A vasárnapi boltzárról népszavazást kezdeményező Erdősi Lászlóné csütörtökön azt közölte az MTI-vel: határozott álláspontja az, hogy nem ért egyet az üzletek vasárnapi nyitva tartásával, véleménye kialakításában pedig egyetlen párt sem befolyásolta. 

A sajtóban megjelent híresztelésekkel szemben a kezdeményezést mint a közügyek iránt érdeklődő, arról véleménnyel bíró független magánszemélyként tettem meg.

- írta herceghalmi keltezésű sajtóközleményében Erdősi Lászlóné, Erdősi László korábban fideszes, jelenleg független herceghalmi polgármester felesége.

A kérdése úgy szól: "Egyetért-e Ön azzal, hogy a kiskereskedelmi üzletek – a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló 2014. évi CII. törvény szerint – továbbra is zárva tartsanak vasárnap?"

Kedden két, a vasárnapi boltzárral kapcsolatos kérdést is benyújtottak a Nemzeti Választási Irodához. Az elsőt Erdősi Lászlóné, a másodikat néhány másodperccel később Nyakó István szocialista politikus. Az MSZP szerint mindez úgy fordulhatott elő, hogy több "kopasz férfi" akadályozta politikusát. Mivel a népszavazásról szóló törvény szerint egy kérdés benyújtása után már nem nyújtható be azonos tárgyú kérdés az előbbi hitelesítését megtagadó döntés jogerőre emelkedéséig, ha Erdősi Lászlóné kérdése megfelel a jogszabályi előírásoknak, akkor az kerül a Nemzeti Választási Bizottság elé.

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

leszúrt rittberger
Vén picsa, neked nem mindegy, mikor mész Herceghalomban boltba?

De baszd el nyugodtan többmillió ember hétvégéjét, hétköznapját, te fontoskodó lófaszjóska, igazi Nemzeti Nagyasszony, Keresztyén-konzervatív Tartópillér, te...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
leszúrt rittberger
Vén picsa, neked nem mindegy, mikor mész Herceghalomban boltba?

De baszd el nyugodtan többmillió ember hétvégéjét, hétköznapját, te fontoskodó lófaszjóska, igazi Nemzeti Nagyasszony, Keresztyén-konzervatív Tartópillér, te...
nemzeti_nyugdíjas
Ez a vén lotyó nagyon elszántan védte a fidesz álláspontját. Remélem akik nem értenek vele egyet jól megpüfölik a falujában. Szégyen ez a nő, hogy nem sül le a pofájáról a bőr!
Aki Én
Ez olyan időskori cukiság. Nem ért egyet a boltok vasárnapi nyitvatartásávaaaaaalllllll???
DE HÁT A BOLTOK VASÁRNAP ZÁRVA VANNAK!!! Azért miért kell népszavazás, ami van?
Erdősné nem látja a fától az erdőt? Ez a nő hangosan beleszarik a demokrácia pofájába!
Jankó123
A -Majom?
B -Nem, Ö egy rezsicsökkent értelmi képességű jóasszony. Érted már?!
A -Jééé! Beszél!!!
:-)))
Jankó123
@pbalage: Biztos banánt, mivel az javítja a látást!
:-)))
nemkati
Ha ennek a banyeknak a kérdéséből népszavazás lesz, és tegyük fel a NEM-ek győznek, akkor a boltzárnak meg kell szűnni, és a Fidesz-KDNP-nek a nagy arcáról lesülhet a bőr. De már nem emlékszem a törvényre, tehát az csak a kiskereskedelemre vonatkozik? A TESCO, az AUCHAN viszont nem kiskereskedelmi árusítóhely, ezekkel mi van, ezekre hányas törvény vonatkozik?

