Pár hete írtam barátomról, aki elment Angliába, mert elege lett ebből a tündérországból, ahol vakok között Orbán a király. Az írásomra rengeteg negatív kritikát kaptam, vagyis nem magára az írásra, hanem barátom, Gábor cselekedetét ítélték el, eljutva odáig, hogy…

Feltöltő: hetöndöe
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
@Aki Én: Folyt: En amig otthon dolgoztam, befizettem az adokat, a TB-t, oregistent, mindent, tobbek kozott a nyugdijjarulekomat is. 28 ev otthoni munkaviszony utan az en nyugdijjarulekommal mi lesz? Es azokeval, akik szinten kozepkoruan hagytak el az orszagot, es befizettek a szukseges nyugdijjarulekokat? Elmeletileg majd annakidejen beadhatjak az igenyuket az otthoni nyugdijra, de ki tuja, mi lesz a helyzet addigra az otthonelok nyugdijaval is? Lehet, hogy addigra nyugdij sem lesz. (Ha tovabbra is igy haladnak, es marad az orban-kormany)..
Amit latok es nap mint nap a sajat boromon tapasztalok, az az, hogy lehet MASKEPP is elni, es nem kell hozza semmi extra, csak becsuletesen befizetett adok, amikkel a vezetes jol safarkodik, es nem a sajat csaladjat, parttarsait teszi a penzbol oligarchava...
Ugyhogy lehet engem hazaarulozni, gyavanak minositeni, de egyenlore en kuldom haza az unokahugomnak az egyetemi tanulmanyaira a penzt, amit a Kadar rendszerben nem kellett volna, mert az egyetemen a legjobbak kozott van, de az osztondija igy sem eleg az extra tanulmanyok, szakirodalom, nyelvtanfolyamok latogatasara, megvasarlasara.
Akinek tudok, segitek, en jol erzem magam a boromben, tudok a tukorbe nezni reggelente.
Sajnos, az otthonelok fejebe meregkent adagoljak csoppenkent, hogy nincs annal jobb elet, amit egy ilyen kormany tud adni a kozossegrol valo gondoskodasaval, munkahelyek letesitesevel, stb.-vel.
Persze, ezt csak az alulkepzettek, vagy a tulfizetettek hiszik el, kulonbozo okok miatt.
Nem tudom, minek kene ahhoz tortenni, hogy azt mondjak vegre az emberek, hogy na, ez mar tul sok, mostantol asztalboritas lesz...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
rugacs
Jó írás, tetszik. Hogy felkínálja, tegyünk fel nekik kérdéseket!
Nekem van:
- tök jó az a nagy jólét nyugaton. Honnan van rá pénzük? Ez persze csak költői kérdés, hiszen tanultam történelmet, emlékszem, hogy a világ gyarmatosítása honnan indult el. Nyugat-Európából. Ki ne tudná, hogy a világ legnagyobb gyarmatosítói: Anglia, Franciaország, Németország, Portugália, Hollandia, stb. Hogy gazdagságukat a világ kifosztásából szerezték. Persze ez már a múlté, erre már bűn gondolni. Ahogyan arra is, hogy míg ezek népeket igáztak le, pusztítottak ki, addig Magyarország az 1000 éves történelme folyamán mindig leigázott ország, valaki "gyarmata" volt.
És az a szerencsétlen, de jobb életre vágyó fiatal, aki a történelem órákat csak ritkán látogatta vagy az nem is érdekelte, ezzel nem ér rá foglalkozni.
Viszont az a sok külföldre "menekült", akik most a világ számtalan pontjáról osztják az észt az itthon maradottaknak, valójában kizárólag rosszindulatból teszik ezt.
Ilyenek mindig is voltak és mindig is lesznek. Ezek többnyire nem azok, akik magasabb fizetés vagy a jobb életmód miatt léptek le, hanem azok, akik a balos kormányok kiszolgálásából szedték meg magukat és most a Fidesz éra alatt mellőzötté váltak.
