Az emberi közösségek életminőségének javítsa olyan nemzetstratégiai cél, amely növeli a gazdaság teljesítőképességét, javítja az emberi élet minőségét és hozzájárul a fenntartható fejlődéshez – mondta az emberi erőforrások minisztere csütörtökön Győrben, a Széchenyi István Egyetemen.

Vastag bőr: Balog Zoltán "az emberek életminőségének javításáról" beszél

 Balog Zoltán hangsúlyozta: amikor az EU-hoz csatlakozást vállaltuk, akkor azt is vállaltuk, hogy a legyengített társadalmi és gazdasági életünket versenyhelyzetnek tesszük ki, egy olyan versenybe kerülünk, amelyben például Németország is ott van. Ennek kompenzációjaként érkeztek hozzánk uniós források. Fontos, hogy ezt lássuk, és tudjunk róla, amikor EU-s pénzt használunk fel egy-egy fejlesztésre – fűzte hozzá.

A kétnapos konferencián a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) és a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) keretében mintegy 1500 milliárd forintból megvalósult fejlesztésekről, valamint a 2014-2020-as ciklus fejlesztési irányairól tanácskoznak.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
Így beszél egy felszentelt pap. Már elfelejtette mire esküdött papként.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kamazuka
Sajnos azt ki kell hangsúlyozni,hogy mint nemzet-állam,a megosztásban és ennek fenntartásában mnden eddigi rendszerváltozás utáni kormányunk,egyként osztozott,ama tevékenységben,hogy minden propagált igyekezete ellenére busás hasznot húzott ,és húz választópolgárain,adófizetőin.Tények önmagukért beszélnek.Gomba mód szaporodnak az új középületek,közlétesítmények,egyszerűsödnek az eddígi bürokratikus eljárások.
A mélyben viszont megmaradnak a homály fedte stiklik.
Hogy ne szaladjunk messzire a kiszolgáltatottság mesgyéjéről.
alapvetően az élhető életvitel,a lakhatás biztonsága a legkiszolgáltatottabb mindenek közűl.
A nagy sűrgés forgásban az összevonások,és egyszerűsítések forgatagában,vegyünk egy mély lélegzetet,és gondolkozzunk el.
Hogyan történhetett meg az,no természetesen hol?Naná,vidéken,hogy egy megyeszékhelyen létrejött lakószövetkezetben olyan jogalkalmazási visszáságok és okirat eltüntetési anomáliák borzolják a kedélyeket,melyek a gyomorforgatás mellett, már már vérlázító.Különös,hogy meg nem nevezett lakószövetkezetbe tartozó ingatlanok telekkönyvi kivonataiban mellékletként megnevezett okiratok az időtájt tűnhettek el,midőn a tisztelt földhivatal,adott lakószövetkezeti anyagot megyeszékhelyről egy még vidékibb település földhivatalába költöztetett.
Nyugodtan tegyünk említést,akár jelen akár leköszönt kormyánypártok helyi tagjaról kik városrészeket tartanak markukban,kik a törvények felett állnak és semmit sem tehetünk érdekérvényesítésünk irányában.Így olyan érdekes anomália alakúlt ki mára,hogy egy társasházban a főfalak ,nem a lakás tulajdonosoké,csak a mellékfalak,és a légtér.a földterület,melyen a lakóház épűlt ,eredeti adásvételen még az ingatlanok lakás tulajdonosaié,de földhivatli bejegyzés tulajdonos váltáskor már nem lett átvezetve az új tulajdonosok nevére.
Ha Semlyén Zsolti fejlődést kiáltozik,akkor jogos a törekvés,hogy jogbiztonságot szeretnénk!

Már ha ez, itt, egy jogállam!
kamazuka
Mindezeken felűl,amennyiben földhasználati igényt támaszt a lakószövetkezet,akkor megeshet,hogy visszamenőleg több évre,akár évtizedre is beterhelheti az ingatlanokat ezzel ellehetetlenítve újabb hitelfelvételre esetleg tulajdonából kimenekítettve lakástulajdonosokat jogos tulajdonukból, a tisztelt lakószövetkezet.
Ráadásúl alapvetően visszásságot mutató lakószövetkezeti elnöki státusz bunda bunda hátán a jogszerűség mögé bújtatva!
Ha egy nemzetállamnak jogalkotási rendszere ezt elbírja,ne csodálkozzunk,ha köpködnek az emberek,és zúgolódnak!
justhpeter
Biztos nem lennék egyetlen egyháznak sem tagja vagy híve, amelyik ezt a megélhetési seggnyalót papnak tekinti.
emerencia
@kamazuka: Nem hiszem, hogy sok olyan felnőtt ember lenne széles- e hazában, aki a saját környezetében ne találkozott volna a pitiáner, harácsoló "jog"állammal. Pl. kb. minimálbér nagyságrendű készpénzt talál valaki egy nyilvános helyen a padozaton ami nem utca. (Pl. egy nagyáruház padozatán, közlekedési eszközön, hivatalban, egészségügyi intézmény folyosóján, stb.) Miután kiderül, hogy a pénz tulajdonosa nem az adott intézmény melynek bárki által látogatható terében történt a megtalálás és egy évig nem jelentkezik érte senki, a pénzt a magyar állam nemes egyszerűséggel LENYÚLJA. (Lesz belőle kisvasút a vezér falujában és újabb és újabb stadion.)

A becsületes megtaláló állampolgár egyetlen "jutalma", hogy saját költségén levelet írhat a település jegyzőjéhez és a válaszból megtudhatja, hogy pontosan mely jogszabályokat alkalmazva vették el tőle az önkormányzat talált tárgyak osztályán a teljes összeget. Ettől lesz a szerencsétlen becsületes megtalálónak remek az un. "életminősége".
Aki Én
@enslaved: 21:42 Felhívtad és a régi szdsz-es múltadra hivatkozva megkérted, hogy nyúljon a dolgok mögé? Értem, vagy nem...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.