Ez a cirkusz viszont arra jó, hogy húzzák az időt a kormány és birkái.
Aki Én
@nemkati: Ebből nem lehet népszavazás. Értelmetlen a kérdés, hiszen vasárnapi nyitva tartás nincs. Ami nincs, arról szavazni sem lehet. Ugyan azt játszották el, mint tavaly az egyébként vasárnap is nyitva tartó vidéki boltos szektatársuk.
Eriksson
Az asszonyságnak joga van, persze, hogy joga van nem egyetérteni a boltok vasárnapi nyitva tartásával.
Az viszont meghaladja a felfogó képességem, hogy egy idős asszonynak mitől vált ez olyannyira kardinális kérdéssé, hogy képes volt felutazni Pestre is, hogy egy beadvánnyal nyomatékosítsa azt.
Aki Én
Egyébként érthetetlen az a kopaszokkal szembeni előítélet. Ezen a képen is jól látszik, hogy ez a két jámbor ember mennyire szereti egymást. Gondolom a szemöldökük is csak azért van kiszedve, hogy ne tompítsa csillogó szemük egymásra vetett pillantását. Sajnos vizuális típus vagyok, úgyhogy most elmegyek hányni...
nemkati
@Aki Én: De hát a kérdésben nincs is szó nyitvatartásról!
És a másik kérdésem: mi lett a sorsa a korábban beadott népszavazási kérdéseknek? Azokból miért nem lett népszavazás?
Aki Én
@nemkati: ,,határozott álláspontja az, hogy nem ért egyet az üzletek vasárnapi nyitva tartásával"
Csak hogy erről szó sincs, az üzletek vasárnap zárva vannak.
Ez olyan, mintha arról kezdeményeznék népszavazást, hogy nem értek egyet azzal, hogy a fű ne legyen zöld.
hetöndöe
Vajon még ellenzékben miért nem akarták bezáratni vasárnap a boltokat,ha ez olyan fontos kérdés?
Ja hogy akkor még nem volt érdekük?
Az más.
Hazug mocskos vén szatyor,remélem megköpködik a falujában.
papa.49
Ennek az egésznek csak egy célja volt véletlenül se jusson a választási bigottság elé a szoci kezdeményezés!!! A ,,bigottság,, NEM ELÍRÁS...
Hellcat
Kár volt ehhez az arcát adni mama...eljön még az idő amikor köpködni fognak az utcán ha elmennek magam mellett...remélem minél hamarabb.
eugen4402
@Eriksson: Kérdezed, hogy miért utazott fel Pestre emiatt Erdősiné..?
Úgy emlékszem, a férje részletes választ adott erre a jogos kérdésre:
"- A feleségem jó ügyet szolgált a beadványával.-" Valószínű, hogy egész életében mindig a tettek mezejére lépett, ha a "jó ügyet" kellett szolgálni, most legalább az egész falu megtudta róla.
Rózsika Hatházi
Nem lesz itt népszavazás semmiről sem. Amíg a vezír van és rajta múlik. A migráncsokról sem. Bedobta a köztudatba, oszt lehet rajta rágódni. A kutyám sem venné be. Más:
tegnapi hír, az ujság X-edik oldalán: A magyar állam nemrég teljes titokban megvásárolta Graham Bell feltaláló, skót-amerikai fizikus villáját. Az amerikai lapértesülések szerint 4,7 milliárd forintért. Azt azonban az amerikai sajtó sem tudta kideríteni, mi szüksége van a magyar kormánynak az 1858 négyzetméteres, neoklasszikus stílusú házra. Erre a kérdésre a miniszterelnökség és a külügyminisztérium sem válaszolt. Mindenesetre, a kecó közel van a fehér házhoz. De, mi egyébként utáljuk Amerikát, ugye?
Ezt csak azért írtam ide, hogy látható legyen a fene nagy demokratikus hozzáállás. Nekünk demokrácia, nektek meg kuss!
Eriksson
@Aki Én: ,,határozott álláspontja az, hogy nem ért egyet az üzletek vasárnapi nyitva tartásával"
Tehát a boltbezárási törvényt szerinte nem kell megváltoztatni.

Én a helyében úgy oldanám fel ezt a paradoxont, hogy megkérném a polgármester uramat, hogy még véletlenül se nyissanak ki a boltok Herceghalomba. Hogy az ország többi részében mit tesznek, az engem teljesen hidegen hagyna.

Minden független magán személy ott dirigáljon, ahol... eszik.
Dr. Felipe
"A sajtóban megjelent híresztelésekkel szemben a kezdeményezést mint a közügyek iránt érdeklődő, arról véleménnyel bíró független magánszemélyként tettem meg."