Amúgy az írás középszerű, ostoba és összevissza. Előbb arról ír, hogy: "ki egy normális világban él, dolgozik és Magyarországgal foglalkozik, az bizony mazochista, vagy nagyon szereti ezt a nyomorult országot!" Utána pedig: gyorsan szembesül azzal, hogy Magyarország elég hamar kikopik az ember lelkéből,...másodlagossá válik Magyarország."
Neked cimbi, neked! Elég sok ismerősöm van, aki ilyen vagy olyan okból külföldön dolgozik, de az otthona, a hazája továbbra is itt van. Ezt az érzést a magadfajta senkiházi infantilis sem veheti el tőlük.
Nem hiszem, hogy normális ember a külföldre menőket hazaárulóknak tartaná, ez a te csökött agyadban fogalmazódhat meg csak leginkább. A hazaáruló az, aki pl. politikusként más népek érdekét a magyar érdekek fölé helyezi! Aki vélt...
Eriksson
@rugacs: A világpolgároknak mindegy csak.
JAJMÁR
Kérdezzetek engem, aki itt él, mit szólok Paks2-höz? Azt amit egy kivándorolt. Hülyeség, a megújuló energiát támogatom.
Kérdezzetek engem, mi a véleményem a magyarok mentalitásáról? A bezárkózó, múltba forduló, irigykedő, idegengyűlölőről? Reménytelen eset.
Még csak el se mentem, mégis lehazaárulóznának egy fórumon.

Szóval, szerencsére, árnyaltabb a kép, és nem egészen úgy van ez, hogy élnek itt az emilyenek, és amott az amolyanok. Egyébként sok igazság van a cikkben.
Aki Én
@rugacs: De az is lehet ám, hogy valaki kicsit sem érti az orbáni rezsimet, ezért azt anyázza, akinek ez nem tetszik és lemegy. Félmillió ember döntött úgy, hogy elmegy. Ennek vannak elég egyértelmű okai, akár tetszik, akár nem. Ezt elmondja aki kimegy. A hazájuk továbbra is ez marad, talán ha javul a hazai helyzet még haza is jönnek. Nem a hazájukból, hanem a politikából és az ostoba kiszolgálóikból van elegük, és azokból, akik őket alázzák azért, mert elegük lett ebből. És ne bagatellizáljuk el, hogy a legaktívabb, és igen jól képzett emberek mennek el. Ez katasztrófa. Az is hazaáruló, aki politikusként a közérdek helyett kizárólag saját és sleppje érdekét nézi, és az is aki ezt nem hajlandó látni, és ezzel biztosítja a szabad rablást.
És a történelem itt már vajmi keveset számít. És látod, még te is senkiházinak tartod, majd kétled, hogy hazaárulónak tartják-e őket. Igen, magam is találkoztam ilyennel. Kifejtették, hogy aki nem bekkeli ki itt a kormány nagyszerű és áldásos tevékenységét, az hazaáruló. Meg, hogy szar ember akinek csak a félmilliós fizetés elég, és az haza se jöjjön többet. Ugyanakkor ha az elvándorlásról van szó, akkor azt csak a szabad eu-n belüli munkavállalásnak titulálják. Akkor most melyik?
Ez az orbáni politika hozadéka, egymást anyázzuk, hogy ők közben szabadon fosztogassanak. És nehogy már az legyen az ostoba, aki nem hátrafelé mutogat, azt is csak azért, hogy ne ezekről beszéljünk. Láttuk mi volt korábban, le is lettek váltva, nem is sírjuk vissza. De ez nem ment fel semmit.
coni
Ez pont olyan mint amikor Mari néni (aki még a falú határáig sem merészkedett) szörnyülködve nézi, hogy az unokája 3 faluval odébb költözött. Mi lesz ebből...
Egy kozmopolita hogy magyarázza meg valakinek aki még feleségét is a lépcsőházban ismerte meg, hogy milyen nagy a világ. Akkor is ha itthon minden rendben lenne. Na de így még hívogatóbb.
