Van ez a gyönyörű ember, nem jut eszembe a neve. Pedig olyan szép bajsza van neki, hogy Kövér László is megirigyelhetné. Igaz, hogy eddig soha nem láttam, de nem biztos, hogy ez az én hibám. Lehet, hogy az övé sem.

Forrás: kolozsvaros.com
Feltöltő: kakaósbögre
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemjoezigy
Jó cikk. Jó példa arra, hogy a bólogatás, a csendes háttérben lebzselés is kifizetődik.
Egy teljesen fölösleges, kitalált pozíció, a több tíz-száz államtitkár, helyettes, gazdasági+helyettes, politikai+ helyettes +egyéb osztályvezetők+helyettesek mellett.
Ide mennek el a milliárdok a lopottak mellett, amikből sok mindent meg lehetne oldani, vagy enyhíteni.
Ennyit az olcsó államról, amit ez az orbán nevű ígért!
A többi ígéretéből is csak ennyi lett igaz, ami ebből.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
hetöndöe
Szegény kis fartúrónak fizikai munkát kellett végeznie a Bokros-csomag miatt,ráadásul Angliában.Hogy eszem a szivit ennek a köcsögnek.Önéletrajzában természetesen kihangsúlyozta polgári származását,szülei üldöztetését és ősei hőstetteit.
Igazi horthysta vadbarom,aki az egyszerű embereket csak pénztermelő rabszolgának nézi és olyan szintre degradálja őket,mint a saját kutyáját se.Tipikus Orbán seggnyaló,akinek a tisztesség és a munka ismeretlen fogalom,aki a karrierjét csak a fartúrásban látja elérhetőnek és aszerint is viselkedik.Az ilyenek tartják fent Orbán rendszerét és ilyenek tartották fenn a Horthy,majd a szoci rendszert is.
F_Viktor
Rákosi és Kádár rendszerében nem ugyanígy kellett kiérdemelni a politikai-, gazdasági pozíciókat?
világlátó
@F_Viktor: Bizonyára voltak ilyen emberek akkor is. Ennek sokféle magyarázata van, de Te ezt ugyanúgy tudod. A szolgalelküség még csak nem is műveletlenség kérdése. Gondolj csak a magas kulturáltságú angol komornyikokra. Sokkal valószínűbb hogy , hogy ez genetikai probléma. Lehet hogy ez csak nálunk honos?
F_Viktor
@világlátó: Ezt a Tesselyt nem is nevezném a szó eredeti értelmében szolgalelkűnek, inkább számító a Zoli bá'.

Genetikát érintő kérdésedet Kertész Ákos nagyon jól megválaszolta:

"A magyar genetikusan alattvaló. József Attila talált mentséget: "ezer éve magával kötve, mint a kéve sunyít, vagy parancsot követ.”

De ez nem mentség arra, hogy a magyar a legsúlyosabb történelmi bűnökért sem érez egy szikrányi lelkiismeret furdalást, hogy mindent másra hárít, hogy mindig másra mutogat, hogy boldogan dagonyázik a diktatúra pocsolyájában, röfög és zabálja a moslékot, és nem akar tudni róla, hogy le fogják szúrni.
Hogy se tanulni, se dolgozni nem tud és nem akar, csak irigyelni, és ha módja van legyilkolni azt, aki munkával, tanulással, innovációval viszi valamire.

Ma már a második világháború borzalmaiért, a Holocaustért egyedül a magyar a felelős, mert a magyar nép az (a német néppel ellentétben), amelyik se be nem vallotta, meg nem gyónta a bűneit, se töredelmes bűnbánatot nem tanúsított, se meg nem fogadta, hogy soha többé, se bűnbocsánatért nem esdekelt.”
világlátó
@F_Viktor: Most is , ahogy már többször, megemelem az összes kalapom hozzászólásod előtt.
Nekem is nagyon rosszul esik még kimondani is, hogy bennünk , a sejtjeinkben van a hiba.
Zrinyi Miklós a költő a 17.szd.-ban írt hőskölteményében is keményen ostorozta nagyon rossz természetünket és a poklok legútálatosabb fúriáját küldte a magyarokra Szulejmán személyében.Mindaddig hagyja tombolni ezt a fúriát, amíg a magyar újra meg nem tér urához. Zrinyi nem volt látnok, csak ismerte a korát megelőző évszázadok történelmét, ahogy mi most ismerjük az ő utána való magyar történelmet. Nem állítom hogy ez velünk született és halálunkig velünk élő rossz, beteg természet, de hogy nincs semmi hatásos ellenszer , mondjuk a történelmi egyházak, vagy egy népesebb magyar értelmiségi/tudós csoport, vagy ők mindketten, akik képessé válhatnának arra hogy " kezeljék " ezt a mi betegségünket, mindegyik a maga eszközeivel. A társadalom legszélesebb rétegeit az egyház és az általános oktatási - nevelési rendszer, míg a társadalmat irányító államapparátus és intézményeit az értelmiségi/tudós csoport. Igen, hallom, a politika , azon belül a pártpolitika befurakodik mindenbe, éppen a hiányos természetünk miatt éppen az irigység, a képmutatás, a hazugság, a korrupció mérgével újra és újra mérgezve a közéletet, széthúzást, marakodást okozva mind az irányító rétegekben, mind a legszélesebb alsóbb rétegekben. Ahogy most is .Az önkritika nem sajátja a hazai köznek. A makacs és ostoba csűrés csavarás , amit mindig becsomagolnak egy adag hazug lózungba, az nagyon megy ezeknek. Olyannyira, hogy mire bármi cáfolatot, ellenérvet kitalálnál, már jön a következő adag. Egy idő után már követhetetlen az áradat. Már nincs ellenfél, nincs ellensúly és fék, Ráadásul mindig akad egy - két olyan ember, aki olyannyira eltéved, hogy korábbi befolyását is hajlandó feláldozni téves kinyilatkozásaival. Ez csak megerősíti " szélsőséges " gyanúmat a sejtjeinkben hordozott betegségünk súlyosságáról.
F_Viktor
@világlátó: Először is köszi Zrínyit, nem ismertem véleményét.
Ennek ellenére is magyarnak tartom magam, sőt büszke is voltam erre még pár évvel ezelőtt is.

Írod:
"Nem állítom hogy ez velünk született és halálunkig velünk élő rossz, beteg természet..."

Tényleg nem, mert fontos még a gyerek kori szocializáció.
De látod, hogy mennyire benne van génjeinkben, milyen hatásosan ki lehet aknázni a rosszat az emberi természetből, milyen gyorsan felszínre kerülnek amiről Kertész írt, hogy "boldogan dagonyázik a diktatúra pocsolyájában, röfög és zabálja a moslékot, és nem akar tudni róla, hogy le fogják szúrni."
Sok hülye nem érti meg, hogy én miért tartom magam politikai menekültnek, miért nem akarom gyerekem tanítását, oktatását a központosított, a rezsim érdekeire uniformizált oktatási rendszerre bízni.

De mit tesz a rezsim a felnőttekkel?
Termeli a sok pszichés beteget, mert mit tesz annak a munkanélküli önbizalmával aki elhiszi a kormány propagandáját? Saját magát hibáztatja, mert pénztárcájába nézve nem látja, hogy ő is jobban teljesítene, nem tapasztalja a csodás munkanélküliségi statisztikákat.
S ha ott van a 1,5 millió birka között, akkor önmagában látja a hiba okát, s tapsol Orbánnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.