A médiatanács hatáskör hiánya miatt érdemben nem vizsgálhatta, így megtagadta a szakhatósági hozzájárulást a TV2 eladásával kapcsolatos versenyhivatali eljárásban.

A médiatanács kizárólag akkor járhatott volna el az ügyben, ha az érintett vállalkozások mindegyike szerkesztői felelősséget viselne valamilyen médiatartalom felett – írják "a Megapolis Zrt., valamint a CCA Vízió Kft. és a Double 6 Dominoes Kft. médiaágazati összefonódásához kapcsolódó, jelenleg is zajló fúziós eljárásról".

Megemlítik: a bekért nyilatkozatok és bizonyítékok alapján az utóbbi két cégnek nincs ilyen szerkesztői felelőssége, ezért a médiatanács nem dönthetett érdemben a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megkeresése nyomán.

Mint korábban írtuk, nem ez az első eset, amikor grízes ügyekben nem érzi magát illetékesnek a médiatanács. Hatáskör hiánya miatt érdemben nem vizsgálhatta, így elutasította azt a beadványt, amely sérelmezte, hogy az MTI OS szolgálata megtagadta a kérelmező sajtóközleményének közzétételét egy a 2015 szilveszterén Kölnben történtekről szóló videó kapcsán.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.