Jaroslaw Kaczynskivel, a lengyel kormánypárt, a Jog és Igazságosság (PiS) elnökével találkozott Orbán Viktor magyar kormányfő szerdai lengyelországi magánlátogatása során – jelentette a TVN24 lengyel kereskedelmi hírtelevízió.

A politikusok a lengyel-szlovák határ melletti Niedzica (Nedec) egyik panziójában találkoztak – tudósított a helyszínről a TVN24 riportere.

A megbeszélés témáiról sem a lengyel kormányszóvivő, sem a PiS parlamenti csoportjának vezetője nem nyilatkozott a sajtónak. A Wirtualna Polska lengyel hírportál a PiS egyik meg nem nevezett politikusát idézi, aki szerint a tömörülés két jobboldali párt vezetője találkozójának tekinti az eseményt.

A lengyel közszolgálati hírtelevízió (TVP Info) nem hivatalos magyarországi forrásokat idézve közölte: a találkozó megelőzi David Cameron brit kormányfő csütörtöki budapesti látogatását, így a lengyel és a magyar politikai vezető a két ország közös álláspontjáról tárgyalhat az Egyesült Királyság uniós politikája ügyében. A TVP Info-nak nyilatkozó kommentátorok szerint a találkozó másik témája az európai migrációs válság is lehet.

Orbán Viktor magánlátogatásáról szóló első lengyelországi kommentárok rámutatnak a PiS és a Fidesz politikájának rokon vonásaira, az új lengyel kormánynak a magyarországiakhoz hasonló intézkedéseire.

A tavaly októberi lengyel parlamenti választások után új kezdet bontakozik ki a lengyel-magyar kapcsolatokban. Míg 2015 elején a lengyel belpolitikai viszályok és Magyarország Oroszországgal kapcsolatos politikájának lengyelországi bírálata beárnyékolta Orbán Viktor varsói útját, az újabb fejlemények – főként a lengyel határőrök magyarországi missziója, valamint Marek Kuchcinskinak, a szejm új elnökének tavaly decemberben tett budapesti látogatása új távlatokat nyitott a kétoldalú kapcsolatokban.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
@panellproli: Mióta probléma neki, hogy mi a közpénz és mi a magánpénz?
Ha jobban figyelsz, rá kell jönnöd, hogy ez nála ugyanaz a zseb.
Sőt, a közösbe gyakrabban nyúl, mert azt velünk rakatja tele.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
@panellproli: Mióta probléma neki, hogy mi a közpénz és mi a magánpénz?
Ha jobban figyelsz, rá kell jönnöd, hogy ez nála ugyanaz a zseb.
Sőt, a közösbe gyakrabban nyúl, mert azt velünk rakatja tele.
pucaros
A két fasiszta nem tudja ? Azaz úr akinél a pénz !
Desischado
Vajon miről értekeztek? Hogyan lehetne még többet lopni, bagy mi? Nem az a baj, hogy elment, a gond az, hogy visszajött!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.