Ezt írta le neki a takonyárpi, csoda hogy el tudta olvasni.
papa.49
@Dr. Felipe: Amit nyilatkozott a luvnya az csak ,,RIZSA,,!!!
Eriksson
@eugen4402: Csakhogy a "jó ügy" emberfüggő.
Ami az egyiknek jó, az a másiknak lehet keserves.
dr. prédikátor
Hülye vén picsa! Ezért kár volt kinyitni a lepcses pofádat! Azt se tudod mit adtál be!!!De neked beadhatná már a vezérbika!!!remélem a helybeliek "megdicsérnek" érte!!!
Eriksson
@dr. prédikátor: Micsoda remek tiráda! Most már jobban vagy?
eugen4402
@Eriksson: Tartok tőle, hogy el sem tudják képzelni, hogy más emberek nem az ő szemüvegükön át látják a világ dolgait. Számukra az magától értetődik, hogy az a "jó ügy", amire föntről azt mondják, hogy bizony, az úgy jó.
dr. prédikátor
@Eriksson: Valami gondod van!!!???Gyógyszer!!!
Eriksson
@eugen4402: Lehetséges. De ha valaki független magánszemélynek tartja magát, akkor előbb függetlenítse magát a politikától, a regnáló kormánytól, az ellenzéktől, és maradjon szépen otthon a független véleményével.
Eriksson
@dr. prédikátor: Mi ez nálad? Tourette szindróma?
dr. prédikátor
@Eriksson: Nem, csak allergiás vagyok a hülyékre!!!
eugen4402
@Eriksson: Tökéletesen egyetértek, és itt látom azt a minőségi változást, amit egyre többen leesett ajakkal szemlélünk. Az, hogy már a látszatra sem adnak! Független magánszemély magánvéleményét akarja érvényre juttatni, és közben a kormánypárt alelnökének a verőlegényei kísérik "bevetésre"...Persze, pubi... NEM NYILATKOZOM!!! 26-szor... Ha annyira hallatni akarta a hangját, miért használta ki az adódó lehetőséget?!? Gőgös mondta a frankót.
eugen4402
@eugen4402: Bocs, elszúrtam: "... miért NEM használta ki az adódó..."
Eriksson
@dr. prédikátor: Akarsz beszélni róla? :))))
Eriksson
@eugen4402: De vajon miért egy vidéki öregasszonyt szemeltek ki közreműködőnek?
eugen4402
@Eriksson: Nem tudom, de talán valamilyen pszichikai szempont alapján esett rá a választás. Végtére is egy tisztességes, munkában eltöltött, kemény tapasztalatokkal bíró "hiteles" magánszemélyt valahogy így képzel el a kisember. Semmi cicoma, szerény, magába forduló stílus, ő az igazi, egy közülünk, tehát a véleményével azonosulni tudok, bármit mond is...És hidd el, be is jött volna a számításuk, ha csak a nyüzüge srác kísérte volna a stemplizőig. De hát túllihegték, mert az extra-ólomsúlyú bébiszitterek teljesen hiteltelenné változtatták a flashmob-ot. Elqrták, mi tagadás...
Eriksson
@eugen4402: Vagy ez figyelemelterelés valami másról. Amíg a nép ezen szörnyülködik, addig más dolgok simán történhetnek.
Majdnemarany
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
nemkati
@Majdnemarany: Hű, ez az anyag nagyon ütős! Mi a neve? :)
Majdnemarany
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.

Takarodsz innen.
nemkati
Hova tűnt a majdnem izé? Pedig éppen válaszolni akartam a kérdésére. :(
nyanya001
@nemkati: Valami ide nem illőt írhatott lehet, ki is rúgták
nemkati
@nyanya001: Hogy nem ide illő, az enyhe. Elképzelni nem tudom, hova illő.
nyanya001
@nemkati: Egyik hozzászólását sem olvastam.
nemkati
@nyanya001: Nem vesztettél semmit. :)
Esetleg egy kis elképedést, és némi kacajt.
human
@nyanya001: 14:46-ra. Szép akció volt. A hatalom kiszolgálóival ez még mindig egy finomkezű bánásmód volt. A rendőrök ide milyen gyorsan kiértek.
nyanya001
@human: Rendőrállam!
Rákosi sárgul az irigységtől !
Mobil123
@Majdnemarany: látom fénylettél két kommentig :-DDDD

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.