, Topp! Danke
libellle
@DND: tegnap16:00 Teljesen hülyeségeket irsz, honnet veszed, hogy én a linksparteit választom. De, nem is a hülye tökfej Seehofert. Mert Seehofer egy NIEMAND !!! Szerintem te a nácipártokat szoktad választani. Ich bin fest davon überzeugt. Egyébként költözzél Magyarroszágra, egy oriási vivmánya az EU-nak, hogy szabadon választhatod azt ahol élni szeretnél. DE, ott nincs Harz IV und mietzuschuss mert ott éhenhalsz. Ugyanis pont ehhez a réteghez tartozol. Mindent kritizálok minden rossz csak éppen mi adófizetök tartunk téged el.
kukac50
Persze nem akarja,hogy Magyarországon betelepítettek éljenek,mert akkor az unió meghatározása alapján kellene 600-700 vagy 800 eurót apanázsként adni személyenként a megélhetéshez,ez azt jelentené a kormánynak,hogy a Magyaroknak is ennyi ellátást, vagy a minimálbér nem lehetne ettől kevesebb. akkor nem lenne miből lopni a politikusoknak,kénytelenek lennének a tanácsadókat is elküldeni közmunkásnak.
DND
@libellle :21 eve dolgozok ugyanannal a cegnel ( bin kein harzler ). kannst wohl keine Kritik vertragen.
nimm die Scheuklappen runter, dann siehst Du die Welt ;)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.