Romlott szalámi is került azokba az élelmiszercsomagokba, amelyeket rászoruló családok között osztottak ki a központi konyhán – számolt be a Délmagyar.

A szentesi képviselő-testület szociális bizottságának elnöke, Chomiak Waldemar felhívta a figyelmet: ne fogyasszák el a terméket, vigyék vissza a konyhára.

A szociális iroda vezetője, Lencséné Szalontai Mária szerint az érintett 220 családból mintegy 50 volt jelen aznap, amikor a rossz minőségű holmit tartalmazó csomagot kiosztották. A hibát a beszállító is elismerte. A családok karácsony után konzervet kapnak a romlott áru helyett – írta a lap.

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verum
Sittre vágnám az ilyen beszállítókat!
Karácsony után kapják az étel segélyt - akadjon a torkán szenteste a vacsora annak, aki miatt ez van!
Mézike
@verum: El se lehet képzelni mennyi romlott, kaját sóznak ránk.:-(
Én a túróval jártam meg. 3/4 kilót vettem. Az ugye 3 csomag. Mind egyforma. na az egyik penészes volt.
verum
@Mézike: - node aki adakozik, és karácsonykor, az még nagyobb szemétség!
Mézike
@verum: nem biztos hogy aki adta tudta hogy romlott. Bárhol, bármikor kicserélhetik , megromolhat...
verum
@Mézike: - csakhogy a cikk szerint a "hibát" a szállító is elismerte!
Mérhetetlenül nagy szemétségnek tartom, ha valaki adakozik pl. rongyos, piszkos ruhát ad, vagy romlott élelmiszert. Akkor már ne adjon semmit!
Komolyan mondom, nem értem az embereket!
Mézike
@verum: A szállító elismerte, mert mikor felbontották derült ki hogy romlott. de nem biztos hogy mikor szállították akkor tudott róla hogy romlott.
verum
@Mézike: - miért, a csomagoláson nincs szavidő? Ne mondd már!
verum
@Mézike: - és a téliszaláminak aztán igazán hosszú a lejárati ideje! Elfekvő készleten akart túladni, ennyi.
Mézike
@verum: Van. Az én három csomag túrómon is volt. Mind egy szállítótól, egy szállítmánnyal érkezett a boltba. Pont az az egy volt penészes amit én vettem meg. Lehet a csomagolás során levegőt kapott, vagy valami más történt vele. De ettől még a szállítmány többi túrójának semmi baja sem volt. Erről nem tudott a szállító, a gyártó, sem a bolt ahol megvettem.
verum
@Mézike: - vagy átírták a szavidőt nálad.
És jelen esetben nem egyetlen romlott szalámiról van szó! Családoknak adták, ünnepre, gyerekeknek!
Sittre vágnám, mint a huzat!
Mézike
@verum: Nem kell mindig rossz embert keresni ott ahol nincs.
sokanvagyunk
@verum: A csomagoláson igen, a penészen nem :)
verum
@Mézike: - de ott ahol van, bizony ütni kellene!!!
eugen4402
@Mézike: Kb. három hete jártam hasonlóan. Csirke felsőcomb, csomagoláson még négy napig fogyasztható, de a fólia felnyitásakor éreztem, hogy stichje van. Nem bűzlött, de enyhén éreztem a szagát.
Gondoltam, a macskák megeszik, de rosszalló pillantásokat vetve rám, tüntetően otthagytak prédával...:-(
dr. prédikátor
@eugen4402: Na igen! A macskáknak van izlésük!!!Csodálom hogy nem karmoltak össze!!!
picike
neked is megy a hasad ? ez jó reklám . hát nem csuda ha az emberek betegek. ha nem tudsz jót adni minek adod ? a rossztól még az állat is elfordul
eugen4402
@dr. prédikátor: Nem sokon múlott...! Régen, ha megláttak az udvaron, messziről futottak hozzám. A csirkecomb óta ha mellettük megyek el, akkor is feltűnően másfelé néznek, sőt a hím fenyegetően morogni kezd...
nemkati
@eugen4402: Miért nem magyarázod el nekik, hogy nem te vagy a szállító? :)
KERKA
Van aki/akik pofátlan módon jótékonykodnak. Még ebből is üzletet csinál. A kidobásra való áruját felajánlja jótékony célra, még az is lehet, hogy leírja az adójából.
Lenyomnám a torkán.
wagabund
..."A családok karácsony után konzervet kapnak a romlott áru helyett"...

