Balogh Jánost, a Magyarországi Cigányszervezetek Fóruma elnökét és a Lungo Drom tagját választották pénteken az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnökévé. Az elnökhelyettesek Csóka János, Jónás Gábor, Lakatos István és Rácz Tamás lettek – közölte az új elnökség szombaton az MTI-vel.

 A szervezet vezetői közleményükben hangsúlyozták, az ORÖ elnökválasztó ülése rendzavarás nélkül ért véget. Az új elnököt és az alelnököket a Lungo Drom és szövetségesei jelölték.

Az elnökség kinyilvánította továbbá, hogy az önkormányzat a kormányzattal együttműködve, Farkas Flórián parlamenti képviselővel, miniszterelnöki biztossal összhangban kívánja végezni feladatát.

Az egységessé vált és megújult szervezet lehet a garanciája annak, hogy az utóbbi idők botrányos működését végleg maga mögött hagyhassa az önkormányzat – emelte ki az ORÖ elnöksége, hozzátéve, szakmai bizottság közreműködésével kivizsgálják az előző vezetés tevékenységét, aminek végén megteszik a szükséges intézkedéseket is.

Kifejtették továbbá, hogy az önkormányzat új vezetése, Lakatos István megbízott elnök munkáját követve a jövőben is a nemzetiségi autonómia megőrzésére, a roma nemzetiségi hagyományok ápolására helyezi a hangsúlyt.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
garancia :D
önkivizsgálás :D
Hogy a lopás továbbra is zavartalanul folyni fog abban ez a bekezdés erősített meg:
"Az elnökség kinyilvánította továbbá, hogy az önkormányzat a kormányzattal együttműködve, Farkas Flórián parlamenti képviselővel, miniszterelnöki biztossal összhangban kívánja végezni feladatát."
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
Orbán megmenti a Flórit a bíróságtól ez nem kétséges. Mi másért emelte volna miniszterelnöki biztosi szintre? Ezzel jelezte, hogy a védelme alatt áll. Lehet akármilyen bizonyíték ellene, nem fognak hozzányúlni. De arról is letehetünk, hogy utána néznének, hova mentek a százmilliárdok. 3 millió forintért vették a számítógépek darabját. Mikor 500 ezerért Apple számítógépet lehet kapni. Én gyanítom, hogy Orbánnak nem rejtett erőforrás a cigányság, hanem szavazógép amit Farkas Flórián tartott karban.
A rendszer nem változik csak új nevet, Balogh Jánost nevét kell megtanulnunk, és Farkas Flóri nevét elfelejteni mindörökre, ahogy Orbán szeretné.
Gyuri Géderről
"Megvan az Országos Roma Önkormányzat új elnöke" Ennek szívből örülök.
De annak örülnék igazán, ha meglenne az a pénz amit vezérünk a tesvír tudtával meglovasítottak.
Borsodi
Flóri nyugodtan lophattok,megvédünk,de ha szavazni kel rám tudd a dolgod.
namihami
@Gyuri Géderről: Meg van az, hidd el.
És már biztos helyen---tőlünk.
lampa laz
ez is aszonta, folytatyuk,... na de komolya, mit lehetne tőlük várni?
Gyuri Géderről
@namihami: Én biztos kiszedném belőlük, hogy hol van az a biztos hely.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.