Aki Én
@rugacs: És érdemes a sokatmondó kommenteket is elolvasni az írás alatt.
rugacs
@Aki Én: Abban tévedsz, hogy 2010 óta anyázzuk egymást, ebben annyi az igazság, hogy mostanra lett ekkora szólásszabadság - ami az ellenzék szerint nincs is -, meg mostanra tart itt az internet adta lehetőség...mert mostanra van annyi háztartásban jelen az egész világ.
Másrészt a te megvilágításodban minden politikust lehazaárulózhatnánk, kezdve Istvántól, mert mindig, mindegyik főleg a saját pereputtyát tartotta elsődlegesen fontosnak, de már megbocsáss, a külföldre menők is ilyenek, őket sem az ország eltartása vezérli, hanem a saját pereputtyuk jóléte, csak ők nem politikusok. Ám azt végre be kéne már látni, politikusnak nem megy akárki, mert oda igen vastag arcbőr szükségeltetik... Szóval István óta mindenki ilyen volt, és O.V. után is mindenki ilyen lesz... akár tetszik, akár nem. Talán ha vennéd a fáradságot és utána olvasnál, az európai (és a világ összes országában a) vezetők esetében mi a helyzet, meglepődnél! Nyugaton teljesen elfogadott dolog volt, hogy a parlamenti tagság örökletes a családok esetében...Lásd pl. Anglia.
rugacs
@JAJMÁR: Egészen véletlenül én is Paks közelében éltem... és most sem vagyok tőle olyan távolságban, hogy baj esetén ne legyenek gondjaim..., ennek ellenére semmi gondom Paks2-vel. Sokkal kevésbé tetszik, hogy egyes helyeken a tájat teljesen elborítják a szélkerekek. Pedig biztosan hasznosak, bár olvastam olyanról, hogy nincsenek túl jó viszonyban a különböző terményekkel (gabonákkal)...
Azt sem értem, miért mondod, hogy idegen-gyűlölők vagyunk? A környékünkön laknak németek, hollandok és más fehéremberek is, jól megvagyunk együtt. Vagy az a problémád, hogy a többség nem szeretne más kultúrájú, más mentalitású emberekkel együtt élni?! Hát nem! Főleg olyanokkal nem, akiknek nem ismerjük származását, célját, jöttének igazi okát. Akik nőket erőszakolnak meg vallásukra hivatkozva, akik követelik maguknak az ellátást, a kivételezést, akik a magyar törvényeket elutasítják, akik törnek-zúznak, köveket dobálnak ránk, akik bosszúval, halállal fenyegetnek bennünket, stb.
Én nem szeretnék ilyen szomszédot magamnak. Meg olyat sem, aki ha nem tetszik neki valami, kést, pisztolyt ránt, pokolgépet robbant.
Aki Én
@rugacs: ,,a külföldre menők is ilyenek, őket sem az ország eltartása vezérli, hanem a saját pereputtyuk jóléte, csak ők nem politikusok."
Ez erős. Csakhogy a politikusok vannak értünk, és nem fordítva. Nem a politikusok családjának eltartásáról, hanem a milliárdos tolvajlásokról van szó. Azért az nem ugyan az. Egyébként ez nem a külföldre menők sajátossága. Ez a kötelességünk, ebben nem partner a kormány. Legalábbis a megtévesztő közmunka nem ezt jelzi.
Nem vagyok fogyatékos, tudom milyen a politika. De ilyen inkorrekt, önérdekű, mindent lenyúló még nem volt egyik sem. Amihez nyúlnak az szar lesz. Tegnap például bebetonozták a korrupciót. És sírva kérlek, ne hátra mutogassunk folyton.
A szólásszabadságot és a korrekt és pártatlan hírközlést igenis gátolják. Lásd propaganda M1.
