Épphogy visszavásárolta régi-új cégét, a Strategopolis Kft.-t a nemrég államtitkári posztjáról lemondott Giró-Szász András, rögtön egy közel 140 millió forintnyi közbeszerzési megbízás hullott az ölébe – derül ki a november végén megjelent Közbeszerzési Értesítőből. Közben a Századvég is újabb, több tíz milliós kormányzati megrendeléshez jutott – írja a Magyar Nemzet.

Mert megérdemli: újabb tízmilliókkal tömjük Giró-Szász Andrást

Az újság ismerteti, hogy egy háromrészes pályázat keretében ír tanulmányokat Giró-Szász cége. A megbízás „az információs társadalomról”, a „kormányzati célok és a fejlesztéspolitika összhangjáról”, valamint „a pályázati konstrukciók kiírási hatékonyságának javításáról” szóló anyagok készítésére vonatkozik.

A kormányzat korábban is pénzesőt zúdított a Századvégre, mely cég csupán az "állami döntéshozatalt" támogató tanácsadásra nyert el 4,8 milliárd forintos megbízást. Mint ismert, ezen tanulmányokba a kormány nem akart betekintést engedni, ám Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) által indított eljárás végén a Kúria úgy ítélt, hogy nyilvánosságra kell hozni a századvéges tanulmányokat.

Egyébként cikkének végén a Magyar Nemzet Mellár Tamás közgazdászt idézi, aki korábban azt nyilatkozta: azért jött el a Századvégtől, mert számára kiderült, hogy az egész műhely csak egy pénzmosoda.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.