Megakadályozta egy ismeretlen, kigyúrt férfiakból álló csoport Lukács Zoltán, az MSZP alelnöke szerint, hogy a párt kedd reggel ismét beadhassa a vasárnap boltzárról szóló népszavazási kezdeményezését az Országos Választási Bizottságnál.

A képviselőt kora reggel bőrfejűek várták a Nemzeti Választási Irodánál, akik megelőzve a politikust elözönlötték az épületet – írja a Klubrádió. 15-20 nagydarab szélsőjobbos, Nagy-Magyarország jelképeket viselő állta el a Választási Iroda bejáratát – az NVI nem tudja kezelni a helyzetet, nem ellenőrzi, hogy ki beadványozó, ki nem. A társaság – Lukács Zoltán elmondása szerint – inzultálta az MTI fotósát.

Bőrfejűek állták el az MSZP útját a Választási Bizottságnál

Kósa Lajos éppen hétfőn mondta azt, hogy Magyarországon lehet népszavazást rendezni, sőt, mi az hogy, 2003-ban is volt például egy az EU-tagságról...

Bőrfejűek állták el az MSZP útját a Választási Bizottságnál

Lukács Zoltán az MTI-nek nyilatkozva azt mondta, hogy reggel 6 órakor érkeztek az épület elé, akkor már 15-20 kigyúrt, kopasz ember állta el a bejáratot. Szavai szerint 8 órára "teljes mértékben átvették az irányítást, azt mondhatnám, még az NVI felett is, mondván, hogy ők beadványozók".

Közölte: egy szocialista politikus, Nyakó István is sorban áll, de jelenleg senki nem gyakorolhatja állampolgári jogait, vagyis nem tud beadvánnyal fordulni az NVI-hez. Szóvá tette azt is: senki nem ellenőrizte, hogy a sorban állók valóban beadványozók-e.

Lukács Zoltán nyilvánvaló provokációnak tartja az esetet, és azon véleményének adott hangot, hogy a szerinte szélsőjobboldali férfiakat

ideküldte a hatalom.

Hozzátette: nagyon nehezen tudja elképzelni, hogy a helyszínen lévő férfiak mindannyian népszavazási kérdést akarnak benyújtani. Szerinte meg akarják akadályozni, hogy a vasárnapi zárva tartás ügyében népszavazást lehessen tartani.

Beszámolt arról is, hogy a férfiak agresszívan léptek fel, nemcsak velük szemben, hanem a médiával szemben is. Elmondta, hogy az MSZP jogi lépéseket is fontolgat a joggyakorlás akadályozása miatt.

Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója azt látja, hogy mintegy 10-15 fekete ruhába öltözött, kopasz férfi áll az NVI bejáratán belül. Az NVI megnyitotta az oldalsó bejáratát, hogy az épületbe be lehessen jutni. A beadványozók között egy idős nő is várakozik.

A Kúria kedden dönt arról, hogy helybenhagyja-e a Nemzeti Választási Bizottság döntését, amely hitelesítette a vasárnapi zárva tartásról szóló népszavazási kérdést. Amennyiben a Kúria megváltoztatja az NVB határozatát, és úgy dönt, a benyújtott kérdésben nem lehet népszavazást tartani, megszűnik a "védettség", és új kérdést lehet benyújtani, amelyet az NVB elbírálhat. Az NVB az elsőként benyújtott kérdésről dönt.

Az idős nénit védik?

A népszavazási kérdés leadásában az MSZP-s Nyakó István konkurenciája egy néni, aki szintén itt van a kapualjban. Állítólag őt védik a nagy termetű kopaszok.

A lényeg:

A magyar népszavazás abszurd ügyrendje szerint amint a Nemzeti Választási Iroda honlapján megjelenik, hogy Kúria elutasítja az előző népszavazási kezdeményezést, azt követően bárki nyomja meg a gombot – pontosabban rakja be a papírt a megfelelő nyílásba, majd nyomja rá a dátumbélyegzőt –, annak a kérdését fogják elfogadni. Ezért vár mindenki egy néhány négyzetméteres kapualjban – írja a 444.hu.

A kopaszok egyelőre tagadják, hogy a nénit védenék. Ha le akarja adni a népszavazási kezdeményezést Nyakó és nem engedik oda a kopaszok, akkor nyilvánvalóvá fog válni a helyzet.

97 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
@karma1: Le kellett volna sajnálni, hogy kopaszok állnak ott. Joguk van bemenni az épületbe és ebben nem akadályozhatják meg őket. Azt meg ki az a hülye aki elhiszi, hogy nem a fidesz rendelte oda őket. Nincs egy portás akinek gyanús lett volna, hogy az ajtót teljesen eltorlaszolta egy gyanús tömeg és senkit nem engednek be az épületbe? Már nekik hívni kellett volna a rendőrséget. A fidesz a mocskos munkát okosan másokkal végezteti el. A hatalomért mindenre képesek. Most csak a szabad mozgáshoz való jogot korlátozták, de ezek a tisztafejű idióták biztos jók keményebb akciókra is. Ahogy a fidesz székházat is egy gyilkosságban résztvevő aktivista védte.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bencemacska
@human: Sok minden világosabb lett, Kálmán Olgánál elmesélte Lukács Zoltán az egész reggel és délelőtt történéseit. Ő azt állítja, hogy nem nézték meg a bőrfejűek papírjait. De váltották is egymást, akik 8 óra előtt mát ott voltak, azok helyett jöttek azok, akiknél volt dosszié!
hetöndöe
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
karma1
@Toby: Koszi, de wolfikakent ugyanezt csinalta kb. 2 honapig,,,, izelgetett a billentyuzetemmel...
Tudod, en nem vagyok magyar, o viszont szuperul ekezettel bepotyogi az eppenseggel leirt szavait, qrva rossz helyesirassal...

Egyebkent most probalom osszeszamolni a "mi vagyunk a tobben"-t, es akarhonnan szamolom, mindig csak preparator jon be EGYEMBERKENT a szamitasba...:o))))
Aze' ez eleg sz@r arany - kb. ennyi a 2/3-os fide$$ letszam is...:o))))
human
@bencemacska: És közben kiderült, hogy legalább egy dossziéban a nő beadványa volt. Ez mi ha nem összejátszás az mszp-s beadvány megakadályozására? Ez valahol biztos ott van a BTK-ban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.