Régen a kerékbetörés is elfogadott volt.
human
Beszélgettem egy buszsofőrrel, aki franciába is ingázott egy ideig. Egy srác elmesélte neki, hogy úgy ment ki Franciaországba hogy franciául sem tudott. Kint egy zöldségesnek segített árut pakolni. Jól dolgozott és végül beszerző lett. Őt megbecsülték. A legrosszabb amit hallottam ismerősömtől, hogy bár neki voltak beosztottai azért érezte, hogy bevándorló volta miatt másképp kezelik.
karma1
@Aki Én: Koszi a hsz-eidet, nagyon mersekelt, jol atgondolt tartalmuak. Nos, egy masik cikkel kapcsolatban csizmas lekurvazott, jopar itteni hsz-elotol pedig mar majdnem megkaptam a hazaarulo titulust is, de ez sem zavar, mert en elek jobb szinten, mint az, aki ezeket a "tudnivlokat" egy part altal kiadott brossurabol kopkodi ebbe a kozegbe.

Amikor barmit ide beirok hsz-kent, az mind segito szandekkal van, analog a magyar helyzettel, es ahogy az eredeti cikk irja: MINDIG a segitse szandekaval, megmutatva, hogy azzal a mennyisegu munkaval, amit ma Ma.o.-n egy ember hozzajarul a koz felemelkedeseert (mert a sajat felemelkedeserol nem nagyon beszelhet 47 ezer vagy ennel kevesebb forintbol), azzal mar a kozel-nyugaton is jo eros kozepszinten meg tudna elni.
rugacs feltette a koltoi kerdest, hogy mibol tellett a fejlett nyugati orszagoknak a gazdagsagra? Gyarmatokbol! Nagyszeru, ez meg igaz is lenne, ha kozben ezek a gyarmatok mar jo nehany eve nem szabadultak volna fel, nem lennenek autonomok. A peldajabol erosen kilog Nemetorszag, ami a haboru utani fellendules kiemelkedo peldaja.
Angliat ne nagyon hozza peldanak senki, mert ott kiralysag van, es nem nagyon hiszem, hogy I. orban kiralyt I. Gazsi kiralynak vagy I. rasikanak kellene kovetnie a kormanyzasban.
Azt viszont elarulhatom, hogy ezek az orszagok elsosorban abbol gazdagodtak meg, hogy az adot mindenki befizeti, es NEM egy NAV tipusu rablobandanak, ahol a nagyok adocsalasai folott szemethunynak, a nyugdijas neniket meg egy nagyothallo keszulek vasarlasa miatt meghurcoljak.
karma1
@Aki Én: Folyt: En amig otthon dolgoztam, befizettem az adokat, a TB-t, oregistent, mindent, tobbek kozott a nyugdijjarulekomat is. 28 ev otthoni munkaviszony utan az en nyugdijjarulekommal mi lesz? Es azokeval, akik szinten kozepkoruan hagytak el az orszagot, es befizettek a szukseges nyugdijjarulekokat? Elmeletileg majd annakidejen beadhatjak az igenyuket az otthoni nyugdijra, de ki tuja, mi lesz a helyzet addigra az otthonelok nyugdijaval is? Lehet, hogy addigra nyugdij sem lesz. (Ha tovabbra is igy haladnak, es marad az orban-kormany)..
Amit latok es nap mint nap a sajat boromon tapasztalok, az az, hogy lehet MASKEPP is elni, es nem kell hozza semmi extra, csak becsuletesen befizetett adok, amikkel a vezetes jol safarkodik, es nem a sajat csaladjat, parttarsait teszi a penzbol oligarchava...
Ugyhogy lehet engem hazaarulozni, gyavanak minositeni, de egyenlore en kuldom haza az unokahugomnak az egyetemi tanulmanyaira a penzt, amit a Kadar rendszerben nem kellett volna, mert az egyetemen a legjobbak kozott van, de az osztondija igy sem eleg az extra tanulmanyok, szakirodalom, nyelvtanfolyamok latogatasara, megvasarlasara.
Akinek tudok, segitek, en jol erzem magam a boromben, tudok a tukorbe nezni reggelente.
Sajnos, az otthonelok fejebe meregkent adagoljak csoppenkent, hogy nincs annal jobb elet, amit egy ilyen kormany tud adni a kozossegrol valo gondoskodasaval, munkahelyek letesitesevel, stb.-vel.
