Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője Orbán Viktor illiberális államot hirdető beszéde óta minden hétvégén nyílt levelet ír, hogy "figyelmeztesse a közvéleményt a rezsim bűneire". Most azt követelte: szülessen nemzeti minimum-program a kivándoroltak hazahívására.

Íme a képviselő levele:

(...) Tudjuk, hogy ma már jóval több mint félmillió, de vélhetően még ennél is több magyar kortársunk döntött amellett, hogy Magyarország helyett máshol keresi a megélhetését. Csak tavaly 920 milliárd forintot, vagyis a GDP három százalékát utalták haza a kényszerkivándorlók. Ez az összeg pedig nem csupán azt jelenti, hogy az Orbánék által sikernek hazudott gazdasági mutatók nem a kormány unortodox húzásainak, hanem az uniós forrásoknak, a német ipar növekedésének és az elüldözött magyarok hazautalásainak köszönhető. De azt is jelenti, hogy az egy főre jutó arányszámokat nézve bizonyosan sokkal többen vannak külföldön a kormány által is elismert három-négyszázezer főnél. (...)

Az egyre erősödő kivándorlás egy modernkori Trianon felé robog velünk. Naponta legalább három orvos hagyja el hazánkat, egyes ágazatokban már nincs alkalmazható szakember: az egészségügyi dolgozók mellett felszolgálót, varrónőt és targoncást is alig találni. A kormány eddig elhazudta a problémát és a szőnyeg alá söpörte, válaszként pedig elbénázott kirakatprogramokat indított. Ehelyett valódi tettekre és közös nemzeti minimum-programra van szükség, amely felismeri a veszélyeket és bérfelzárkóztatással, bérlakás-építéssel, célzott kedvezményekkel nyújt megoldást. Mi, európai demokraták ezért indítottuk el a Hazaváró-programot és készítettük el a Hazaváró-kiáltványt, amelynek kibővítéséhez és megvalósításához határon innen és túl is minél szélesebb együttműködést várok. Nem hagyhatjuk, hogy Magyarország a skype-nagyszülők országa legyen! Nem hagyhatjuk, hogy kiürüljön az ország! Nemzeti minimum-programra, őszinte párbeszédre, ciklusokon keresztül ható kormány-ellenzék megállapodásra és megoldásra van szükség a kérdésben! Mert az orbáni rezsim után is lesz élet Magyarországon.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemjoezigy
Bizakodunk.
Hogy a lehető leghamarabb vége lesz ennek a gazdagok vezette diktatúrának.
És az is azeretném, hogy a mostani Parlamenti képviseletből és a funkcikból egy sem kerülne a következő vezetésbe. Sőt még szabadlábra sem + vagyonelkobzás!
Könnyen pofáznak bármit 1 milliós alapjuttatással.
Rizikó nincs benne, minél tovább konzerválni akár ezt, akár az elmúlt '8 év' rendszerét, annál több pénzük lesz!
Toby
@nemjoezigy: A remény hal meg utoljára ! El kell kergetni ezt a parazita, kitartott, harácsoló mocskos csürhét, hogy...irmagjuk se maradjon !
Desischado
Én is ebben reménykedem. Mondjuk nem évek múlva szeretném! De az biztos, hogy muszály bízni ebben, mert az igazság előbb utóbb csak napvilágra kerül! Jól mondja Toby, el kell zavarni őket, és totális elszámoltatást! Remélem, látom még őket a vádlottak padján!
kutyahűség
Hogyne lenne. Utána kezdődik csak igazán - mármint azoknak, akik túlélik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.