Nem lesz kötelező sorkatonai szolgálat Magyarországon – szögezte le Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap, az M1 aktuális csatorna kérdésre válaszolva.

A kormányfőt arról is kérdezte az M1, hogy van-e vita a kormány és Kövér László között ebben a kérdésben, több sajtóorgánum ugyanis az Országgyűlés elnökére hivatkozva tényként írta meg a kötelező sorkatonai szolgálat bevezetését.

A miniszterelnök közölte, hogy nincs vita, miután Kövér László sem erről beszélt.

Orbán Viktor azt is megerősítette: nincs és nem is lesz napirenden a sorkatonai szolgálat ügye a kormányülésen.

Sem most, sem később nem kívánnak foglalkozni ezzel a kérdéssel, semmilyen módon nem tervezik megnyitni ezt a kérdést Magyarországon – jelentette ki a miniszterelnök.

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Akkor pedig lesz...ismerhetjük már a qrbánt annyira, hogy amit mond arra nem kell figyelni...na de majd amit csinál...hajajj
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Fradigege
"A miniszterelnök közölte, hogy nincs vita, miután Kövér László sem erről beszélt."
Valóban nem szó szerint erről. Ő csak puffogtat. Meg persze, hogy nincs vita, mert ő a felcsúti napkirály. Ha vita lenne Lacika bajuszostól repülne.
magyarbakancs
Midig bedob a Fidesz egy témát amin hetekig lehet rágódni.
Közben a fontos dolgokról nem el feletkezünk.
Clavigo
Hát persze...azzal a barom torgyánnal is ""kizárta a koaliciót "" ,annak idején a Zsírmore..
Lepényleső
A sorkatonaság kötelező,ha meg nem kötelező,akkor nem sorkatonaság. Abból a rengeteg
okos tanácsadóból ezt senki nem tudja,netán a cikk írója hajt a paradoxon-ra? Egyéb lehetőségre már nem is gondolva.
gazdag dezső
A sorkatonaság megszüntetése valóban nagy hiba volt! Mára már nagyon nehéz lenne újra bevezetni,de okos dolog lenne több szempontból is.A szerződéses haderőt a kívánatos létszámra nem valószínű,hogy megoldható ,mert az nagyon nagy pénz ,és gyorsan szükség lenne rá.Nagyon kívánatos lenne egy jól felszerelt ütős saját haderőre,mert nem lehet abban bízni,hogy mások megvédenek bennünket.Jobbára csak magunkra számíthatunk.A II. világháborúban is nagyon láthattuk.Meneküléskor a Német katonák fegyver tusával verték le a Magyar katonákat akik próbáltak felkapaszkodni.Szóval nem lehetne rájuk sem ,de az Osztrákokra sem számítani.Ha békét akarsz akkor készülj fel a háborús esetekre.Szomorú hogy ilyen fontos ,és komoly emberek nem egyeztetnek mielőtt valamiről beszélnek.De ha a kormányban ,és sok szakemberben felmerült ez a kérdés akkor a miniszterelnöknek kötelező lenne ezt vitára bocsátani.Ő megy személyben kijelentette ,hogy nem lesz ilyen .! Ez a demokrácia ?
kimm
"szögezte le Orbán"

- Úgy leszögezném orbánt - mert megérdemli ez az aljadék hulladék csaló, lopó, hazug gazember!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.