A kormányközeli valasz.hu korábban azt írta: tisztán hírrádióvá alakítják a Kossuth Rádiót.

Az MTVA most saját Facebook-oldalán cáfolja az értesülést. Azt írják:

A Kossuth Rádió nem lesz hírrádió.

A Kossuth Rádió teljesíti közszolgálati küldetését – a gyors, hiteles, pontos, pártatlan tájékoztatást, legyen szó közéletről, politikáról, kultúráról, diplomáciáról, sportról, vagy az élet bármely más területéről – klasszikus beszélő rádió, vegyes tematikával, változatos műsorkínálattal, mely percről percre aktualitásokkal, színes hiteles anyagokkal tölti meg műsorsávjait. A minőségi rádióadó a második leghallgatottabb rádió ma Magyarországon, naponta átlagosan közel 1,6 millió főt ér el.

Mindezekből adódóan sem lenne indokolt a „drasztikus átalakítás” .

Egyben jelezzük, mint ahogy eddig, úgy a jövőben is a közmédiában történő innovációkat – amint aktuálissá válnak – saját felületeinken kommunikáljuk.”

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cs.n.
Ha cáfolják, akkor igaz. Tudni kell újbeszélül '84 után is. :)
cs.n.
@Horizont: Én már régóta hallgatom, de ilyen mértékű negatív változást nem vettem észre, csak mióta a 2. Orbánkormány gründolta ezt a fosladék MTVA-t. Első lépésként eltüntették a régiós adókat, aztán meg Orbánkorrektté tették a Kossuthot, aminek híreiről persze a nótáskedvű nyugdíjasok sem maradhatnak le a régiós adók és a Neo fm helyére telepített Dankón. Mindent összevetve: 2011. óta rohadtul leamortizálták a közszolgálati rádiókat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.