Persze, ezt csak az alulkepzettek, vagy a tulfizetettek hiszik el, kulonbozo okok miatt.
Nem tudom, minek kene ahhoz tortenni, hogy azt mondjak vegre az emberek, hogy na, ez mar tul sok, mostantol asztalboritas lesz...
papa.49
@karma1: Egyetértek veled nagyon jó cikk, mindenki érti, csak vannak akiknek a feje még mindig a hazugovics valagában van, na ők nem értenek semmit, csupán vádaskodnak, vagdalkoznak...Én nem mentem ki, pedig mehettem volna, és mit értem vele semmit, mivel nem lettem milliomos a gengszterváltás után, mert nem voltam mszmp. párttag, csupán dolgoztam, most öregségemre épphogy megélek, nehezen, én is azt mondom aki teheti menjen, mert itt csak egyre rosszabb lesz...Ez a csőcselék, hazug banda taccsra teszi az országot, kirabolja az embereket, miközben a saját, meg a rokonok zsebét tele tömi pénzzel...
karma1
@papa.49: Mikor kimentem, eloremenekultem... En sem voltam soha semmilyen partnak sem a tagja, most sem lenneke az, ha otthon elnek, csak azert, hogy elonyom legyen belole...Azert erdekes am hallani az itt elok eszreveteleit, hozzaszolasait is, mert ok kivulllokkent sok mindent maskepp latnak, es mondhatom, nincsenek tul jo velemennyel az otthoni helyzetrol, orban kormanyzasarol.
Elsore mindenkinek a korrupcio jut az eszebe, amikor megneznek kozelebbrol is egy-egy intezkedest, es elmondjak, hogy kene ezt egyszerubben, olcsobban meguszni.
Az a szerencsem, hogy az itteniek ismernek 15 eve, es tudjak, hogy milyen ember vagyok, nekem nincs semmi problemam sem a beilleszkedessel...
Minden tiszteletem az otthoneloke, akik vagy nem tudtak, vagy nem akartak mashova koltozni, de a nehezsegekben egyforman fognak osztozkodni, bar ez nem vigasz.
eugen4402
Már nem emlékszem, kitől is olvastam egy magvas megállapítást. Valaki, aki már sok éve elköltözött ebből az országból, erre a vádra csak annyit válaszolt:
- Nem én árultam el a hazámat, a hazám árult el engem... Nem mostanában történt, de néha aktuálissá válik néhány régi mondás.
Vizual
@rugacs: Én csak a nagy pofádra emlékszem. A tartalom felejthető és tudatlanságot sugal.
Aki Én
@karma1: Köszönöm! Sajnos az olyan véleményekkel, miszerint mindenki hibás rajtunk kívül egészen az őskorig, nem lehet mit kezdeni. Valóban lopnak mindenhol, de vannak határok, és többnyire a nép nem a politikával foglakozik, hanem élik a normális életüket. Előbb a befizetett adóból hasznot hajtanak, és abból lopnak valamit, de marad mindenre. Nem jellemző a diktatúrákon kívül, hogy húszon és harmincas éveiben járó, addig csak politikával foglalkozó emberek és sleppjük multimilliomosok lennének. Ezt a pénzt az országtól, az emberektől, a fejlődéstől veszik el ezek. Arról nem beszélve, hogy általában kevesebb adóból működnek jobban. Azt sem értik, hogy senki nem sírja vissza az előzőket. Azok már le lettek váltva pont az ilyen ügyek miatt. Az sem véletlen, hogy orbánt választották a világ második legkorruptabb emberének. Ezek hazugabbak, korruptabbak és többet lopnak minden korábbinál. Sót, a héten is láthattuk, hogy még a törvényeket is maguk védelmére szabják. Mit nem lehet ezen látni? De mondjuk, hogy ez túlzás. És, akkor ez jó? Van egy réteg, akiket teljesen hidegen hagy, hogy mi történik, eldöntötték már előre, a folyamatban lévő események előtt, hogy ezeknek hisznek, bármit tesznek. Már nem is nézik mi folyik itt, mert még összezavarodnának. Megnézik a köztévé híreit, megnyugszanak mert elmondják nekik, hogy itt minden fasza, és mennek aludni. Na ez óriási ostobaság.
