Számos helyszínen az országban és határon túl, közös versmondással, kiállításokkal, koncertekkel és előadásokkal ünneplik ma a magyar kultúra napját, amelyet 1989 óta rendeznek meg annak emlékére, hogy a kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be Szatmárcsekén a Himnuszt.

Forrás: hirado.hu
Feltöltő: Csizmás Kond
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
JAJMÁR
@Csizmás Kond: miért, mi a csend oka?
Csizmás Kond
@JAJMÁR: leírtam az előbb...senkinek eszébe sem jutott...
JAJMÁR
@Csizmás Kond: 19:54 Köszi, hogy belinkelted, de hogy más nem, az még nem jelenti, hogy eszébe se jutott... nem hinném, hogy tudnád, kinek mi jut eszébe :-)
(Nekem pl. az, hogy fura gusztusuk van bejelenteni az NMI és még egy sor más, oktatáshoz, művelődéshez kapcsolható intézmény megszüntetését, éppen most. Szerinted mennyire törődnek ők -kormány- a mai nappal? egyáltalán a népműveléssel?)
Csizmás Kond
@JAJMÁR: A kulturális eseményekről esősorban a kultúrát művelők kell megemlékezzenek...itt ahogy látszik kevesen vannak..:)
JAJMÁR
@Csizmás Kond: Tévedsz, ez nem mérvadó, a kultúra szerencsére több, mint egy hír, de nem mindenki olyan szerencsés, mint Te, hogy a hagyományok egy pici szegmensét aktívan és rendszeresen műveli. (Ez dicséret :) )

Bevallom, hogy én sem voltam a mai napon semmilyen kulturális eseményen. :(
varrólány
@Csizmás Kond: A botrányok mindig erősebbek , nagyobb hangot kapnak , meg a bosszúságok mintha csak ebből állna az élet.
Aki érzékeny és befogadó a kultúrára az napi szinten ebben él . de annyi esemény zúdul ránk ki kell válogatni ami még elviselhető és értékes!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.