Erdösi Lászlóné és Nyakó István vasárnapi zárva tartással kapcsolatos népszavazási kérdését is a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elé terjeszti a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke.

Kedden délelőtt – miután a Kúria nyilvánosságra hozta, hogy elutasítja a vasárnapi boltzár ügyében benyújtott népszavazási kezdeményezést – ketten is benyújtották kezdeményezésüket a témában az NVI-hez: Erdösi Lászlóné és Nyakó István MSZP-s politikus, a két benyújtás között négy másodperc volt a különbség.

Az NVI szeptember közepétől csak érkezési időpontot tartalmazó beadványt vesz át, az időbélyegző határozza meg, milyen sorrendben érkeztetik a dokumentumokat, ami meghatározza az elbírálás sorrendjét is. Az érkezési és elbírálási sorrendnek azért van jelentősége, mert a népszavazásról szóló törvény szerint egy kérdés benyújtása után már nem nyújtható be azonos tárgyú kérdés az előbbi hitelesítését megtagadó döntés jogerőre emelkedéséig.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Erdősiné kérdése nem lesz elutasítva. Ez nem kedden ez már egy éve eldőlt. A nő kérdése bár a legértelmesebb a korábbi társaiéhoz képest, de nem tudni miért adta be. Hisz ő azt kérdezi, hogy akarják-e az emberek, hogy vasárnap zárva tartsanak a boltok. De hisz most is zárva vannak. De minek is foglalkoznánk ilyen részletekkel, mikor úgy sem fog aláírásokat gyűjteni. Ha kampányolni akart volna aláírásért, azt megtehette volna féltucat kamera előtt kedden.
RonaGyuri
A másikra már megírtam, de idemásolom mert alapvető kérdés:

2013. évi CCXXXVIII. törvény - a népszavazás kezdeményezéséről, az európai polgári kezdeményezésről, valamint a népszavazási eljárásról
II. Fejezet - Országos népszavazás kezdeményezése
2. A népszavazásra javasolt kérdés benyújtása
8. § (3) Két kérdés abban az esetben tekintendő azonos tárgyúnak, ha azok - akár részben - azonos vagy egymást kizáró kötelezettséget rónának az Országgyűlésre.
Ergo szó sincs témáról!!!
Tárgyról beszél, amit definiál is: azonos vagy egymást kizáró kötelezettség!!!
Mi a teendő anyóka kérdése esetén (érvényes és eredményes népszavazás esetén): semmi!
Szoci kérdés esetén: vissza kell vonni az vonatkozó tilalmat!
Ha viccelni akarnék úgy is mondhatnám: egy törvény annulálása, na az azért nem semmi! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.