"A Jobbik örömmel értesült arról, hogy az Amerikai Egyesült Államok Kongresszusa arra utasította James Clappert, az amerikai hírszerzés vezetőjét, hogy folytassanak nyomozást az európai uniós országok politikai pártjainak nyújtott orosz anyagi támogatás, illetve az orosz befolyásszerzés ügyében" – írja a radikális párt hétfő délelőtti közleményében.

Mint arról hétfő reggel a Propeller is beszámolt, az amerikai Kongresszust az érdekli, hogy Oroszország illegális pártfinanszírozások és más befolyásszerzési taktikák révén képes-e bomlasztani az EU és a NATO egységét, s ha igen, akkor milyen csatornákon teszi.

Az ügyet megszellőztető brit napilap szerint éppen a Jobbik lehet a vizsgálódás magyarországi célja. A párt ugyanakkor leszögezi, hogy nagyon kíváncsi az amerikai nyomozás eredményére:

A Jobbik felkéri az amerikai hatóságokat, hogy nyomozásuk eredményét mielőbb hozzák nyilvánosságra, ugyanis mindenkinek joga van tudni, mely pártok mögött állnak külső hatalmak. Egyúttal arra kérjük Oroszországot, hogy saját hírszerzésének eredményeit az európai pártok esetleges amerikai támogatásával kapcsolatban szintén tegye közzé.A Kongresszus kezdeményezésének különös jelentőséget tulajdonítunk annak a másfél éve zajló politikai színjátéknak a tükrében, amelyet a Fidesz indított Magyarország legerősebb ellenzéki pártjának európai parlamenti képviselője, Kovács Béla ellen, miközben vádjait a mai napig egyetlen konkrétummal sem támasztotta alá.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Még ilyen sem volt, hogy a jobbik örül valaminek, ami jenki ! Irán mit szól hozzá ?
Eriksson
Nem rossz riposzt:
"Egyúttal arra kérjük Oroszországot, hogy saját hírszerzésének eredményeit az európai pártok esetleges amerikai támogatásával kapcsolatban szintén tegye közzé."
coni
Ha nem a Jobbik a befutó, akkor melyik pártot támogatja Putyin?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.