"Prágai nem hivatalos aláírás" kommentárral osztott meg képet Orbán Viktor miniszterelnök a Facebookon. A Bors ezen felbuzdulva utánanézett, hogy mibe kerül egy-egy vezető politikus autogramja a piacon.

Úgy tűnik, hogy egy Orbán-szignó nem két forint, egy-egy eladó akár 20 000 forintot is elkér a kormányfő dedikációjáért:

2011-ben egy svájci autogramgyűjtő pedig kereken száz dollárt, azaz úgy 19 ezer forintot kért egy Orbán által dedikált képért. (Két évvel korábban még feleannyit kért egy hasonló képért.) Az ár nem sokat változott, a legnagyobb nemzetközi oldalon, az eBay-en jelenleg 71 dollárért, azaz 20 ezer forintért találunk egy személyesen aláírt Orbán-fotót.

Sokba kerül Orbán aláírása

Nem olyan drága viszont Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, DK-elnök autogramja, ahhoz már 1500 forintért hozzá lehet jutni az interneten. Horn Gyula aláírásáért körülbelül 5000 forintot kell lerakni az asztalra. Antall József aláírása viszont kuriózumnak számít, mert ritkán teljesített ilyen kéréseket, akkor is gyűjtőknek.

Orbán ezzel az árfolyammal megelőzi Vlagyimir Putyin orosz elnököt a képzeletbeli rangsorban, de közelébe sem jut Barack Obama amerikai elnöknek:

Érdekesség, hogy Vlagyimir Putyin keretezett aláírásához néhány ezer forintért hozzá lehet jutni, ám Barack Obama olyan ritkán ír alá, hogy egy fotóját 320 ezer forintért (1100 dollár) találtuk.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
A betegség bizonyos fázisában még többet is hajlandó kifizetni a páciens egy-egy ilyen értékes dologért.
human
Egyszer a vallomását fogja a geci aláírni és ő fog fizetni érte.
bakegya
@human: nem vall ez semmit,majd ÜZEN,NEMZETI KONZULTÁCIÓS LEVELEKET ÍR ÉS AZT IS BOSSZÚBÓL IRATJA A ROGGYANT TONYÓVAL A POKOLBÓL IS EU-vagy MAGYAR ÁLLAMPÉNZEN!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.