Bármikor dönthetnek úgy, hogy nemzetgazdasági érdekekre hivatkozva csökkentik vagy visszatartják a nyugdíjakat. Az atv.hu egyik olvasója hívta fel a figyelmet arra, hogy az egyik legnagyobb, külföldi érdekeltségű biztosító hazai csoportja úgy próbál a nyugdíjcélú életbiztosításra ösztönözni, hogy azt állítja: az Alaptörvényben már nem szerepel a társadalombiztosítás intézménye. Az állam bármikor dönthet úgy, hogy drasztikusabban csökkenti a nyugdíjakat, mert a nyugdíjra nincs alkotmányos garancia, nem jár alanyi jogon az állami nyugdíj. A portál utánajárt és ugyanerre a következtetésre jutottak a nyugdíj-biztosítási szakértők is. Szerintük az, hogy a jogi szabályozás már szociális hozzájárulási adónak hívja a nyugdíj-biztosítási járulékot, azt jelenti, hogy a kormányoknak nem feltétlenül kell a nyugdíjra fordítaniuk az adónak minősülő összegeket.

Forrás: 24.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szókrakész
Na erre mit mond Orbán Megvédtük Viktor?
Mobil123
Sajnos ez így van!! :-( Majd mindjárt jönnek a jól menő gazdag fanok és megmondják a tutit, hogy mindenki gondoskodjon magáról. Csak azt nem mondják meg hogy miből?!! A családok jó ha fizetéstől fizetésig kihúzzák.
eszegfu
Ezt sajnos azóta sejtettem, amikor 2012.jan. 1-től a TB törvényből kivették és betették az adótörvényekbe, mint szociális hozzájárulás adó megnevezéssel. Abban a pillanatban, hogy valami befizetés jellegü dolognak ADÓ megnevezése van, már "nem jár" érte szolgáltatás. A TB törvényben lévőknek mind járulék a megnevezése, amiért jár szolgáltatás. Szép, csendben, sunyi módon kitalálták!
Toby
Kell a "saját lábon álláshoz" és az eltolcsy tervezett fizuemeléséhez !

Ki kell vinni a nyugdíjaskat is az utcára ! Az 1.6 %-os emelés elég alap hozzá !
pbalage
@Szókrakész: például: "Mi magyarok nyughatatlan nép vagyunk!"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.