A politikusok nem befolyásolhatják a bírák ítélkezési munkáját, de az embereknek nem tiltható meg, hogy elmondják véleményüket a bíróságok döntéseiről – mondta Lázár János kedden Hódmezővásárhelyen.

Egy politikus nem befolyásolhatja a bírák ítélkezési munkáját, nem gyakorolhat nyomást a bíróságokra – hangsúlyozta a Miniszterelnökséget vezető miniszter Almási István (Fidesz-KDNP) polgármester és több helyi önkormányzati képviselő társaságában tartott lakossági fórumán.

Lázár: Az embereknek joguk van elmondani véleményüket a bírósági ítéletekről

A térség országgyűlési képviselői posztját is betöltő politikus elmondta, az ítéletek megvitatásához azonban az embereknek joga van, és ahhoz is, hogy kifejezzék elégedetlenségüket vagy véleményüket.

Az embereknek fogytán a türelme és a bizalma, az igazságérzetükkel ellentétes döntések pedig megrengethetik az igazságszolgáltatásba vetett hitüket – mondta, hozzátéve: a politikusok nem dughatják homokba a fejüket.

Lázár János kijelentette, amennyiben a törvények nem teszik lehetővé, hogy egy súlyos ipari vagy természeti katasztrófa esetén kiderüljön, kit terhel a felelősség, akkor meg kell változtatni a jogszabályokat.

Egy hozzászólásra reagálva, amely azt kifogásolta, hogy egy strasbourgi bírósági döntésben a börtönkörülmények miatt kártérítést ítéltek magyar fogvatartottaknak, a politikus úgy fogalmazott, fölháborítónak és méltánytalannak tartja, hogy úgy tűnik, az Európai Unió jobban védi a bűnözők jogait, mint az áldozatokét.

A miniszter közölte, ahhoz, hogy minden uniós előírásnak megfeleljenek a fogva tartási körülmények, 90-100 milliárd forintot kellene a börtönök bővítésére fordítani.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CHEWBACCA
IGEN! A pörbölyi vonatbalesetben is a masinisztát ítélték el, mert 18 km/ó helyett 81 km/ó sebességgel ment a kötöttpályás közlekedési eszközzel...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Toby
Na wazze, miután már minden prominens megszólalt az ügyben, felébredt lézer-piszkos is, mert dumarohama van, de előtte gondosan megvárta, hogy mások mit szólnak !

A bíróságnak meg joga van függetlennek lenni - weazze ! De nem illiberális módon - wazze !
wagabund
Arról kellene néhány szót ejteni, hogy a bíró az elétárt anyagból ítélkezik.

Ha egy alkalmatlan, vagy részrehajló szakértői véleménnyel támogatott szerény, mondhatni amatőr váddal szemben jobb a védelem, akkor a bíró a legjobb tudásával is csak ezt az ítéletet hozhatja...és mint tudjuk, nem lehet valakiből bíró csak úgy, egy OKJ-s tanfolyammal...
nemkati
@CHEWBACCA: Jé, tényleg. :DDD Jó szemed van, vuki! :)
1magyar
Lázár viszonylag jól méri fel a helyzetet és látja, hogy nem lehet már tovább nyúzni a népet.Az annyit is ér beszéde kb. olyan jelzésű mint Gyurcsánynak az öszödi beszéde.
silber13
@bencemacska: Arra a tömzsi, széthízott, nyaka helyén ürességtől kongó hidroglóbuszt viselő izére tecc gondúni?:-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.