Elégedetlenek a zalaegerszegiek a város megújult közvilágításával. Az utcán megszólított helybeliek kivétel nélkül azt mondják, hogy a korszerűsítés óta sötétebb lett este a város. Főleg a gyalogátkelőket érzik emiatt veszélyesnek az egerszegiek – írja a NOL.hu.

Összesen 5984 utcai lámpatestet cseréltek ki. Az önkormányzat pályázata nyert is, így az egymilliárd 156 milliós beruházás teljes finanszírozását az unió vállalta. A terveket és a lámpatesteket a General Energy biztosította, a munkák kivitelezését – közbeszerzéssel – az Elios Zrt. nyerte el 2015 januárjában. Az Elios sokáig Orbán Viktor vejének az érdekeltségébe tartozott, de a beruházás idején, Tiborcz István már kiszállt a cégből.

A zalaegerszegiek sokat panaszkodnak az új közvilágításra, a NOL.hu kérdéseire nem válaszoltak az önkormányzatnál, viszont más forrásból a lap úgy értesült, hogy folytak mérések, egyeztetések. A bökkenő ott van, hogy

a világítás minőségének javítására öt évig nincs lehetőség, mivel akkor az unió visszakövetelné a beruházásra fordított támogatást. Persze ha kiderülne, hogy a tervező vagy a kivitelező hibázott, akkor a város átháríthatná rájuk a javítás költségeit.

Nem csak Zalaegerszegen nincsenek megelégedve az Elios részvételével végzett közvilágítások megújításával, Pécsen is hasonló problémák merültek fel.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Mi ebben az új? Őfenesége szereti sőtétben tartani az alattvalóit! =))
1magyar
Nincs az országban olyan városlakó, már egyre több város tönkre van téve világításilag is, aki elégedett lenne az új közvilágítással. Kivéve aki a munkáért felvette a sok-sok milliót.
1magyar
Éva nénit megkérdezik este az utcán, hogy van megelégedve az új közvilágítással: jó, de mikor kapcsolják fel?
zöldszem
Ja kérem, rezsicsökkentés van! vagy nem???
Toby
A város polgármestere, a Zala Hírlkapban egy egész oldaon magyarázta, higy a szerződést még nem ő kötötte hanem az előző polgármester, azonban a döntéshozatalban tevékenyen benne volt ! Ezt már nem ő mondta hanem az ellenzékiek !

Látni kell, egy volt a cél, hogy a tiborcz-csávó belemarkolhasson a Nagy Pénzbe ! Le vannak szarva az emberek érdekei, akik egyébként elég tisztességesen adóznak helyben is ! Rádásul megemelték az adókat, így 500 millióval több folyik be a pártkasszába !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.