F_Viktor
@eugen4402: Írod:
"Nem én árultam el a hazámat, a hazám árult el engem..."

@Horizont: Írod:
"A hazaárulás vádja súlyos.
...
Nincs hazánk nincs mit elárulnunk."

Erről eszembe jut egy (kettő) nagy magyar, Kossuth:
(szükségszerű) "hogy a magyar európaias legyen, s az, mit európainak nevezünk e honban mindig magyar maradjon.”

Avagy Petőfi fegyvert fogna most Orbán mellett, támogatná őt, mikor azt írta:
"Haza csak ott van, ahol jog is van"
magyarbakancs
@karma1: Nagy meg rákoztatás annak ki itt hagyja a hazáját.
Bátorság kell hozzá.
Clavigo
Magyarországhoz,.,vagy inkább a Magyar Köztársasághoz van közöm...Az Orbán- konda privát ,93000 n/ km-es tébolydájához semmi...oszt jó napot.Aki azt mondja rám,,hogy haza áruló vagyok,,az b@ccca meg a jó qrv@ @nyj@@t.,nemzetileg.
eugen4402
@F_Viktor: Elég fura dolog jutott eszembe erről az ostoba "hazaárulózásról":
Azt, hogy még "élek", néhány orvos lelkiismeretes munkájának, hozzáértésének köszönhetem. És átgondoltam: ha holnap itt hagynának, és a saját boldogulásuk érdekében nyugatra mennének, akkor sem nevezném őket hazaárulónak. A kutatómérnököt sem, akit itthon jó esetben forráshiány miatt elküldenek, és nem röhögve, telitalppal rúgnak ki az utcára.
karma1
@magyarbakancs: Nagyon nehez otthon is maradni...Ahhoz is oriasi ero kell: annak csak az az elonye, hogy nem kell megtanulnod egy masik nyelvet,..
bakegya
Már meg se merem kérdezni,mi az aki naponta szükség szerint jön -megy-meg megint jön.@eugen4402: VAN ITT MÁR MINDEN-a legnagyobb baj,hogy ezek,kényelmi szempont,berendezkedtek a közmunkavállalás kényszerére-a minimálbér pedig az egésznek a rákfenéje.
Aztán pedig az oligarhagyűjtőpártnak aki nem nyal az nincs is,végezzen bármilyen hasznos munkát is.ŐK HADARJÁK EL,BORZASZÓTÓ ELEGÁNS ÁLSZERÉNYSÉGGEL -mi ,A NEMZETI NAGYON FONTOS...,NAGYON FONTOS...DE kérdem ln hungarY Paksot 2,,a stadionluxust,a királyi teknős pereputtyal együtt,kurmányostul ki a lófaxnak van ingere kielégíteni,jóltartani-míg az ország népe átlagban egyre lejebb csúszik-aa nélkülözésről akkor még szó sincs.AZ EU MILLIÁRDOK ORBÁNZSEBEKBE TÖMI A KURMÁNYZÓ OLIGARHA GYÜJTEMÉNYE.
JAJMÁR
@rugacs: 00:13 Magyarországon nem lehet elég messze lakni Pakshoz :)
Eddig még nem volt baj, legalábbis ami volt, megoldották. Azonban benne van a tragédia lehetősége, vagy mit gondolsz, miért támogatják sokan a megújuló energiák kutatásait? Passzióból?
(Nem is szólva a Paks2-ről, mert ez valami bizonytalan, gyenge tanulmányra épül, a lényeg a pénz kivétele belőle)
Az utolsó szempont, hogy pl. a szélturbina hogy néz ki. bár nálunk kevés helyen alkalmazható. Inkább a nap ereje, a hőszivattyúk... stb. Ez lesz a jövő, aki pedig nem halad, az lemarad!

