Pluszforrást csoportosít át a kormány: a legfrissebb Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint 8,4063 milliárd forintot kell haladéktalanul átutalnia a Magyar Nemzeti Filmalap Közhasznú Nonprofit Zrt. számára az emberi erőforrások miniszterének.

Van itt pénz: 8,4 milliárdot kap Andy Vajna és a Filmalap

A kormányhatározat szerint a 2015. évi költségvetés Emberi Erőforrások Minisztériuma filmszakmai támogatásokat szolgáló keretébe a Miniszterelnökség fejezetéből, a Paksi Atomerőmű Fejlesztő Zrt. tőkeemelése jogcím alól csoportosítják át a több mint 8 milliárd forintot.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
A kórházakban meg nincs ceruzaelem elvtársak.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Hát ezért kellett a ,,paripa arcú,, szépségnek a vén trotty))))))))))))))))
nemjoezigy
Már számolni sem lehet, hogy ezzel a fdeSS kedvenccel hány helyen kivételeznek!
Nyeli a milliárdokat!
Kaszinók: önbevallás, tudjuk ez mit jelent fideSSéknél! (nincs online pénztárgép a navhoz.)
A TV2 ajándékba kapása, az internetes szerencsejáték-piac, filmügyi kormánybiztos, offshore cégeinek pénzelése, most a filmalap.
24.hu/fn/penzugy/2015/08/04/mennyit-keres-andy-vajna/ :
" Legismertebb ügye 1988-ban kezdődött. Az amerikai adóhatóság tizennégy éven keresztül vizsgálta offshore céghálójának gyanús ügyeit, fiktív részvényeladásait, pénzmozgásait. A per végül megegyezéssel zárult, Vajna 6,5 millió dollár adóhátralékot fizetett, és 7 millió dolláros büntetést. A Time magazin egy 1991-es cikke szerint “leányvállalatai hálózata olyan zavaros, hogy a tőzsdei elemzők sem képesek követni”.
Vajna ugyanígy menti külföldre vagyonát Magyarországról is – 2011-től filmügyi kormánybiztosként, a kormány tudtával és beleegyezésével. A magyar cégbíróságra bejegyzett összes érdekeltsége curacaói, luxemburgi, nevadai offshore cégekbe torkollik. Átláthatatlan céghálón és vagyonmozgásokon keresztül szivattyúzza ki a pénzt – nemcsak a kaszinózásból származó nyereségét, hanem szinte minden egyéb bevételét is."

Hajrá fideSSkdnp?
Nem, soha!
papa.49
@nemjoezigy: A legfőbb szÜgyész ehhez mit szól, ja semmit)))))))))
done
Milyen, amikor a vén buzi, meg a hülye kurva egymásra talál?
Hát ilyen.

Nézd a képet.
Dr. Felipe
A kórházakban meg nincs ceruzaelem elvtársak.
nusika
@done: ...ez nem "hülye kurva", ez okos kurva(szerencsés).
Mangu
Nem az a gond, hogy mennyit kap, hanem az, hogy nem hoz semmit - tiszta veszteség, az állam büntetlen megkárosítása.
A felesküdött illetékes hatóságok meg be vannak szarva, hogy hogyan kerüljék el a széllel szembenit.
Mindez ami undorító.
Fradigege
Valami nem egészséges itt. Szerintem andy agyhalott.
szaboria1
Azért kíváncsi lennék hol van ez a pénz, mert a tárgyaláson és ígéreten kívül nem adott pénz. A fiam barátjának a filmje pedig csak 30 millióba került. Igaz mások segítették és lett film.
1magyar
De normális magyar film még nem született, csak a pénzt herdálják rá.
papa.49
@szaboria1: Ez csak egy pénzkivételi forrás a filmalap, mióta ez a hörcsög a góré, nem tudom készült-e egyáltalán film ezekből a pénzekből, nem hinném!!!
Sanyi2015
@papa.49: Éppen a napokban jelölték Oscar díjra
papa.49
@Sanyi2015: Csak nem a ,,Saul fiát,, mert arra 870 milliót ,,költött,, állítólag a ,,nemzeti hörcsögünk,, és a többi az hol van???
szaboria1
@papa.49: A 870 millából kik kaphattak még egy kis apanázst?
Desischado
@papa.49: Ismereteim szerint a Saul fiára nem adott pénzt a "nemzethy filmalap" én ezt olvastam. És engem is érdekelne, mire megy el a pénz, mert filmek nem készülnek, alig egy kettő, azok is trágyák! Mire fel tömik ezt a vén rohadékot?! Szerintem egy stróman! Az ország tudatos kirablása, - ez is megérdelne egy életfogytiglant! Remélem, eljön még ez az idő is!
szaboria1
@Desischado: Épp most olvastam hírekben, hogy Pakstól vonták el ezt a pénzt. A film alap honlapján elég fura dolgokra adnak pénzt.
Yoda69
Remelem a sok fideSSes blogger most vegre megerti miert kell a gecinek paks2.
ebbol a penzbol lehet nagylabon elni, amit a ruszkik adtak. As IMF ilyesmit nem engedne, ezert kellett putyin penze.
papa.49
@Yoda69: Csak ezt is vissza kell fizetni, pont ezzel szokták magukat mentegetni a fütyiszek, ,,hogy a kölcsönt vissza kell fizetni,, akkor most miért csaptak a lecsóba, a télapó érdelében, avagy sok fütyiszes kéz vár arra hogy csurranjon bele valami!!!
karma1
Egyaltalan: amiota horiarcu idos homokos a filmbiztos, azota BIZTOS, hogy nem keszult normalis magyar film,... En is ugy tudom, hogy a Saul fiara nem adott egy fillert sem...

Tenyleg, mi van a nagy hollywood-i erdeklodessel az Egri Csillagok irant? Allitolag egyenesen onnan erdeklodnek a megfilmesitesert...:o)) Nosza, biztos ur, melozni kene, aszongyak...Bar, amig jon az ingyen love, hulye lenne,...:o(((
papa.49
@Sanyi2015: Homályosítsál már fel bennünket melyik filmre gondolsz???
Sanyi2015
@papa.49: Leírták már többen is, a Saul fiára gondolok, ami a Magyar Nemzeti Filmalap anyagi és szakmai támogatásával készült ( még mielőtt kérdeznéd, forrás: Wikipédia )
kutyahűség
Ezt a lóvét nem lehetne inkább az éppen elvérző egészségügyre és a rogyadozó oktatásra fordítani? Tudom, tudom, hogy Timike apukától karácsonyra egy új TV-t kért - de mégis?
zöldszem
Miért van az, hogy a kormány a nem dolgozó gazdasági és politikai elitnek odaadja azt, amit az egész ország szegénye összegürizik.
Yoda69
@Yoda69: Hol lesznek ezek 30-50 ev mulva, amikor lejar a hatarido? Gyerekeink es unokaink fognak szivni miattuk.
Yoda69
@papa.49: Hol lesznek ezek 30-50 ev mulva, amikor lejar a hatarido? Gyerekeink es unokaink fognak szivni miattuk.
papa.49
A Wikipédián szerepel néhány összeg de köszönő viszonyban sincsenek egymással, akkor ki és mennyit szánt erre a filmre, mert nekem is úgy rémlik hogy nem kapott csak ígéretet!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.