Pár hete írtam barátomról, aki elment Angliába, mert elege lett ebből a tündérországból, ahol vakok között Orbán a király. Az írásomra rengeteg negatív kritikát kaptam, vagyis nem magára az írásra, hanem barátom, Gábor cselekedetét ítélték el, eljutva odáig, hogy…

Feltöltő: hetöndöe
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
@Aki Én: Folyt: En amig otthon dolgoztam, befizettem az adokat, a TB-t, oregistent, mindent, tobbek kozott a nyugdijjarulekomat is. 28 ev otthoni munkaviszony utan az en nyugdijjarulekommal mi lesz? Es azokeval, akik szinten kozepkoruan hagytak el az orszagot, es befizettek a szukseges nyugdijjarulekokat? Elmeletileg majd annakidejen beadhatjak az igenyuket az otthoni nyugdijra, de ki tuja, mi lesz a helyzet addigra az otthonelok nyugdijaval is? Lehet, hogy addigra nyugdij sem lesz. (Ha tovabbra is igy haladnak, es marad az orban-kormany)..
Amit latok es nap mint nap a sajat boromon tapasztalok, az az, hogy lehet MASKEPP is elni, es nem kell hozza semmi extra, csak becsuletesen befizetett adok, amikkel a vezetes jol safarkodik, es nem a sajat csaladjat, parttarsait teszi a penzbol oligarchava...
Ugyhogy lehet engem hazaarulozni, gyavanak minositeni, de egyenlore en kuldom haza az unokahugomnak az egyetemi tanulmanyaira a penzt, amit a Kadar rendszerben nem kellett volna, mert az egyetemen a legjobbak kozott van, de az osztondija igy sem eleg az extra tanulmanyok, szakirodalom, nyelvtanfolyamok latogatasara, megvasarlasara.
Akinek tudok, segitek, en jol erzem magam a boromben, tudok a tukorbe nezni reggelente.
Sajnos, az otthonelok fejebe meregkent adagoljak csoppenkent, hogy nincs annal jobb elet, amit egy ilyen kormany tud adni a kozossegrol valo gondoskodasaval, munkahelyek letesitesevel, stb.-vel.
Persze, ezt csak az alulkepzettek, vagy a tulfizetettek hiszik el, kulonbozo okok miatt.
Nem tudom, minek kene ahhoz tortenni, hogy azt mondjak vegre az emberek, hogy na, ez mar tul sok, mostantol asztalboritas lesz...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Január
@papa.49: Ez is azt mutatja, hogy senki nem lesz próféta a saját hazájában.
rugacs
@JAJMÁR: Nem egészen értelek:
"más nemzet, állam polgáraival, és valahogy érezhetően nyitottabbak, befogadóbbak - nem a lakásukba -, de már ahogy a kezét nyújtja, az is más." Pár sorral lejjebb:
"A politika tesz róla, hogy újra és újra azt érezze a magyar, hogy őt mások kevesebbnek nézik, hogy vele ki akarnak "babrálni.."
Most akkor barátságosabbak vagy barátságtalanabbak a magyarral észrevételed szerint?
Aránylag sokat jártam külföldön, kezdtem még a régi rendszerben és folytattam a mostaniban. Volt ahol barátságosan fogadtak és volt ahol nem. Ez a kettősség még a szomszéd Ausztriában is érezhető volt. Délen inkább barátságosak voltak (Gráz, Klagenfurt), nyugaton inkább barátságtalanok (Linz). A németeknél a legbarátságosabbak az Erdélyből kitelepült exmagyarok voltak hozzánk, akik örültek, hogy magyarul társaloghattak végre valakivel...
Ami engem illet, kereskedőként könnyen megtalálom a közös nevezőt bárkivel.Alapelvem, hogy csak az legyen kereskedő, aki szereti az embereket és aki szereti őket a legjobb tudása szerint kiszolgálni.
Ami az energia kérdést illeti, igen, megfordult a fejemben, hogy az alternatív energia kutatása passzióból történik...Ugyanis ezzel nem azok foglalkoznak, akik az atomenergia termelésből élnek. Vagyis mások, akik másból szeretnének meggazdagodni. Mert az energia bármely forrásból történő előállítása óriási üzlet. És kivétel nélkül mindnek vannak nyertesei és vesztesei egyaránt. Ami azt illeti, pár hónappal ezelőtt sokat foglalkoztam a bioenergia előállítási módszereivel a világszerte. Pl. bioetanolt előállítani legalább annyira hasznos, mint amennyire káros, főleg hosszú távon. A káros hatásait pont egy német szaki fejtette ki részletesen.
Ugyanez a kettősség jellemző a többi alternatív módszerre is...
Az atomenergiától azért akarnak megszabadulni, mert a kiégett fűtőanyag tárolása igen nagy problémát jelent.
A más kultúra nemismerése soha nem okozott az európai embernek gondot. A gondot az okozta, ha már megismerte!
O.V. és...
Desischado
Szóval, aki emberhez méltóan akar élni, és nem kér orbán rezsimjéből, az hazaáruló?! A jó curva édesanyátokat! Akik tönkreteszik az országot, azok a hazaárulók, orbánnal az élen!
magyarbakancs
@karma1: Nagyon beteg volta mikkor kint dolgozta Németországban.
Hétköznap még elment de a hétvége az nagyon rossz volt.
Kimentem a vonathoz,repülőtérre ,hogy lássak olyan vonatot,repülőt ami hazafelé megy.
lópicigáspár
Először is a hazaáruló fogalmát kellene tisztába tenni! Az a hazaáruló, aki az EU más államában dolgozik, majd a családjának hazaküldi a pénzt, hogy azt itthon elköltve lehetőséget adjon arra, hogy a hatalom ellopja, vagy az, aki ellopja, vagy az, aki a lopást birka mód tűri!?
magyarbakancs
@lópicigáspár:" a hazaáruló fogalmát kellene tisztába tenni!"
Magyar politika szereplői a történelem során előszeretettel használja a hazaáruló szót.
Minden leszámolást- e szó mögé bujtat be.
Aki neki nem tetszik, nem ért egyet vele az mind hazaáruló.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.