ez most frankó? nebaszki...ezt nem hiszem..nem e lehetne e, hogy a nem véletlenül vétkes esetleg még ma, vagy holnap délelőtt kiossza a (talán) ehető konzerveket...amik nem lejárt honvédségi tartalékokból származnak...

ezt nevezik alázásnak a javából...
eugen4402
@nemkati: Próbáltam, de meg se hallgattak... A nagy zsemlyeszínű dög legyintett egyet, és gúnyosan vigyorogva elindultak mindketten. Macskák nehezen békülnek! :-)))
KERKA
@eugen4402: és a macskák bosszú állók. Majd szilveszterkor vigyázz a kocsonyádra! Képesek lesznek megkóstolni:))
eugen4402
@KERKA: Kösz, hogy szóltál. Majd a hűtő ajtaját betámogatom 2-3 hokedlivel, nehogy illetéktelen behatolás folytán a macskák martalékává váljék a kocsonyám...:-)))
KERKA
@eugen4402: Vaspántot rá, 3 lakattal:))
eugen4402
@KERKA: Nem rossz ötlet, bár lehet, hogy behozom a hegesztőtrafót, és néhány rövidke varrattal rögzítem a kaszni ajtaját...:)))
Vizual
Vajon ki adta ? Ez itt a kérdés. A többi már nem kérdés.
papa.49
@Vizual: Kettőt lehet találgatni, de szerintem egyből is kitalálható!!!
lampa laz
@eugen4402: milenne, ha fognál nekik egeret, talán ki tudnád őket ezzel engesztelni és a kocsonyádat sem kellene féltened. A hűtőről nem is beszéve, mert azért meg anyú fog összekarmolni.
eugen4402
@lampa laz: Semmi esélyem sem maradt, lévén, hogy itt az osztrák határ közelében már 4 - 5 éve nem maradt egy szál egér sem, még a templom egere is kiment nyugatra. Szegény anyám meg már a túlvilágon csóválja a fejét, amikor ilyen marhaságokat firkálok...
Pálinkafőző Rézüst
a hegedás zsuzzsa vót?? Nem köllött mán a kuttyájának (pajja)
lampa laz
@eugen4402: kívánom Neked, hogy a humorod soha se hagyjon el!
Boldog karácsonyt! A macskáknak is.
rugacs
Én is kaptam - romlott sajtot a Tesco-ban - pedig nem voltam rászorulva. És vissza sem vették.
Teljesen kifordult magából ez a világ...
eugen4402
@lampa laz: Köszönöm, és viszont kívánom Neked is. Plusz olyan új évet, amit legszebb álmodban megálmodtál. Holnap reggel tolmácsolni fogom jókívánságaidat a macskáknak is, talán azzal kiengesztelem őket...:-)))
Most jut eszembe, egyszer egy kommented volt az oka, hogy regisztráltam a Propira...
lampa laz
@eugen4402: kösz, ez igazán jólesett!! Az új évre pedig hasonló jókat Neked is!
Pálinkafőző Rézüst
@rugacs: kizárt, hogy nem vették vissza! Ez egyszerűen hazugság!!! Miért kell hazudni???
Desischado
@eugen4402: Az biztos. Véletlenül nem vettem észre, hogy a cicuskám a szekrénybe bújt. Pár óra múlva kerestem, sehol sem volt. Este felé kaparta meg a szekrényajtót, hogy most már ki akar jönni, és még ő volt megsértődve! Napokig se dorombolás, se hizelkedés, ellenben megmorgott, pedig én meg kétségbeesve kerestem! Szóval vigyázni kell nagyon! Ha nem vagy hibás, akkor is te vagy a bűnös! Gondolják a méltóságos macsekok. És ez nem vicc, tényleg megtörtént!
Én a helyedben eg kis kocsonyával próbálkoznék, akkor talán kiengesztelődnek!

Azért jobban is vigyázhatnának, remélhetőleg ilyen többet nem fordul elő. Nem biztos, hogy szándékosságról van szó.

