Tuzson Bence az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában azt mondta, hogy

a támogatást akkor kaphatják meg a családok, ha a lakás, amelyet vásárolnak, legalább annyi négyzetméteres, mint a családban élő gyermekek száma hússzal szorozva.

Egy háromgyermekes családnak például legalább hatvan négyzetméteres lakást kell vásárolnia.

Az államtitkár hozzátette: ház vásárlása esetén harminc négyzetméterrel kell szorozni, vagyis itt legalább kilencven négyzetméter alapterületű ingatlanokra vonatkozik a kedvezmény.

Tuzson Bence arról is beszélt, hogy a legalább háromgyermekes családok esetén nem kell házasságban élniük a szülőknek ahhoz, hogy igénybe vehessék a tízmillió forintos vissza nem térítendő támogatást. Ha azonban még nincs három gyermekük, csupán vállalják, hogy lesz, akkor házastársaknak kell lenniük – tette hozzá.

A támogatás azoknak is jár, akik egyedül nevelnek legalább három gyermeket – jelezte, hozzáfűzve: az örökbe fogadott gyermek is saját gyermeknek minősül. Így például egy olyan család is részesülhet a kedvezményben, ahol két gyermek mellé a szülők egészségügyi problémák miatt nem tudnak harmadikat vállalni, de örökbe fogadnak egyet.

Tuzson Bence megjegyezte, hogy ha valaki már kapott korábban családi otthonteremtési kedvezményt (csok), akkor ennek összegét le kell vonni a tízmilliós támogatásból.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Ezt írtam tegnap mire minden kiderül, az is kiderül hogy kell majd még egy narancsos párttagkönyv is)))))))))))))RÖHEJ))))))))))))))))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
dömdödöm
És miből lehet majd fenntartani a nagy lakást ,házat + 2-3 4 -5 gyermeket .Közmunkából ?
Arról nem szól a fáma . :_(((((
hetöndöe
@papa.49: Az anyagi problémák túlnyomó többsége a munka alulfizetettségéből fakad,ebben teljesen egyetértünk.A 80 ezres törlesztőrészlet sem okozna gondot,ahol egy házaspár 300 ezret keres.
papa.49
@hetöndöe: Pontosan én 1984. kezdtem a törlesztést 1235 forinttal, a 312 ezer forintos építési hitelt, az akkori keresetem éves átlagban havi 9000 Ft. volt...Nem okozott gondot a törlesztés!!!
human
@papa.49: Ha az ember el van foglalva a munkájával, túlórázik, másodállást vállal, akkor nincs ideje utánanézni, hogy milyen offshore cégeken keresztül játszák át a közvagyont. Szerintem ez fontos szempont Orbán politikájában.
human
@dömdödöm: Szerintem nem azt a réteget kívánja ez a kedvezmény segíteni.
papa.49
@human: Ahogy mondod...Már csak az ilyenen nyugdíjasok érnek rá kutakodni a dolgok iránt mint pl. én is...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.