Számos helyszínen az országban és határon túl, közös versmondással, kiállításokkal, koncertekkel és előadásokkal ünneplik ma a magyar kultúra napját, amelyet 1989 óta rendeznek meg annak emlékére, hogy a kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be Szatmárcsekén a Himnuszt.

Forrás: hirado.hu
Feltöltő: Csizmás Kond
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
...erre valahogy senki sem akar emlékezni...
JAJMÁR
A nemzet kultúrája nem lehet senkinek a személyes tulajdona, hanem közös tulajdon. Rontani, rombolni, pusztítani lehet, de építeni csak olyan állam képes, amelynek polgárai szabadon beszélik meg egymás között, hogy mit helyes és mit helytelen gondolniuk és cselekedniök, s a versmértéket nem a süket önkény, hanem az én hallásom szabja meg. Ahol az én, te, ő, mi, ti, ők rendje egyszerre, de nem egymás ellenében uralkodik.

Nádas Péter
magyar író, drámaíró és esszéista
Csizmás Kond
@JAJMÁR: ...most már értem mi a csend oka...pedig meg voltam győződve hogy csak a tudatlanság miatt nem hozták szóba
...amúgy egy pár napja még mindenki a ma lényegének a lassúságán enyelgett de ma mégis megfeledkeztek róla...
JAJMÁR
@Csizmás Kond: miért, mi a csend oka?
Csizmás Kond
@JAJMÁR: leírtam az előbb...senkinek eszébe sem jutott...
JAJMÁR
@Csizmás Kond: 19:54 Köszi, hogy belinkelted, de hogy más nem, az még nem jelenti, hogy eszébe se jutott... nem hinném, hogy tudnád, kinek mi jut eszébe :-)
(Nekem pl. az, hogy fura gusztusuk van bejelenteni az NMI és még egy sor más, oktatáshoz, művelődéshez kapcsolható intézmény megszüntetését, éppen most. Szerinted mennyire törődnek ők -kormány- a mai nappal? egyáltalán a népműveléssel?)
Csizmás Kond
@JAJMÁR: A kulturális eseményekről esősorban a kultúrát művelők kell megemlékezzenek...itt ahogy látszik kevesen vannak..:)
JAJMÁR
@Csizmás Kond: Tévedsz, ez nem mérvadó, a kultúra szerencsére több, mint egy hír, de nem mindenki olyan szerencsés, mint Te, hogy a hagyományok egy pici szegmensét aktívan és rendszeresen műveli. (Ez dicséret :) )

Bevallom, hogy én sem voltam a mai napon semmilyen kulturális eseményen. :(
varrólány
@Csizmás Kond: A botrányok mindig erősebbek , nagyobb hangot kapnak , meg a bosszúságok mintha csak ebből állna az élet.
Aki érzékeny és befogadó a kultúrára az napi szinten ebben él . de annyi esemény zúdul ránk ki kell válogatni ami még elviselhető és értékes!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.