Az amerikai Kongresszus utasította a nemzetbiztonsági szolgálatokat, végezzenek átfogó vizsgálatot arról, hogy Vlagyimir Putyin Oroszországa milyen eszközökkel igyekszik megbontani az EU egységét. Az amerikai szolgálatok Magyarországot is veszélyzónának tartják, írja a sztorit megszellőztető The Telegraph, a lap szerint ugyanis a Jobbik finanszírozása kapcsán felmerülhet az orosz szál.

A Kongresszus konkrétan arra utasította a szolgálatokat, hogy végezzenek átfogó vizsgálatot az orosz forrású illegális párt- és civil szervezeti finanszírozások kapcsán. Az amerikai képviselők attól tartanak ugyanis, hogy Oroszország így akarja stratégiai céljait megvalósítani és gyengíteni az EU egységét.

A brit lap által látott amerikai dokumentum orosz befolyásolási aktivitást érzékelt Magyarország mellett Ausztriában, Hollandiában, Franciaországban és Csehországban. Konkrét pártokat nem neveztek meg a The Telegraph forrásai, de a lap szerint vélhetően a szélsőjobb lehet a vizsgálat középpontjában, így a Jobbikot vizsgálhatják Magyarországon, az Arany Hajnalt Görögországban, a Nemzeti Frontot Franciaországban és az Északi Ligát Olaszországban.

De más esetekre is odafigyelnek az amerikaiak. Ausztriában előfordult, hogy orosz kémeket osztrák papírokkal füleltek le, Hollandiában pedig úgy tűnt, az orosz propaganda befolyást kíván gyakorolni az áprilisi, EU-Ukrajna-megállapodásról szóló népszavazáson. Nagy-Britanniában vélhetően Jeremy Corbyn frissen megválasztott munkáspárti vezért és nézeteit látják "orosz lehetőségként" a Kremlben.

A lap által megszólaltatott szakértők szerint az oroszok fedetten, de gyakran legálisan lépnek fel, céljuk a nyugati egység megbontása az EU-val és a NATO-val kapcsolatos "kétségek" felkorbácsolása.

A Jobbik reagált a hírre, jelezve, hogy nagyon örül az amerikai vizsgálódásnak, remélve, hogy annak eredményeit minél hamarabb nyilvánosságra is hozzák.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Na ezek a jenkik sem értik, hogy a "Ruszkik haza" lobogó forradalmárjából hogy lett a gonoszok szerint "Putyin pincsije". Hosszú, és nehéz munka vár rátok, mire kiderítitek!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
wanderer
@bundi: ez csak a te interpetácíód...
wanderer
@Yoda69: ők ugyanannak az éremnek a két oldala...USA-Russia...ha az egyiket választod,azért megkapod a másikat is...nekünk nagyon ügyesen kellene lavírozni,de azt nem hagyják...főképpen a nemzetközi-hazai szoc-lib seggfejek...
wanderer
@bundi: Gyurcsány is járt anno Moszkvában,az nem zavart akkor?? És nem hívta,hanem MEGHÍVTA,ami nem elhanyagolható különbség bundi bácsi...az Unió sokkal kevesebb pénzt adott nekünk a jogosnál migránskezelésre,a többi uniós tag sokkal több gempát kapott,kapisgálod?
bundi
@wanderer: mint gazsi a soron...úgy osztod...
Yoda69
@wanderer: Nekunk nem kell.itt lavirozni meg pavatancolni. Mi letettuk a husegeskut a NATO mellett hat tessen betartani.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.