A KSH 2015-re vonatkozó, 11 hónapot összegző adatai szerint 17 százalékkal több házasságot kötöttek, mint az előző év azonos időszakában – jelentette be Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szombaton a fővárosban az Esküvői Kiállítás és Vásáron.

Az államtitkár az Emmi és a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közös standján elmondta: már évek óta emelkedik a házasságok száma Magyarországon.

A kormány ezt szeretné továbbra is ösztönözni például az otthonteremtési támogatással, a családi otthonteremtési kedvezménnyel (csok), amellyel kapcsolatban információs anyagokat is elhelyeztek a minisztériumok közös standján.

A támogatással kapcsolatban megjegyezte: tisztázni kell egy gyakori félreértést, hiszen ha már meglévő gyermekek mellé igénylik a csok-ot, akkor nincsen életkorhatár, tehát ilyenkor a szülők mindketten lehetnek 40 év felettiek. Egyéb esetben a párok egyikének 40 év alattinak kell lennie – tette hozzá.

Hornung Ágnes, az NGM pénzügyekért felelős államtitkára azt mondta, hogy a kedvező gazdasági helyzet lehetővé tette azt is, hogy a kormány 2016 elejétől a kormány az otthonteremtési programot a csok-on túl még két "pillérrel" alátámassza: az egyik az áfa-támogatásokhoz kapcsolódó kedvezmények, a másik pedig a kamattámogatott hitelek.

"Ezen kedvezmények széles palettája teszi lehetővé azt, hogy a családok egy olyan lakáshoz és egy olyan otthonhoz tudjanak jutni, amelyben tényleg boldogan tudnak élni az elkövetkező években" – mondta.

Felhívta a figyelmet, hogy az új házasoknak már 2015 elejétől rendelkezésére áll az úgynevezett első házasok kedvezménye, amely lényege, hogy 24 hónapon keresztül 5 ezer forinttal kevesebb adót kell befizetni.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szókrakész
"az úgynevezett első házasok kedvezménye, amely lényege, hogy 24 hónapon keresztül 5 ezer forinttal kevesebb adót kell befizetni."

Ha valaki havi 5 ezerért házasodik, az annyit is ér.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Szókrakész
"A Fidesz szerint miattuk több a házasság"

Hirtelen így olvastam.

A fidesz szerint miattuk több a hazugság.
Toby
KSH ? A Grimm-testvérek azért jobbakat írtak !
Szókrakész
"az úgynevezett első házasok kedvezménye, amely lényege, hogy 24 hónapon keresztül 5 ezer forinttal kevesebb adót kell befizetni."

Ha valaki havi 5 ezerért házasodik, az annyit is ér.
Szókrakész
Manapság tényleg kifideszetődő házasságot kötni.
Akár 5000 forintot is megspórolhatunk vele.
Szókrakész
@Horizont: A tömjén zsóti beteszi az utolsó kenetet.
zöldszem
@Szókrakész: 15:46

2 év,110 ezer félre teszik, elég a válásra...
papa.49
Erre már nem lehet nagyon mit mondani ,,szegény hülyék,, a végén még a Nap is miattuk kel fel reggel))))))))))))
nevemnick
Arról nincs adat, hogy mennyi házasság nem jön létre, mert bizonytalan munkahelyre, jövőre nem mer alapozni az ifjúság? Na, ezekkel a számokkal kellene a fityisznek dicsekedni.
micfild
@Horizont: Az első éjszaka joga meg Tompié
verőce21
Az látszik, hogy a teljesen azonos szociális és ökonómiai környezetből jövő egyetemisták nem képesek normális párkapcsolatra. Néhány hetes vagy hónapos - szinte kizárólag a szexualitáson alapuló - kapcsolat, aztán megint az egyedüllét.
És szerintem ennek a legfőbb oka az, hogy mindenkinek túl fontos saját maga.
verőce21
Amíg nem lesz itt egy tűrhető gazdaság, addig tök fölösleges ezzel birkózni. Itt csak a cigányok szaporodnak becsületesen.
szép új világ
Na persze hogy a fidess miatt több a házasság és Gyurcsány miatt több a válás, ezt elfelejtették hozzátenni, idióták!
Szókrakész
@zöldszem: De ez a családi 5 ezer is csak akkor jár, ha mindkettő dolgozik és befizet járulékokkal, tokkal vonóval a 100 ezret HAVONTA.
justhpeter
@Horizont: Nem öreg még az, aki lélekben ilyen fiatal.
zöldszem
@Szókrakész: Te tudsz olyan intézkedésüket, ami az átlag embereknek kedvez?
Ez az 5000 ft (amúgy ez egy nevetséges összeg) házassági kedvezménybe egyik rokonunk is rész akart venni. Meggondolták... iratcsere, az esketésért kifizetett összeg... valamint, ha csak a tanúkkal és a szülőkkel egy vacsora, és nem is elég az "akár 5000 ft adókedvezmény. De, olyan jól hangzik és van aki bee...bee...beeee... hááá nem?
zöldszem
@Horizont: Egy nő kora egyáltalán nem számít. A legszebb dallamokat a régi hegedűkön játsszák. ...
verőce21
Lári-fári! Minden ismerősöm munkahelye tele van szinglivel, hónaljkutyával, 6 macskával!
verőce21
Ha már szóbakerült az otthonteremtés is: a témához értő szakembereknek az a véleményük, hogy az első gyerek vállalása a vízválasztó, mert akkor változik meg egy pár élete gyökeresen, és akkor rendeződik át teljesen az élete. Éppen ezért ez a döntés születik meg a legnehezebben. Az épeszű kormányok ehhez a sorsfordító döntéshez, az első gyerek megszületéséhez, nyújtanak kiemelt anyagi és egzisztenciális segítséget. Nem a harmadik gyerek megszületéséhez!
verőce21
A szerelem örök dolog, és semmi köze nincs egy adott politikai vagy gazdasági rendszerhez
(Ez a világ arról szól, hogy ÉN vagyok a legfontosabb. Senki nem azt nézi, hogy mi adhat a másiknak egy kapcsolatban, hanem azt, hogy mit kaphat tőle. Így nem megy és nem is fog menni.)
zöldszem
"A Fidesz szerint miattuk több a házasság"
Na fene mi történt? Már nem is Gyurcsány miatt???-:))))
eszegfu
Ehhez a nagy "sikertörténethez" csupán annyit... EU-s munkaerő-felmérés szerint kb. 190 ezer felnőtt koru munkavállaló dolgozik külföldön (a GKI "reprezentációs" felmérése szerint 250 ezer fő) és ebből egy napokban megjelent tájékoztató szerint 57 (!!!) jött vissza M.o-ra dolgozni a "mézesmadzag" csábitásával. Ezt is a Fidesz kormánynak "köszönhetjük"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.