"Szemantikai zsonglőrködés" várható Orbán Viktor és David Cameron mai találkozóján, miután Nagy-Britanniában előszeretettel használják a "migráns" szót az ott dolgozó külföldiekre, így a magyarokra is – írta a Financial Times.

Budapesti tisztségviselők arról nyilatkoztak: jobban szeretnék, ha Cameron inkább az „uniós állampolgár” vagy a „vendégmunkás” szavakat javasolják. Mert hát ugye Magyarországon a "migráns"szónak rossz jelentése van.

A lap ezt azzal magyarázza: Orbán gyakran figyelmeztetett, hogy a bevándorlás növeli a bűnözés veszélyét, és hogy a magyar miniszterelnök szerint minden terrorista migráns. Sőt, a kormányfő december 18-án Brüsszelben egy Cameronnal közös sajtótájékoztatón azt mondta, hogy fáj a szívünk, ha Nagy-Britanniában a magyarokat migránsoknak tekintik

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Ugyan mar, az aki a nyakunkon marad, az nem vendegmunkas - mondhatja ezt majd Cameron...
Azert kivanacsi vagyok a "nagy osszeborulasra", merthogy Cameron nagyon hajaz orban menekultpolitikajara...

Es igenis, a magyarok gazdasagi bevandorlok, hiszen nem haboru elol (max. csak orban allando szabadsagharca elol) menekultek el...:o((
A francba, orban, ne nyelveszkedj, ne matekozz, egyikben sem vagy jo! Papirhuszar, aki azt is nehezen olvassa fel, amit ele tesznek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@Eriksson: Nekem is volt (informatikus) ismerosom, aki eloszor valami egeszen mast csinalt (egy faiskolaban kezdett dolgozni, kerteszetben), de kb. 8 honap utan veglegesitette magat egy nemzetkozi cegnel.
Itthon O egy remenytelen holgy volt, aki a gyereket egyedul nevelte, es itthon az egyik rokonunknal lakott kb. fel evig a fiaval. Kiment Angliaba, es a 3. evben mar vendegul tudta latni a rokonunk lanyat Londonban. Ezzel akarta megkoszonni az ingyenes tamogatast, amit a rokonomtol kapott. Ez csak egy pelda, persze, mindenki maskepp eli meg a sajat tortenetet.
Eriksson
@karma1: Szerencsés volt az ismerősöd, hogy megtalálta a számítását, még ha segítséggel is. Vagy éppen azért. Jó dolog ha vannak támogatók, mert bizony nem mindenkinek jön be a migrálás. Hány esetet hallunk, hallottunk, hogy "munkaszervezők" lehúzzák a reménykedőket, s a végén még annyi pénzük se marad, hogy hazautazzanak. Maradhatnak rabszolgasorban, kenyéren és vízen.
kamazuka
Attól,hogy valaki ott él ,hol megszületett,még lehet migráns egy másik országban úgy,hogy szülőföldjét nem hagyja el,munkavégzés céljából.
A szemléletváltás meghozza gyümölcsét!
karma1
@Eriksson: Felreertettel! A vilagon senkije sem volt ANgliaban! Kiment egy kamasz fiuval, semmi penzzel, csak a szaktudasaval es a dolgozni akarasaval! Segiteni OTTHON, Ma.o.-n segitett neki a rokonom azzal, hogy egy fel evig adott nekik otthont, aramot, amikor a holgy csak tengodott valamifele szereny jovedelembol.

Azt huzzak le csak kulfoldon, aki nem ismeri a nyelvet, nincs szakmaja, tehat FUGG a munkakozvetitoktol, akik ott is az ugyeskedo magyarok kozul kerul ki. Engem a vilagban kizarolag magyarok akartak lehuzni, de nem sikerult nekik, mert kiszurtam a mesterkedeseiket. Nemelyik mar Magyarorszagon rekrutalja a munkaerot, azzal kecsegteteve, hogy fizetik a repjegyet ODA , es az angol nyelvtudas sem kotelezo... Ezeket az amerikas magyarokat ugy vagnam ki az orszagbol, hogy a labuk se erje a foldet.
Eriksson
@karma1: Lám vannak emberek ilyenek is, meg olyanok is. Még az is sorsfordító, hogy kit, milyennel hoz össze a jószerencséje. Azért én úgy gondolom, hogy nagyon észnél kell lenni, hogy kire-mire bízza a sorsát az ember. Mert amíg otthon van, mégsincs egyedül. De idegenben, főleg nyelvtudás nélkül, végtelenül kiszolgáltatott lesz.
karma1
@Eriksson: Igen, igy igaz, ezert mondom mindenkinek, ha nincs legalabb egy "konyhanyelvi" szintu nyelvismerete, akkor semmikepp se probalkozzon, mert kulhonban fog pofara esni...:o))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.