A Kereszténydemokrata Néppárt tervei és programjai között nem szerepel és nem szerepelt a szingliadó és a médiumok által Cselekvési tervként aposztrofált egyéb ötlet sem.

A kisebbik kormánypárt a sajtóban több helyen megjelent információkra reagálva csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében rámutatott: a KDNP a súlyos demográfiai helyzetet az első számú nemzeti sorskérdésnek tartja.

Mérséklésére két eszközt tartanak hatékonynak: a családbarát gondolkodás erősítését, illetve a gyermekvállalás lehetőségének megteremtését, vagyis a családok támogatásának növelését. Ilyen például a családi adókedvezmény vagy az otthonteremtési támogatás.

Kitértek arra is: a KDNP demokratikus párt, csaknem tízezres tagsága körében szabad lehetőség van a magánvélemények megfogalmazására. Ettől még ezek nem válnak a pártprogram részévé – jegyezték meg.

Csütörtökön több orgánum idézte a HVG-ben nyilvánosságra hozott dokumentumot, amely a hetilap szerint "a KDNP-nél terjed", és amelyben többek között arról is szó esik, hogy a 35 és 45 év közötti gyermektelen nők esetében korlátoznák az abortuszt, az így születendő gyermekeket pedig rögtön örökbe adhatnák. A javaslatokat megfogalmazó Benda József cselekvési terve szerint – egyebek mellett – a tíz embernél többet foglalkoztató munkahelyeken népesedési megbízottat kellene alkalmazni, aki arra figyelne oda, hogy ne dolgoztassák túl a 35-42 éves nőket, az egyetemista lányok pedig házasságkötési és gyermekvállalási ösztöndíjat kaphatnának.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kkalman
Amit ezek tagadnak...
Az lesz a szörnyű valóság!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
@zöldszem: Hát, ezek a Ratkó Anna reinkarnációk, elszántabbak mint a megteremtőjük. Előfordulhat, hogy piros zászlóval kell a kerítésen jelezni a peteérést, hogy ki ne hagyja a dakota műbika... Ilyenkor én is megemlegetem a Fletót, hogy bezáratta a sárga házat, és az összes ápolt ránkszabadult.
leszúrt rittberger
A vasárnapi boltbezárás sem szerepelt, mégis átvitték a hazug szentfazekak.
solidedge
Én nem ellenezném az abortuszt abban az esetben, ha csak a halvány gyanuja is felmerülne, hogy a magzat a jövőben KDNP-s lesz.
justhpeter
@solidedge: Tegyük tisztába a keveredést, a kdnp még csak a szeplőtelen fogantatásnál tart, meg az imánál. Az általad említett "minősített" eset fennállása esetén én is támogatom az abortuszt.
Szókrakész
@zöldszem: Nem véletlen voltak olyan Casanova-k a magyar munkások.

Nekem volt munkatársam, aki hazajött betegállományba, mert már nem bírta.
Szexelni és dolgozni.
Szinte végelgyengült az illető.
verőce21
A kereskedőtanuló fiú azt mondta a tulajnak, otthagyja az üzletet, mert nem bírja ezt a kereskedőszakmát.
A lányok hátul a raktárban mindig megszorongatják.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.