A külföldi menedzserek szerint Magyarországon kevés a képzett, kreatív és a piacukat jól ismerő helyi vezető, sok viszont a passzív főnök, és hiányzik a dinamizmus és a vevő-orientált szemlélet. A háttérben a hiányzó vezetőfejlesztés húzódik meg. „Ezeket a hiányosságokat nem lehet egyik napról a másikra orvosolni például egy tréninggel. Ez 2-5 éves folyamatot igényel. Tapasztalatokat kell gyűjteni, majd ezeket trénerrel/coach-csal vagy netán kollégákkal, de még jobb szerintem szervezet keretekben közösen „feldolgozni”. Úgy gondolom a hazai vezető ismerőseim közül is azok találják meg jobban ezt a bizonyos belső egyensúlyt, akik nem csak nyugat felé pislognak, törtetnek, hanem el tudják magukat helyezni egy tágabb, globálisabb kontextusban - mondta a HR Portálnak Dr. Buzády Zoltán, a CEU Business School egyetemi docense.

Forrás: hrportal.hu
Feltöltő: hrportal
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemjoezigy
Hogy lehet ilyent leírni a mai világban?: "Szuper itt élni, de nem leányálom itt dolgozni"
Megmondom, hogyan: mint ahogy a királyok, zsarnokok, diktátorok, (ez mind együtt) a gazdagok teszik!
Nem érdekli őket, hogy más kihasználásával, nyomorba döntésével biztosítják maguknak a szuper életet.
Ez a mai pénz alapú világ, amely megássa a maga sírját.
Nyílik a vagyon, életszínvonal olló, aminek egy vége lehet a lázadás (polgárháború, migráció, stb), ami elsöpri a zsarnokokat=gazdagokat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.