Mindenkinek nagyon Békés, Boldog karácsonyt kívánok!
eugen4402
@Desischado: Úgy tűnik, Csányi Vilmosék igazságtalanok voltak, amikor zömmel a kutyák viselkedését tanulmányozták az etológiai tanszéken, mert a macskák is számtalan meglepetéssel szolgálnak. A Te cicád szerintem nagyon fáradt lehetett, és a szekrényedben talált néhány óráig nyugalmat, hogy jól kialudja magát...
Kösz a jókívánságokat, viszont kívánom Neked is.
Lepényleső
Karácsonyra meg egyék meg a romlottat? A konzervnek meg a szavatossága járt le,de
átcimkézik?
wagabund
@rugacs: 17.14...

én a madarasban vettem egy guriga mackósajtot, otthon kiderült, ehetetlen...udvariasan visszavették, ..és sajnálkozva monta pultos, hogy a szállítmány komplett ilyen volt...
ott répcelakon is szarhatnak az egészbe...jó az a pestinek..
huKKK
"A családok karácsony után konzervet kapnak a romlott áru helyett – írta a lap."
rugacs
@Pálinkafőző Rézüst: Mielőtt meghazudtolsz, miért nem kérdezel? A számlát nem találtam, a csomagolást feltéptem így nem tudtam szerintük hitelt érdemlően igazolni, h ott vettem. Én nem szoktam hazudni! Ezt a kiváltságot meghagyom nektek! És alaptalanul vádaskodni sem szoktam.
rugacs
@wagabund: Az élelmiszer romlandó termék. Akár a nem megfelelő szállíts, tárolás esetén is megromolhat. A nagy élelmiszer láncoknál bevett szokás, h először a központi raktárba szállítják, szortírozzák és utána saját maguk szállítják az üzleteikbe. Ez esetenként akár hetekbe is telhet. Nem ritka, h a hűtőautókban megy tönkre a hűtés. Az esetek nagy részében nem a szállító a hibás. Mivel a probléma felderítése is időbe telik, egyszerűbb szó nélkül visszavenni. Most már. Mert néhány évvel ezelőtt még teljesen más volt a hozzáállásuk a témához.
Mézike
@eugen4402: Az az igazság hogy húst én csak kimérve veszek. Sem előre csomagolt, sem fagyasztott !
Rámutogatok melyiket kérem, és azt mérik le.:-)
eugen4402
@Mézike: Bölcsen teszed, amíg jártam boltokba, nekem is meg volt a kedvenc hentesem, akinél vásároltam. Sajnos, azok az idők elmúltak, és a tehetetlenségnek van egy csomó kellemetlen következménye, így pl.: a fiamat "boldogítom" a kajám beszerzésével, ő meg multinál intézi a bevásárlást...
Mézike
@eugen4402: Gondolom milyen lehet.:-(
Édesanyám már évek óta ki se tud mozdulni. Neki én illetve egy kedves fiatal szomszéd asszonya vásárol. De sose jó amit veszünk, mert nem a saját szemével látja, kezével választja ki.
eugen4402
@Mézike: Látod, én nem vagyok annyira szigorú kritikus, soha nem reklamálok a beszerzett árú minősége miatt. Tudomásul vettem a helyzetemet, hisztivel javítani nem tudok rajta, így hát igyekszem némi akasztófahumorral elfogadni a valóságot, több-kevesebb sikerrel.
Fiamék az előbb hívtak "Stille Nacht"-ügyben a szomszédba, de kérlek, egy percig gondoljatok most az egyedül maradt társainkra, és kívánjunk nekik is az ideinél sokkal boldogabb ünnepet.
Mézike
@eugen4402: Vannak akik egyedül vannak, és egyedül ülnek szenteste. Bár ilyen olyan szervezetek igyekeznek őket összefogni.
Most mi is csak hárman leszünk. A két lányom dolgozik, a két vejem szolgálatban...
eugen4402
@Mézike: Délután olvastam valamelyik portálon egy nagyon lehangoló riportot a magányosan "ünneplő" embertársainkról, és nem tudom kiverni a fejemből, hogy mindig minden után jöhet valami, ami még rosszabb. Persze azok sincsenek irigylésre méltó helyzetben, akik dolgoznak. Annál édesebb lesz az ünnep, ha fáradtan hazaérnek...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.