Igen, mi bizalmatlanok vagyunk még a magyar idegenekkel is. Ezt talán úgy tudom a legjobban érzékeltetni, hogy pl. biztos te is találkoztál már más nemzet, állam polgáraival, és valahogy érezhetően nyitottabbak, befogadóbbak - nem a lakásukba -, de már ahogy a kezét nyújtja, az is más. Meglepően jólesően közvetlenek. Sőt, még a határon túli magyarok is... őszintén szólva, én ebben a közegben sokkal jobban érezném magam.

A politika tesz róla, hogy újra és újra azt érezze a magyar, hogy őt mások kevesebbnek nézik, hogy vele ki akarnak "babrálni", ezért ki kell babrálni mindenkivel. Tele vagyunk bizonytalansággal és félelemmel.
A "más" kultúra nem ismerése az oka.
A világ harcol most a terrorizmussal, és ebből a legkevésbé mi, magyarok vállaltunk részt. Az egész Föld minden szempontból átalakulóban van, de csak mi, magyarok, képzeljük azt, hogy nekünk ebből ki kell maradni, és vissza kell mennünk a múltba.
Én nem hiszem, sőt, tudom, hogy nem fog sikerülni.

Ha majd jó lesz itt élni, ebben az országban, - ami egyébként a szívem csücske, és ez a föld fog engem betemetni, mert szeretem a ligetes tájait, dombjait, a természeti értékeit - akkor majd nem mennek el a polgárai, hanem ide akar jönni a más kultúrájú ember is.
(De már a hollandok között is sokan megbánták, hogy itt telepedtek le.)

"Körülöttetek pedig ott a nagyvilág; bezárkózni, azt lehet, de a világot örökre kizárni, azt már nem."...
A Tündik bündije
Richelieu bíborost idézve: "Hogy mi az árulás, azt a tett dátuma dönti el."
kutyahűség
Aki elmegy, az hazaáruló - de ki szerint? Aki kikényszeríti külföldre, vagy aki maga is menne, de gyáva és nem marad neki más, csak az irigység? Talán címkézze saját magát az ilyen, ne másokat.
eszegfu
@rugacs: 23:58 Azzal egyetértek, hogy a politikusi "foglalkozás" elég "mocskos" munkát igényel. Valóban azért mennek sokan családostul külföldre, mivel itthon nem élnek meg munkájukból...és azt kell mondjam szerintem remény sincs a javulásra. Viszonylag egyszerü az oka: csak a Fidesz politikusai voltak képesek "törvényesiteni" a lopást...a törvényeket magukra szabták, tehát már ez is erkölcstelen! Innentől valóban mindenki ugy segit magán, ahogy tud... nem számithatunk arra, hogy valaha is "normálisan" élhessünk.
eszegfu
@JAJMÁR: 15:20 Egyetértünk! Csak 1 észrevétel az energiához... Paks2 rohadt fontos a kormánynak, ugyanakkor most szerelik fel a TEK épületeit 1,78 milliárd Ft értékü napelemmel!!!
Toby
Gecisztán "szolgálati, közpénzen qrója", lézer-piszkos megmondta, hogy még 30 év, mire közelébe jutunk a nyugati béreknek/életszínvonalnak !

Ennek értelmében pedig minden fiatalt arra buzdítok, amint lehet, taposson le Mocsokisztánból, ha normális emberek és létviszonyok között akar élni !
JAJMÁR
@eszegfu: 15:54 Hát, igen... ezek ilyenek.
hetöndöe
Szerintem meg az a hazaáruló,aki szétrabolja az országot,azt meg mindenki tudja,kik is azok,maximum nem meri kimondani.
papa.49
@nyanya001: Az volt bizony őket a regnáló hatalom a tenyerén hordozta, nekik mindent lehetett , seftelni, cuccokat behozni, nekik volt először saját szkg. is, mi még csak ácsingóztunk az autó után, nekik már volt Opel Merci stb, még se volt elég, látod én pl. ezért becsülöm sokkalta többre az Albert Flórit mert nem hagyta itt a hazáját, de még a klubját se...Látod végül a Flórinak még az se adatot meg hogy a Fradi stadion a nevét viselje, míg a szökött őrnagyot piedesztára emelte a hazugovics...
