A vasárnapi választás tétje, hogy Salgótarján a kormánnyal együttműködve fejlődési pályára fog-e lépni Simon Tibor vezetésével, vagy marad abban a szakaszban, amit 2006-ig megszokott a város, illetve ami az elmúlt másfél évet jellemezte – mondta Németh Szilárd kedden Salgótarjánban.

 A Fidesz alelnöke a kormánypártok polgármesterjelöltjével, Simon Tiborral tartott sajtótájékoztatón kitért rá: a konszolidációval Salgótarjánban 3,2 milliárd forintos adósságot vállalt át az állam.

Úgy fogalmazott: "2014-ben a szocialistákat visszakívánták az emberek", szocialista polgármester vezetésével, szocialista többséggel 945 millió forintos plusszal vették át a költségvetést, ma pedig – másfél évvel a választások után – ott tartunk, hogy megint van 1,1 milliárd mínusz, "tehát az elvtársak kettőmilliárdot eltapsoltak".

A Fidesz alelnökének szavai szerint egy rendbe tett költségvetésből csináltak egy szétlőtt költségvetést, pedig, mint mondta, óriási pénzek jöttek Salgótarjánba. A kelet-nógrádi hulladékrekultivációs társulásnak 3,5 milliárd, az észak-magyarországi régió onkológiai rendszerének fejlesztésére csaknem 2 milliárd, a Nógrád megyei TISZK infrastrukturális fejlesztésére egymilliárd – sorolta Németh Szilárd, hozzátéve: "dőlt ide a pénz", és ma meg azon kell törni a fejét mindenkinek, hogy mit fognak kezdeni ezzel a kettőmilliárdos mínusszal.

Németh Szilárd a sajtótájékoztatón arról is beszélt, hogy Fekete Zsolt alpolgármester (a baloldal polgármesterjelöltje) esetében magánjogilag is "bibi van". Mint mondta, az önkormányzat "jól kibélelt" egy kft.-t, amelynek Fekete Zsolt és több barát a tagja, és említést tett egy ukrán úrhoz vezető, 12 cégből álló hálóról, amelyből hét már megbukott, három ellen felszámolási eljárás van, egy cég ellen végelszámolást folytatnak.

Az alelnök hangsúlyozta: nem lehet olyan emberre bízni a pénzt, aki a saját cégeivel nem tud elszámolni. Csak olyan emberre lehet bízni, aki megbízható, akiben már többször megbíztak az emberek, aki a mostani munkáját is megelégedéssel végzi, aki teljes egészében együtt tud működni azzal a kormánnyal, amely az adósságok, az adók csökkentését, a megyei jogú városok helyzetbe hozását teszi középpontba; ez pedig nem más, mint a Fidesz-KDNP jelöltje, Simon Tibor – jelentette ki Németh Szilárd.

Simon Tibor a sajtótájékoztatón kiemelte, hogy Salgótarjánnak, törvénysértő módon, és Magyarországon egyedüli településként nincs beterjesztett költségvetése.

Mint mondta, a jelenlegi városvezetés nehéz gazdasági helyzetbe, működési oldalon gyakorlatilag csődközelbe vitte a várost az elmúlt időszakban, ezért olyan döntéseket készítettek elő, amelyeket nem szeretnének Salgótarján lakosságának tudomására hozni a választás előtt.

Salgótarjánban vasárnap időközi polgármester-választást tartanak, mert novemberben meghalt Dóra Ottó, a megyei jogú város 2014-ben megválasztott MSZP-s polgármestere.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
"illetve ami az elmúlt másfél évet jellemezte "

Mert, nem adtatok pénzt Salgótarjánnak a közösből g..ik?
Toby
Mészáros & mangalicza meg a vén vajna fontosabb volt, mint a megyeszékhely !
pbalage
remélem mindenki tudja Salgótarjánban, hogy a becsület sokkal többet ér a pénznél, szóval szinte bárkire, csak a Fideszre NE!
Dr.Doktorovics trinitron dr.
Tegnapi Facebbok reagálás Fekete Zsolttól"
"Látva a mai Fideszes sajtótájékoztatót, azt tudom mondani, Kedves Barátaim, hogy elégedett vagyok az egy éves teljesítményünkkel és azzal, hogy semmi épkézláb dologgal nem tudtak ellenem előhozakodni a kampányban. Azt is mondhatnám, hogy személyem elleni támadások tekintetében (Fekete) lyukra futottak.
Dr.Doktorovics trinitron dr.
Ugyanis az a "rossz" hírem van, kedves ellenzéki és kormánypárti kollégáim, hogy semmi közöm nem volt soha a sajtótájékoztatóban emlegetett Fusz Centrum Kft.-hez, ráadásul Németh Szilárd úr teljesen összefüggéstelen magyarázkodásából én sem értettem, hogy mit akarnak kihozni. (Halkan jegyzem meg, hogy nálam van a nevezett Kft. cégkivonata, amit holnap elküldünk a cikket megjelentető sajtóorgánumoknak helyesbítés gyanánt.)
Tudom, mert ismerem a módszereiket, hogy erről ismét kiadnak egy kérdőjelekkel, sejttetésekkel és rémisztgetéssel teli szórólapot, de hát nosza rajta. Azért Önöktől több komolyságot vártam volna. Most mondhatnám, hogy rágalmazásért feljelentem Önöket, de ha nem haragszanak, én nem a feljelentgetésekkel szeretnék erőt fitogtatni, bár még nem döntöttem el, hogy teszek-e. Inkább azzal, hogy van programom, amit sokszor sok helyen elmondtam, és csináltunk belőle egy rövid és emészthető kivonatot. Ehhez képest Simon úrnak csináltak egy képregényt 10 vagy 12 pontnyi konkrétumokat nem tartalmazó, bárminemű elképzelést nélkülöző valamit, amire talán még Önök is szégyellik azt mondani, hogy program. Hát nem csodálom, hogy ezt eddig rejtegették. Magam is többet vártam volna, miután a fideszes időszak alatt tízmilliókat fizetett ki az önkormányzat a kommunikációs cégeiknek. Ugye emlékeznek?
Azzal házalnak, riogatnak, sajtótájékoztatókat tartanak, és régi cimboráik kommentelgetnek az oldalamon, hogy egymilliárdos a hiány, csődben van a város. Nos, a valóság az, Kedves Urak, hogy majd' 650 millió Ft pénzmaradvánnyal zártuk a 2015-ös évet.

Ez hivatalos adat, arra bíztatom Önöket, hogy kérjék ki bátran.
Szóval értem én, hogy kapálóznak, de a tények sajnos makacs dolgok.

Azért remélem vasárnap nem állnak majd elém Kubatov-biztiőr bőrfejű alakok a szavazófülkénél, mint ahogy a mai napon az elé a Nyakó István elé tették, aki a vasárnapi boltbezárás ellen népszavazást akart kezdeményezni.
nezelodo
Elég nagy a dakota riadalom, félnek hogy megismétlődik a tapolcai hatalmas pofára esés: Azért arra vigyázzanak, nehogy rutinból vigye a pezsgőt a fideszes jelölt az urnazáráskor, hátha az ellenfél, ( a dakotáknál ellenség), sikerére tudják csak meginni, mint a fent említett elbukott hitbizományban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.