Erős, választóvonalak nélküli Európát szeretne a négy visegrádi ország, amelyek miniszterelnökei hétfőn Prágában közös nyilatkozatot fogadtak el a csoport megalakulásának 25. évfordulója alkalmából.

Bohuslav Sobotka cseh, Beata Szydlo lengyel, Orbán Viktor magyar és Robert Fico szlovák kormányfő a Prágai Nyilatkozatban óvtak az esetleges választóvonalak kialakulásától az Európai Unióban és hangsúlyozták, hogy az EU-nak nyitottnak kell maradnia a tagság iránt érdeklődő országok számára. Az európai integráció elmélyítését alapvető kérdésnek nevezték.

A kormányfők úgy vélekedtek, hogy Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia uniós csatlakozásával Európa egyesült. Ugyanakkor utaltak arra hogy Európában továbbra is fennáll a választóvonalak kialakulásának a veszélye.

"Ennek tudatában készek vagyunk aktívan és határozottan megelőzni és meggátolni az új határok kialakulását. Meggyőződésünk, hogy európai partnereink osztják ezt a törekvésünket és ilyen szellemben készek együtt dolgozni velünk" – olvasható a nyilatkozatban.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
A hazugovics szervezkedik, de én szerintem a nyugat befog tartani neki, és mikor majd tudomására hozzák a ,,négyek bandájának,, hogy kívül tágasabb, azon mód a másik három visszatáncol, mert nem hülyék hogy az Uniós csecset elengedjék, akkor kimarad szarban megint hát persze a magyarok, mint mindig!!!
papa.49
Nem a ,,négyek bandája,, fújja itt a passzátszelet, ezt azért nem ártana tudni, Európa meg van akár mind a négy nélkül is, de a hármak nem lesznek teljesen hülyék, az is biztos!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.