Január
@papa.49: Ez is azt mutatja, hogy senki nem lesz próféta a saját hazájában.
rugacs
@JAJMÁR: Nem egészen értelek:
"más nemzet, állam polgáraival, és valahogy érezhetően nyitottabbak, befogadóbbak - nem a lakásukba -, de már ahogy a kezét nyújtja, az is más." Pár sorral lejjebb:
"A politika tesz róla, hogy újra és újra azt érezze a magyar, hogy őt mások kevesebbnek nézik, hogy vele ki akarnak "babrálni.."
Most akkor barátságosabbak vagy barátságtalanabbak a magyarral észrevételed szerint?
Aránylag sokat jártam külföldön, kezdtem még a régi rendszerben és folytattam a mostaniban. Volt ahol barátságosan fogadtak és volt ahol nem. Ez a kettősség még a szomszéd Ausztriában is érezhető volt. Délen inkább barátságosak voltak (Gráz, Klagenfurt), nyugaton inkább barátságtalanok (Linz). A németeknél a legbarátságosabbak az Erdélyből kitelepült exmagyarok voltak hozzánk, akik örültek, hogy magyarul társaloghattak végre valakivel...
Ami engem illet, kereskedőként könnyen megtalálom a közös nevezőt bárkivel.Alapelvem, hogy csak az legyen kereskedő, aki szereti az embereket és aki szereti őket a legjobb tudása szerint kiszolgálni.
Ami az energia kérdést illeti, igen, megfordult a fejemben, hogy az alternatív energia kutatása passzióból történik...Ugyanis ezzel nem azok foglalkoznak, akik az atomenergia termelésből élnek. Vagyis mások, akik másból szeretnének meggazdagodni. Mert az energia bármely forrásból történő előállítása óriási üzlet. És kivétel nélkül mindnek vannak nyertesei és vesztesei egyaránt. Ami azt illeti, pár hónappal ezelőtt sokat foglalkoztam a bioenergia előállítási módszereivel a világszerte. Pl. bioetanolt előállítani legalább annyira hasznos, mint amennyire káros, főleg hosszú távon. A káros hatásait pont egy német szaki fejtette ki részletesen.
Ugyanez a kettősség jellemző a többi alternatív módszerre is...
Az atomenergiától azért akarnak megszabadulni, mert a kiégett fűtőanyag tárolása igen nagy problémát jelent.
A más kultúra nemismerése soha nem okozott az európai embernek gondot. A gondot az okozta, ha már megismerte!
O.V. és...
Desischado
Szóval, aki emberhez méltóan akar élni, és nem kér orbán rezsimjéből, az hazaáruló?! A jó curva édesanyátokat! Akik tönkreteszik az országot, azok a hazaárulók, orbánnal az élen!
magyarbakancs
@karma1: Nagyon beteg volta mikkor kint dolgozta Németországban.
Hétköznap még elment de a hétvége az nagyon rossz volt.
Kimentem a vonathoz,repülőtérre ,hogy lássak olyan vonatot,repülőt ami hazafelé megy.
lópicigáspár
Először is a hazaáruló fogalmát kellene tisztába tenni! Az a hazaáruló, aki az EU más államában dolgozik, majd a családjának hazaküldi a pénzt, hogy azt itthon elköltve lehetőséget adjon arra, hogy a hatalom ellopja, vagy az, aki ellopja, vagy az, aki a lopást birka mód tűri!?
magyarbakancs
@lópicigáspár:" a hazaáruló fogalmát kellene tisztába tenni!"
Magyar politika szereplői a történelem során előszeretettel használja a hazaáruló szót.
Minden leszámolást- e szó mögé bujtat be.
Aki neki nem tetszik, nem ért egyet vele az mind hazaáruló.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.