Balog Zoltán miniszter felhívására a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) cinikus módon éppen arra a napra, február 3-ra hívott össze köznevelési fórumokat a tankerületekben amikor, Miskolcon pedagógusok és a csatlakozó szakszervezetek fáklyás felvonulással demonstrálnak az oktatás tarthatatlan helyzete miatt- írja a 168.hu

Balog Zoltán cinikusan provokálja a tanárokat

A tiltakozásokat koordináló Országos Tantestületi Értekezlet február 10-re pedig országos tüntetést szervez, felhívásukat az alábbiakban olvashatja.

Elérkezett az utolsó óra

Az Országos Tantestületi Értekezlet – pedagógusok, nevelők, nevelést-oktatást segítők, diákok és szülők közös értekezlete – első gyűlése után az alábbi nyilatkozatot teszi.

Követeljük a kormányzattól az érintettek valódi és érdemi bevonásával az oktatás rendszerszintű problémáinak megoldását! Azonnali intézkedéseket követelünk az oktatás állapotának normalizálására! Támogatjuk a Herman Ottó Gimnázium nyílt levelét, a Teleki Blanka Gimnázium 16 pontját.

Illegitimnek tekintjük a Balog Zoltán által létrehozott Köznevelési Kerekasztalt, amely nem képviseli az érintetteket. A kormány ne önmagával tárgyaljon, hanem a valódi érintettekkel! Követeljük a közoktatás átfogó átalakítását, széleskörű egyeztetést a gyakorló pedagógusok és nevelésben részt vevők érdekvédelmi és szakmai szervezeteivel, szülőkkel és diákokkal! Nem hagyjuk, hogy látszatmegoldásokkal, közérzetjavító álintézkedésekkel hallgattassák el a tiltakozók hangját!

Balog Zoltán felhívására a KLIK cinikus módon február 3-ára, a miskolci tiltakozás időpontjára hívott össze köznevelési fórumokat a tankerületekben. Kérjük a pedagógusokat és támogatóikat, hogy február 3-án ne a tankerületi értekezleten, hanem a miskolci demonstráción vegyenek részt! Felhívjuk a pedagógusokat, akik nem tudnak eljutni Miskolcra, hogy a köznevelési fórumokon adjanak hangot a tiltakozók követeléseinek!

Követeléseink támogatása érdekében február 10-ére országos demonstrációra hívjuk fel az oktatásban, nevelésben érintetteket, és mindenkit, akinek fontos az oktatás jövője! A tüntetéseket koordináló felület címe: https://www.facebook.com/utolsoora/

Elérkezett az utolsó óra! A tiltakozásokat folytatjuk, és nem hátrálunk, míg a kormányzat nem kínál a valódi érintetteknek kielégítő megoldást!

Budapest, 2016. január 30.

Az első Országos Tantestületi Értekezlet résztvevői

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hetöndöe
Undormány módszerek egy undormány qrmánytól.Hányni kell ezektől.Ez a f.sz keresztény?Köze nincs hozzá.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Fradigege
@human: Majd a tűntetés után elmennek. A tűntetés miatt nem érnek rá, hiszen az előbb be lett jelentve. Nem kell rászervezni. Vagy, ha ettől betojnak, akkor a fórumkodás után mennek másnap. Arra már nem lesz alibije rászervezni a baromságait. Én is lefújom a kocsmázást, ha meccsjegyem van. Majd utána elmegyek inni. Ne a szr húzza le a wc-t. Nem kellett volna eddig elmennie lelkészkének. Menjen templomba a tűntetés alatt. Ráfér neki.
Papuska1
Na most a pedagógusok azt követelik, hogy "érdemben" tárgyaljanak velük, de a tárgyalásra nem akarnak elmenni. Akkor ezt hogy tegyék? A követelésekben számos egyébként jogos szakmai kérdés nem szerepel, ugyanakkor nyilvánvalóan nem a szakmára tartozó politikai követelések tömegével vannak. Megpróbálnak valamiféle régmúlt módszerrel egy soha nem működő, és ezer sebből vérző rendszert visszacsinálni. Egy tartalmilag megváltoztatott dolgot nem lehet visszacsinálni! Általában visszacsinálni semmit nem lehet, lehetne jobban csinálni, de akkor nem politikai, hanem szakmai kérdésekről kellene tárgyalni. A szakszervezet a "farok csóválja a kutyát" módit próbálja visszahozni, ami a Magyar Bálint féle liberális oktatást hozná vissza. A konzervatív rendszerben a megrendelő mondja meg mit vár el, a szolgáltató pedig teljesít, és itt az állam a megrendelő, és ez egy konzervatív állam. Ezzel együtt szépen emeli a béreket és úgy tűnik szakmai kérdésekről (amikben szerintem is van mit javítani) kész tárgyalni. A szakszervezet nem a pedagógusok érdekeit nézi, hanem helyette politikai eszközként, pártpolitikai célra próbálja használni a pedagógusokat, ha hagyják!
Hellcat
Csak a szokásos aljas fidesz kdnp szarkeverés...
kukac50
Balog egy aljas cinikus elmebetegen mosolygó barom aki nem ért semmihez.
Borsodi
Nembiztos,hogy így fog mosolyogni 2018ban ,mert nem mindenkinek jön be ez a nyálcsorgató stilus.Ilyen emberekkel kell tárgyalni a pedagógusoknak tiszta szégyen egy asztalhoz se ülnék le vele.,képzeljük el öltöny nélkül ahogy a bolt előtt ül melegítőben éppen kéreget. Volna valaki aki megsajnálja?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.