A vasárnapi boltzárról népszavazást kezdeményező Erdősi Lászlóné csütörtökön azt közölte az MTI-vel: határozott álláspontja az, hogy nem ért egyet az üzletek vasárnapi nyitva tartásával, véleménye kialakításában pedig egyetlen párt sem befolyásolta. 

A sajtóban megjelent híresztelésekkel szemben a kezdeményezést mint a közügyek iránt érdeklődő, arról véleménnyel bíró független magánszemélyként tettem meg.

- írta herceghalmi keltezésű sajtóközleményében Erdősi Lászlóné, Erdősi László korábban fideszes, jelenleg független herceghalmi polgármester felesége.

A kérdése úgy szól: "Egyetért-e Ön azzal, hogy a kiskereskedelmi üzletek – a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló 2014. évi CII. törvény szerint – továbbra is zárva tartsanak vasárnap?"

Kedden két, a vasárnapi boltzárral kapcsolatos kérdést is benyújtottak a Nemzeti Választási Irodához. Az elsőt Erdősi Lászlóné, a másodikat néhány másodperccel később Nyakó István szocialista politikus. Az MSZP szerint mindez úgy fordulhatott elő, hogy több "kopasz férfi" akadályozta politikusát. Mivel a népszavazásról szóló törvény szerint egy kérdés benyújtása után már nem nyújtható be azonos tárgyú kérdés az előbbi hitelesítését megtagadó döntés jogerőre emelkedéséig, ha Erdősi Lászlóné kérdése megfelel a jogszabályi előírásoknak, akkor az kerül a Nemzeti Választási Bizottság elé.

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

leszúrt rittberger
Vén picsa, neked nem mindegy, mikor mész Herceghalomban boltba?

De baszd el nyugodtan többmillió ember hétvégéjét, hétköznapját, te fontoskodó lófaszjóska, igazi Nemzeti Nagyasszony, Keresztyén-konzervatív Tartópillér, te...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nyanya001
@nemkati: Egyik hozzászólását sem olvastam.
nemkati
@nyanya001: Nem vesztettél semmit. :)
Esetleg egy kis elképedést, és némi kacajt.
human
@nyanya001: 14:46-ra. Szép akció volt. A hatalom kiszolgálóival ez még mindig egy finomkezű bánásmód volt. A rendőrök ide milyen gyorsan kiértek.
nyanya001
@human: Rendőrállam!
Rákosi sárgul az irigységtől !
Mobil123
@Majdnemarany: látom fénylettél két kommentig :-DDDD

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.